sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Hedelmöityshoidot vaikuttavat ihoon

Tuntuu, että tarve hedelmöityshoitoihin on kasvanut, koska niin moni asiakkaani elää sitä vaihetta. Voihan olla, että meille enemmän hakeutuu asiakkaita joille on tullut iho-ongelmia hormoonihoidoista, koska olen ilmaissut kiinnostukseni aiheeseen.

En yleensä kerro henkilökohtaisia asioitani, mutta tässä kohtaa asiakkaiden ja lukijoiden on hyvä tietää, että olen itse kokenut nuo hedelmöityshoidot. Valitettavasti myös pieleen menneen tilanteen eli hyperstimulaation. Siinä vaiheessa, kun henki on kyseessä ei ihon reaktioita paljon seurata, mutta kun pahin on ohi kyllä siihen peiliin taas katsoo. Itse olen ollut rutikuiva jo parikymppisestä joten hormoonihoidot ei rasvoittumista aiheuttanut. Oma iho-ongelmani liittyi pigmenttiläiskiin jotka vaivasivat useita vuosia.

Iho-ongelmista gynekologit eivät yleensä kerro ei edes yksityisellä puolella. Uskoisin ettei heitä vaan kiinnosta asia tipan tippaa. Varsinkin miesgynekologille muutama finni asiakkaan leuassa on ihan se ja sama. Näin se tietysti toisaalta onkin. Iho-ongelmia ei pidä suurennella ja tehdä niistä suurta numeroa. Niitä voi kuitenkin hoitaa ja oikealla hoidolla iho pysyy tasapainossa. Elimistö joutuu aika koville varsinkin alkuvaiheessa, kun estrogeeni ajetaan nollille. Se yleensä saa ihon "heikoimman" kohdan esille. Ne kenellä on taipumus rasvaisuuteen saavat finnejä ja atoopikot saavat kuivia läiskiä. Vuoden aikakin merkitsee paljon miten iho reagoi. Pigmenttiläiskien vaara moninkertaistuu aina, kun ollaan hormoonien kanssa tekemisissä. Suurimmalle osalle siirtyminen PowerBright hoitolinjaan ja ajoissa käytetty aurinkosuojaus on riittävä apu.

Kannattaa myös käydä kasvohoidossa, mutta sellaisella kosmetologilla jolla on kokemusta asiakkaiden hormoonihoidoista. Sitä voi ihan suoraan kysyä, tai kertoa aikaa varatessa, että haluaa ohjeita hedelmöityshoitojen tuomaan tilanteeseen. Muistutan vielä ettei kaikkien iho reagoi millään lailla. Ehkä parikymmentäprosenttia saa jotain ihovaikutuksia ylimääräisistä hormooneista. Eikä niistä kannata menettää yöuniaan. Se nyt vaan kuuluu siihen elämän vaiheeseen ja menee myöhemmin ohitse. Tosin ymmärrän, että hedelmöityshoitovaihe on niin stressaava ja aiheuttaa mielialaan muutoksia. Mielipahavaiheessa muutama finni saattaa olla se viimeinen pisara. Yksittäisiin finneihin auttaa parhaiten Breakout Control (75€) paikallishoitoaine.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti