maanantai 9. syyskuuta 2024

Laiska töitään luettelee

 Vanha sananlasku on, että ”laiska töitään luettelee” , mutta nyt taas teen juuri näin. Tarkoitukseni on hiukan valaista yrittäjyyden tuomia tehtäviä ja kertoa syksyn ajanvaraustilanteesta. Tätä blogia lukee moni alkava yrittäjäkin, niin ohjeita on heillekin.

Kosmetologilla on muitakin tehtäviä kuin kasvohoidot

Välillä saan palautetta siitä, että en ole ilmoittanut asiakkaalle edellisen asiakkaan lähtevän aikaisemmin, jotta seuraava asiakas tietäisi tulla aikaisemmin. Joillekin on suuri ihmetyksen ja huolen aihe, että olenko ollut tekemättä mitään, ellei edellinen asiakas ole vielä paikalla heidän tullessaan. 
En oikein ymmärrä tätä ihmettelyn aihetta, koska on monta syytä miksi edellistä asiakasta ei näy, tai miksi seuraava asiakas ei ole heti heidän perässään. Ellei muita asiakkaita ole näkyvissä, se ei tarkoita sitä, että istun turhan panttina kynsiäni viilailemassa, vaan voi olla tarkoituskin, ettei seuraava asiakas tule heti perään. 

Tykkää tehdä verkkokauppapaketteja asiakkailleni iltaisin rauhassa kuunnellen äänikirjaa samalla




Kosmetologi-yrittäjällä on monta muutakin tehtävää kuin kasvohoidot, että hoitolan systeemit pelittää. Jotkut asiakkaat ovat närkästyneitä siitä, etten vaan tee verkkokaupan paketteja kesken päivän, enkä ota kasvohoitoasiakkaita. Ilmeisesti tuo verkkokauppani koetaan jotenkin uhkaksi, ja pelätään, että ajanvaraukseni on siksi niin täynnä, kun teen pitkin päivää paketteja. 

Tilauslistat ovat lähes joka päiväinen osa omaa työtäni, ja tilaukset on yleensä tehtävä ennen puoltapäivää, että tavarat tulevat seuraavaksi päiväksi. Tämä on tarkkaa työtä, koska tavaraa ei saa olla liian vähän, mutta ei liikaakaan. Moni ihmettelee miksi en tee isoa tilausta, vaikka kerran viikossa ja tilaa hyllyt täyteen tavaraa. 

Myyntituotteiden sisäänosto on jokaiselle kauppiaalle se kohta, millä nostetaan yrityksen tuottoa. Se on taitolaji, mikä on yrittäjyyden perusasia. Ei saa koskaan täyttää hyllyjä tuotteilla, jotka sitten jäävät seisomaan kuukausiksi ja ne saattavat jo vanhetakin, ennen kuin ne ovat kuluttajien käytössä. 
Itselläni varaston hallinta on toistaiseksi pääkopassa, ja tiedän tasan tarkkaan montako purkkia mitäkin tuotetta hyllyssäni on. Eri tuotteita on arviolta noin kolmisen sataa ja teen sisään ostot kolmelle eri maahantuojalle. 

Yritän kertoa sitä, että esimerkiksi tähän tilausten tekemiseen on pakko jättää aikaa joka aamupäivä, ja se on yksi niistä tärkeistä töistä mitä teen, ellen ole kädet kiinni asiakkaassa. 


Verkkokauppa teettää työtä

Joskus törmään verkkokauppa-asiakkaiden kanssa hiukan hassuun asiaan, kun viestitän tilaajalle, että menee pari päivää pidempään lähettämisessä, kun odotan tuotetilausta sisään. Jotkut ovat hämmentyneitä, ja hiukan äkäisiäkin, että tuotteet tulevat minulle jostain, eikä ole valmiina hyllyssäni. 
Joskus on vaadittu, että se pitäisi lukea verkkokaupassa, että tuotteet tulevat minulle jostain. Tietysti tuonkin voisi sinne lisätä, mutta pidän sitä tarpeettomana. Eihän kukaan voi kuvitella, että keittelen jossain takahuoneessa, vaikka Dermalogican voiteita. 

Sehän on itsestään selvää, että amerikkalaiset tuotteet tulevat Amerikasta, ja minun on ne tilattava maahantuojalta saadakseni ne hyllyyn. Ei kenenkään kauppiaan myyntituotteet tipahda taivaasta, vaan jokainen tuote on hoitolaan tilattava. Minusta on turha mainita itsestään selvää asiaa.
Joillakin asiakkailla on huoli siitä, että ajanvarauskirjani on siksi täynnä, kun käytän aikana verkkokauppatilauksiin. He kokevat sen laiminlyönniksi, jos ajanvarauskirjani täyttyy verkkokaupan töistä. Näin se ei ole, vaan teen verkkokauppapaketit töiden jälkeen, tai aamusta ennen asiakkaiden tuloa. Joskus ehdin tekemään muutaman paketin, kun asiakas köllöttelee naamiossa. En juuri koskaan jätä mitään taukoja hoitotyöhön verkkopakettien takia, vaan pääsääntöisesti hoidan verkkokaupan työt viimeisen asiakkaan jälkeen. 

Ainoastaan Pimeän kaupan tapahtuma teettää sen verran enemmän verkkokauppapaketteja, että saatan jättää päivästä muutaman tunnin vapaaksi niiden tekemiseen. 

Tuo verkkokauppapakettien teko on minusta mukavaa työtä, missä ei kovin suurta aivotyötä tarvita. Tykkään tehdä niitä iltaisin viimeisen asiakkaan poistuttua, kun voin rauhassa niihin keskittyä ja kuunnella samalla jotain helppoa äänikirjaa. 


Ihanaa kun viihdyit blogini äärellä, ja oikein mukavaa päivää sinulle!



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 3.9.–9.9.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi20:00

    Yrittäjällähän ei todellakaan ole muuta tekemistä kuin asiakkaiden kanssa toimiminen :D Onko pimeän kaupan ilta tulossa tänäkin syksynä?

    VastaaPoista