Monelle saattaa olla epäselvää, miksi seerumia käytetään? Koska sitä laitetaan? Ja mikä sen ihonhoidollinen merkitys on? Vielä 80-luvulla ei juurikaan ollut olemassa seerumeja, ja niiden tullessa markkinoille käytettiin nimitystä tehotippa.
Seerumia ei kannata käyttää ilman voidetta
Ensimmäiset seerumit tulivat myyntiin 1990-luvulla, kun kosmetiikan kehitys edistyi ja pystyttiin tekemään entistä tehokkaampia hoitotuotteita. Silloin seerumeista käytettiin nimitystä tehotippa ja mielestäni se on parempi suomenkielinen sana, kuin lainasana seerumi. Nyt kuitenkin tuo seerumi nimitys on niin yleistynyt, että olen itsekin siirtynyt sitä sanaa käyttämään.
Seerumi imeytyy syvemmälle kuin voide, koska siinä on kuljettaja-aineita, jotka vievät vaikutusaineita syvempiin kerroksiin. Joskus 1990-luvun alkupuolella kehitettiin niosomit, mikrosomit ja liposomit, jotka olivat kosmetiikkamaailmaa mullistavia keksintöjä. Nämä kuljettaja-aineet ovat pallosia, jotka täytetään vaikutusaineilla, ja imeytyessään ne ohittavat ihon pintakerrokset ja vapauttavat vaikutusaineet juuri siihen ihosolukerrokseen, missä niitä eniten tarvitaan.
Seerumeista ei jää mitään suojaa ihonpintaan, ja siksi niitä ei kannata käyttää yksinään. Ensimmäisenä puhtaalle iholle levitetään seerumi ja sen päälle hoitovoide. Seerumi yleensä sisältää täsmä-vaikutusaineita, jotka esimerkiksi parantavat kollageenisynteesiä tai rauhoittavat couperosa-ihossa pintaverisuonia.
Vasta seerumin päälle levitetty voide suojaa ihoa ja silottaa sekä kosteuttaa ihon pintakerrokset. Tämä on erittäin tärkeä ihon hoidon "ABC-asia".
Seerumin vaikutusaineet ovat supertehokkaita
Seerumin ja hoitovoiteen käyttö yhdessä on parasta ja tehokkainta ihonhoitoa. Itse en haluaisi enää olla ilman tehokasta seerumia. Jos pitää valita ihonhoitoon jompi kumpi, niin valinta on ehdottomasti hoitovoide.
Seerumia ei kannata käyttää yksinään, koska ilman voidetta iho joutuu kaikelle ulkoiselle rasitukselle alttiiksi. Tuuli, aurinko, lämmönvaihtelut ja kuiva sisäilma rasittavat ihoa suuresti, ja ilman hoitovoidetta ne pääsevät rasittamaan ihoa todella pahasti. Pelkän seerumin käytöllä ihonhoidon tärkein tekijä uupuu, ja se näkyy ja tuntuu ihossa selvästi.
Huomaan tämän hyvin tehdessäni kasvohoitoa ja laitankin aina hoidon päätteeksi asiakkaan oman ihotyypin mukaiset tuotteet. Heti levitettyäni seerumin, tunnen sen käsissäni miten se häipyy täysin ihon pinnasta ja suorastaan hujahtaa syvempiin kerroksiin. Jos iho jäisi tähän tilaan, ulkoiset haitat kuten aurinko pääsisi heti rasittamaan ihonpintakerrosta.
Vasta levitettyäni voiteen tunnen käsissäni, että iholle jää suojaava ja sileä pintakerros. Tämän tuntee myös, kun itse käytän tuotteita omille kasvoilleni. Seerumi imeytyy hujauksessa ja sen jälkeen iho kuitenkin saattaa vielä tuntua jopa kuivalta. Tietysti, jos seerumia käyttää oikein runsaasti, moninkertaisen annoksen verran, se ehkä jää jo pintaakin hoitamaan. Kuitenkaan tätä ei kannata tehdä, koska seerumi on yleensä kalliimpaa kuin voide, eikä ole järkevää käyttää sitä moninkertaista määrää.
Oikein kivaa päivää sinulle!
⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 3.9.–9.9.-24.
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti