torstai 16. kesäkuuta 2016

Antioksidantit korjaa uv-säteilyn haittoja iholla

Jo kymmenisenvuotta sitten ihotautilääkäri Matti Hannuksela puhui katumusvoiteista, kun tarkoitti antioksidanttisia raaka-aineita sisältäviä kosmeettisia hoitotuotteita. Iho, kun on saanut päivällä aurinkoa voi yövoiteella vielä hiukan katua mitä tuli tehtyä.

Antioksidantit vähentävät ja hidastavat vapaiden happiradikaalientsyymien toimintaa. Nämä vapaat happiradikaalit ovat niitä entsyymejä jotka aiheuttavat ihon vanhenemisprosessin. Uv-säteily vahvistaa näiden vapaiden happiradikaalientsyymien toimintaa eli voimistaa ihosolukon vanhenemista ja rappeutumista. Käyttämällä antioksidanttipitoisia hoitotuotteita voi vielä jonkin verran korjata ihosolukon vaurioitumista. Siksi kesällä kannattaa ehdottomasti käyttää antioksidanttisia hoitotuotteita. Dermalogicalla on useammassa tuotteessa näitä antioksidantteja ja eniten niitä Age Smart hoitolinjan multivitamiinituotteissa.

Erittäin tehokas katumustuote on Multivitamin Power Serum (110€) tehotippa, jota voi käyttää yöllä ja päivällä. Se on pakattu pitkään kapeaan tuubiin ja tuote on nopeasti imeytyvää ja ihoon sulavaa voidemaista tehoainetta. Multivitamin Power Serum tuli myyntiin 2-3-vuotta sitten ja sitä ennen se oli pakattu pieniin harmaisiin helmiin, joita käytettiin yksi kerrallaan. Nämä yksittäispakatut helmet oli Dermalogican suosituin tehotippa Amerikassa koko 90-luvun ja nyt tämä uudistettu versio lähentelee samaa. Aurinkoiseen aikaan Multivitamin Power Serum on aivan välttämätön tehoaine. Silloin, kun iho ei ole kovin kuiva Multivitamin Power Serum riittää yksinäänkin yökäyttöön. Se on myös siitä hyvä tehotippa, että sitä voi kevyesti taputella myös silmien ympärille.

Toinen tehokas antioksidantti on Multivitamin Power Recovery Masque (69€) tehonaamio, jonka voi jättää, vaikka yöksi. Se rauhoittaa myös nopeasti näkyvätkin säteilyvauriot. Auringon polttamalle iholle multivitamiininaamio on paras apu, koska se poistaa punoitusta ja turvotusta. Se estää myös hilseilyn syntymistä ja rauhoittaa kutinaa ja kirvelyä. Sitä voi myös levittää ohuesti hartioille, tai muualle vartalon palovammoihin.

Kannattaa pitää huolta, että näin kesällä käytössä on joku antioksidanttipitoinen tuote ja tuo Multivitamin Power Serum on helpoin ja tehokkain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti