keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Suojaa ja varjele!

Muistutan taas siitä, että ihoa pitää suojata uv-säteilyltä ja varjella muutenkin. Monella alkaa kesäloma juhannukselta ja iho ei heti kestä koko päivän ulkoilua ongelmitta. Ensisijainen suoja on aina vaate, varjo ja siesta ja vasta niiden lisänä käytetään aurinkovoidetta.

Kannattaa välttää ulkoilua kello 11-15 välisenä aikana varsinkin etelän maissa, mutta Suomessakin. Kevyet ilmavat pitkähihaiset puserot suojaa parhaiten olkapäitä ja käsivarsia. Rintakehän eli decolteen alue suorastaan imaisee säteilyn itseensä ja se pitää suojata erityisen hyvin. Protection Sport sk50 on siihen hyvä ja siitä on saatavilla kympin hintainen käsilaukkukoko mistä on hyvä lisätä suojausta muutaman tunnin välein. Niska ja korvat unohtuu usein suojata, mutta palaa nopeasti ilman suojaa.

Nykyään moni mies on kalju ja päälaki vasta herkkä on palamiselle. Se on myös alue mihin helposti tulee solumuutoksia, joten se pitää erityisesti huomioida. Oma mieheni on kalju joten häneltä saan palautetta heti aurinkosuojatuotteista. Lakki on ilman muuta välttämätön, mutta senkin lisäksi pitää suojavoidetta laittaa. Ohut kankainen lippis läpäisee säteilyä ja siihen ei voi täysin luottaa. Oil Free Matte sk 30 (85€) on hyvin imeytyvä täysin rasvaton suojavoide. Miehet usein valittaa, että voiteet valuu päälaelta silmiin hikoilun myötä. Oil Free Matte on niin nopeasti imeytyvä ettei tätä valumista tapahdu.

Muistakaa viimeistään nyt hyödyntää kesäkuun aurinkotuotetarjoukset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti