torstai 12. syyskuuta 2024

Kulttuuria harrastamassa

 Tämän syksyn aikana saatte lukea useita juttuja teatterikokemuksista, koska jostain syystä viikonlopuille on siunaantunut lippuvarauksia aika tiheästi. Toivottavasti tulevat esitykset ovat hyviä, koska olen nyt jo saanut ylisuuren annostuksen huonoa teatteria.

Yliannos erotiikkaa

Tästä lähtien luen tarkemmin mitä kyseinen näytelmä sisältää, ennen kuin säntään lipun ostoon. Kävimme perjantaina katsomassa Tampereen teatterin Frenckell näyttämöllä esityksen Vaimoni Casanova ja päätähtenä oli Mari Turunen. 

Esitys oli minun ja mieheni mielestä ihan älytön ja meinasimmekin lähteä väliajalla pois. Päätimme kuitenkin jäädä, jos loppuosuus olisi meillekin jotenkin auennut. Turha toive ja olimme aika harmissamme, että olin esitykseen edes liput varannut. 

Sunnuntaina vasta luin, että "Vaimoni Casanova" oli eroottinen komedia. Ehkä olen huumorintajuton, mutta minusta se oli kaksi ja puolituntia viuhtomista tekopenisten kanssa, ilman mitään tolkkua. Tulihan nyt sekin selvitettyä, etten ole erotiikan ystävä. Olin odottanut edes jotain hauskuutta, mutta en kyllä koko aikana kuullut yhtään naurun tyrskähdystä katsomosta. 
Sain myös mieheltäni ukaasit, että katso seuraavalla kerralla tarkemmin, mikä näytelmän aihe on. Ja itsekin tulin samaan tulokseen, että ei joka näytelmään pidä nokkaansa jatkossa työntää.


Martti Suosalon Starman viihdytti kovasti ja pisti miettimään luontoamme. Suosittelen!


Sirkus Suosalo

Onneksi lauantai-iltana Tampereella oli sitten taattua tavaraa, kun mieheni varasi liput Martti Suosalon Starman näytelmään jo keväällä. Suosalo kiertää ympäri Etelä-Suomea tivoli-teltan kanssa ja esittää monologeja. Onneksi meillä oli vasta iltanäytös klo 19.00, koska päivänäytöksessä on täytynyt olla tosi kuuma. Eihän kukaan olisi voinut arvata, että syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna lämpötila on lähes kolmekymmentäastetta. Vielä illallakin teltassa oli aika tukalaa, vaikka siellä ilmastointipropellit pyöri.
 
Suosalo on aivan ilmiömäinen virtuoosi, ja menisin katsomaan heti uudestaan tuon esityksen. Hän esitti lähes kymmentä hahmoa, joihin hän vaihtoi lennosta. 
Tämä Starman esitys osui sopivaan ajankohtaan, koska sen aihe oli ympäristötuhot ja metsien hyvinvointi. Suomussalmen raakku-tuhot nousi tekstissä myös esiin, ja sen takia päätin itsekin paremmin perehtyä siihen, mitä raakut ovat.

Esitys oli aivan loistavalla huumorilla tehty puolustuspuhe Suomen metsien ja luonnon puolesta. Tietysti myös koko maapallon tila nousi Suosalon monologissa esille. Ilta oli aivan ihana, kun vielä väliajallakin oli lämmintä ja saattoi katsella järven liplatusta. Paikkana tuo tamperelainen uimaranta oli oikein hyvin valittu tällaisen luonnon puolustuspuheelle.
Tosin kyllä mielessäni myös välkähti erään vakioasiakkaani (biologin) lausuma, ettei hän voi olla iloinen näin lämpimästä syksystä, koska tämä on seuraus ympäristökatastrofeista. Tämänkin ymmärrän, että tieto lisää tuskaa. 
Kyllä tuo Suosalon esitys kosketti minua ja miestäni, ja varmaan mietimme entistä tarkemmin, mitä voimme tehdä ettei luonto voi huonosti.


Ihanan rentouttavaa päivää!

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 10.9.–16.9.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti