maanantai 2. syyskuuta 2024

Somettaminen on kivaa

Ensimmäisenä toivotan Miia Salmisen (Sisältöstudio Miia Salminen Oy) tervetulleeksi hoitolani työtiimiin. Miia aloitti eilen 1.9 tekemään hoitolani some-markkinointia. Yhteistyömme on alkanut rivakasti ja meillä onkin jo paljon uusia ideoita.

Miia Salminen on uusi markkinointikumppanini. 


Some vaatii yrittäjältä paljon

Harva pienyrittäjä käyttää sosiaalista mediaa siinä mittakaavassa mitä itse käytän. Itse en sitä ehtisi edes tekemään, vaan ostan työn muilta alan ammattilaisilta. Olen päättänyt vetää työelämäni loppuun saakka täydellä ”draivilla” ja 110% tehokkaasti. Se koskee omaa kosmetologin työtäni, mutta myös yrittäjyyttä, jossa aion koko ajan kehittyä ja kasvaa.
 
Enää en halua työllistää, koska työnantajan rooli on niin haastava. Siksi haen yrityksen kasvua verkkokaupan puolelta ja siihen saan nyt tukea Miialta, joka on asiantuntija markkinoinnissa. Olen aloittanut somettamisen jo noin 2010, eli olen tehnyt sitä jo viisitoistavuotta. Yrittäjä on siitä vaikeassa asemassa, että kukaan ei tule minulle sanomaan, mitä pitää tehdä ja mikä kanava tai ohjelma pitää ottaa käyttöön. Yrittäjän pitää koko ajan olla ajanhermolla ja aistia se, mitä omassa yrityksessä pitää tehdä. Sen jälkeen pitää etsiä toimijat jotka auttavat työn tekemisessä. 

Sosiaalisen median kohdalla on haastavaa päättää mitä oma yritys välttämättä tarvitsee, eikä sitä voi oikein kysyä keneltäkään. Pienyrittäjä on siis aivan yksin päätöksiensä kanssa, ja tiedän sen olevan raskasta aloittaville yrittäjille. Itse olen oppinut jo niin itseohjautuvaksi etten enää sitä koe ongelmaksi.
Ellen olisi jo varhaisessa vaiheessa aloittanut bloggaamista, ei yritykseni olisi näin hyvässä tilanteessa kuin nyt. Selvisin koronasta hyvin pienin vaurion, koska nettikanavat oli hallussa jo ennestään. Ne jotka aloittivat verkkokaupan vasta koronan pakottamana eivät ole ehkä vieläkään saaneet sitä toimimaan. 



Yrittäjän pitää myös havaita, saako hän hyviä vai huonoja neuvoja yhteistyökumppaneiltaan. Tällä hetkellä sosiaalisen median tekemiseen on niin monenlaista yrittäjää tarjolla, että ei voi oikein aina tietää, kehen ja mihin voi luottaa. Esimerkiksi minulle soitti naishenkilö, joka tarjosi palvelujaan sosiaalisen median tekemiseen. Hän kertoi olevansa hoitoalalla, eikä hänellä ollut mitään koulutusta tai kokemusta markkinoinnista, mutta hän vaan niin kovasti tykkäsi käyttää sosiaalista mediaa, että ajatteli voivansa tehdä sitä myös sivutyönään. Yrittäjä hän ei ollut, eikä myöskään siksi aikonut, vaan hän olisi halunnut palkkansa pimeänä.

Uusi yrittäjä voisi ehkä tällaiseen lankaan helposti tarttua, jos ei yrittäjä itse, eikä myöskään tekijä ymmärrä mistä markkinoinnissa on kyse. Pimeästi ei pidä lähteä tekemään yhtään mitään, koska se vie yöunet, jos pitää koko ajan pelätä verotarkastusta.

Tuotan kaiken tekstin itse

Olen siinä onnellisessa asemassa, että pystyn tuottamaan markkinointitekstiä itse, eli kirjoittamiseen itsessään en tarvitse apua. Kaikki kirjoitettu materiaali mikä firmastani lähtee on minun tekemää. Miian työ on sosiaalisen median lisäksi kuvittaa blogini, linkittää tekstit ja saattaa asiakaskirjeet kauniin näköisiksi.



 
Säästän paljon, että olen alusta asti opetellut kirjoittamaan niin sanotusti myyvää tekstiä. Varmaan apuna on minulla ollut se, että olen lukenut niin paljon ja olen aina harrastanut kirjoittamista. Tietysti siinä on tarvittu myös itseluottamusta, että luotan omaan osaamiseeni. Kehittymisen varaa on tietysti aina ja koko ajan suunnittelenkin, jos aikaa löytyisi johonkin kivaan kirjoittajakoulutukseen.
 
Kirjoittamiseen ja sosiaaliseen mediaan menee aika paljon työtunteja, mutta se on tärkeä osa yrittäjän velvoitteita. Ajattelen, että mitään ei saa, ellei ole valmis sen eteen tekemään työtä! Arvioisinkin, että käytän noin 1-2 tuntia päivässä kirjoittamiseen ja teen sen työn aina kotona. Päivä on niin hektinen hoitolassa, ettei siellä pysty keskittymään kirjoittamiseen. 

Mukavaa päivää sinulle ja kiitos myös, että luet minun kirjeitäni - Sinulle!



⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan jatkossa viikon välein. Nyt käynnissä olevaan arvontaan voit osallistua 20.8.–2.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä





4 kommenttia:

  1. Anonyymi08:54

    Onnea ja menestystä yhteistyöllenne, Inkeri ja Miia!

    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena! Mukavaa päivää sinulle T. Inkeri ja Miia :)

      Poista
  2. Nämä kirjoittamasi tekstit ovat todellakin olleet hyviä ja ammattitaitoisesti kirjoitettuja! Tsemppiä teille yhteistyöhön! ms_tiia@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia sanoistasi, lämmittää! Ja me kiitämme myös tsempeistä! T. Inkeri ja Miia :)

      Poista