perjantai 17. kesäkuuta 2016

Näin tunnistat ihosi taipumuksen couperosaan

Couperosa eli laajentuneet ja katkeilleet hiusverisuonet on tyypillinen suomalaisten iho ongelma. Osin se johtuu meidän perinnöllisesti ohuesta ihosta, mutta suurin syy on rankka ilmasto ja väärä hoito. Periytyvänkin couperosataipumuksen voi estää, tai ainakin vähentää oikealla hoidolla.

Usein ajatellaan, että couperosa olisi jotain periytyvää hiusverisuonten heikkoutta johon ei voi mitenkään vaikuttaa. Se on aivan väärä käsitys ja hyvä selitys ihon laiminlyönnille. Periytyvyys ei kohdistu näihin hiusverisuoniin, vaan siihen, että iho on kuiva ja hyvin ohut eikä suojaa tarpeeksi hiusverisuonikerrosta iholla. Ihotyyppi on aina periytyvä ja kun tietää vanhemmat voi lapsen ihon päätellä aika tarkkaan siitä. Kuiva iho on yhden solukerroksen ohuempi, kuin seka-ja rasvainen iho. Jos kuivaihoisia on sekä isän, että äidin puolelta,  niin lapsen iho on myös kuiva. Silloin, kun huomaat, että sukulaisillasi on paljon couperosaa se taipumus on sinullakin.

Talviliikunta, hiihto ja laskettelu altistaa couperosalle ja iho pitää hoitaa huolellisesti, jos haluaa välttyä couperosalta. Jo syntynyt couperosa on hyvin vaikea hoitaa pois ja siksi ennalta ehkäisy pitää aloittaa ajoissa. Ennalta ehkäisevä hoito ei vaadi mitään ihmeellisyyksiä, vaan oikeat ihonhoitotuotteet, jotka sopivat juuri siihen tarkoitukseen. Jos ihosi kuumottelee ja punoittaa herkästi poskipäiltä lämmönvaihtelujen yhteydessä on hiusverisuonten laajentuminen jo alkanut. Silloin, kun iho punoittaa jo ilman lämmönvaihteluita on hiusverisuonet jo selvästi vaurioituneet. Tähän, kun vielä lisätään ihmisen tykästyminen saunomiseen, avantouintiin ja auringon ottoon on nelikymppisenä näkyviä pysyvästi laajentuneita ja katkenneita verisuonia.

Silloin, kun tietää olevansa riskiryhmässä kannattaa hakeutua ammattitaitoiselle kosmetologille, joka voi kasvohoidon yhteydessä määritellä tilanteen ja neuvoa oikean hoidon. Kannattaa aina muistaa, että oikeat ihonhoitotuotteet eivät maksa, tai vie aikaa sen enempää, kuin väärät hoitotuotteet. Miksi ei sitten hankkisi juuri niitä oikeita?

6 kommenttia:

 1. Ihmettelen miten aikuinen ihminen voi kirjoittaa ja kuvata kissoja jatkuvasti. Kommentoikaa muutkin miten miten moni ei käytä tämän firman palveluja juuri näiden ääliömäisten kissajuttujen takia. Nyt facebookiin työnnetään katin naamoja. Eikös pitkäaikainen yrittäjä itse tajua menettävänsä asiakkaita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käyn hoitolassa kosmatologin ammattitaidon vuoksi ja minua ei todellakaan haittaa Inkerin kissat. Itselläkin on neljä kissaa, jotka ovat minun perheenjäseniä. Nukkuvat ruokapöydällä, tyynyllä yms. paikoissa

   Poista
 2. Ihan sama käy tai oo käymättä.

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva jos kissat olisivat hoitolassa, voisi niitä rapsutella samalla kun tehdään Nanoliftia

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kun Inkeri oli laittanut facebookin kissastaan kuvan. Lisää niitä. Ja se olisikin mahtavaa, jos nanoliftissä ollessa kissa kehräisi mahan päällä. Kissavihaajat voivat varmaan ihan vapautuneesti olla käymättä Inkerillä ja mielellään myös pidättäytyä kommentoimasta tänne yhtään mitään.

  VastaaPoista
 5. Kaikki kissaihmiset tietävät, että jostain syystä kissa herättää joissakin suunnatonta vihaa ja ärsyyntymistä. On ihmisiä jotka eivät pysty suhtautumaan kissoihin neutraalisti, vaan ne herättävät hallitsematonta raivoa. Varmaan jokainen kissan omistaja on joutunut tilanteeseen, kun tavallisessa lounaskeskustelussa joku hiiltyy viittauksestakin kissoihin, niin että on parasta keksiä pian muuta puheenaihetta.
  En pysty millään ymmärtämään miksi joku eläin on niin vihattu.

  Oman asiakaspalveluni kannalta pidän hyvänä, että minun kissarakkauteni havaitaan ajoissa. Kosmetologin työ tulee niin lähelle toista ihmistä, että mielestäni kosmetologin ja asiakkaan kemiat pitää sopia yhteen. En voi millään miellyttää kaikkia ihmisiä ja vaikka haluankin firmaani paljon asiakkaita pitää hyväksyä se, että osa ihmisistä ei voi sietää minua.
  Lukemalla tätä blogia ja facebookia ihminen voi tehdä johtopäätöksen ettei jaa minun arvomaailmaani. Huomattavasti ikävämpää olisi, kun ihminen maksaisi kasvohoidosta ja siinä huomaisi ettei voi sietää persoonaani.

  Toisaalta olen ollut niin kauan asiakaspalvelussa etten sekoita omia harrastuksiani yms.hoitolatyöhön. Asiakkaan oikeus on valita puheenaihe, tai olla puhumatta ja minun velvollisuus on sopeutua siihen. Olisi törkeää, jos asiakas maksaa hoidosta ja haluaa hiljaa rentoutua ja minä lärpättäisin kissoista. Ei sitä kukaan kestäisi, vaikka olisi kuinka kissarakas.

  Tosin tiedän senkin, että jos meillä olisi hoitolassa pari kisulia, tai koiraa aika moni asiakas poikkeisi katsomaan pelkästään niitä. Olen saannut yhdeltä asiakkaaltani jääkaappimagneetin jossa lukee: ihmiset jotka vihaavat kissoja ovat olleet hiiriä edellisessä elämässään.
  Mitä tykkäätte siitä viisaudesta?

  Inkeri

  VastaaPoista