sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Onko hiukset ihoa tärkeämmät?

Hyvin usein asiakas harmittelee kasvohoidon jälkeen miten hänet hiukset ovat litistyneet, nousseet pystyyn, tai rasvoittuneet hoidon jälkeen. Se on aivan totta ettei hiukset ole kasvohoidon jälkeen samassa kunnossa, kuin kampaajalta tullessa. Toivoisin, että asiakas huomioisi sen jo etukäteen ja miettisi mitä hän voi sellaisessa tilanteessa tehdä.

Myönnän etten aina oikein jaksa ymmärtää miten suuri katastrofi se on, kun hiukset ovat eri asennossa, kuin meille tullessa. Joskus tuntuu, että asiakkaan koko mielihyvä ja ilo hoidetusta ihosta jää sen kauhistuksen alle mitä hiusten litistyminen tuottaa. Pahoitan kyllä siitä mieleni, että teen kaksi tuntia työtä parhaani mukaan ja saan kuulla vaan päivittelyä hiusten tilasta. Siitä herääkin kysymys miksi hiukset ovat niin paljon tärkeämmät, kuin iho? Moni voi käyttää puolituntia joka aamu hiusten kanssa, mutta kasvoille ei ehdi sipaista kunnolla edes kosteusvoidetta. Kyseessä täytyy olla joku suomalaisten naisten tapa toimia. Miksi kokonaisuus saa olla miten kuten kunhan joka hiuskarva on paikallaan?

Meidän on täysin mahdotonta varoa asiakkaan hiuksia kasvohoitoa tehdessä. Se on epämiellyttävää sekä asiakkaalle, että kosmetologille. Jos yksikin hiuksi pyörii kasvoilla hierontavoiteen joukossa se kutittaa ja tuntuu jatkuvasti iholla. Rentoutumaan ei myöskään pysty, jos kiskon koko ajan hiuksista, jotka tulee kasvoille. Siksi joudumme laittamaan päänauhalla ja kertakäyttömyssyllä hiukset tiukasti pois tieltä. Joskus asiakas on ehdottanut, että olisi istuvassa asennossa ettei hiukset littaannu niin paljon takaraivolta, kuin makuulla ollessa. Se on myös mahdoton toive, koska se tarkoittaa aivan hirveää työasentoa kosmetologille ja asiakkaan rentoutuminen ei onnistu. Onneksi kaikki kuitenkin nauttii hoidosta ja hieronnasta niin paljon, että se hiuksiasia unohtuu hoidon ajaksi.

Silloin, kun tietää että itselle hiukset ovat hyvin tärkeä asia ei kannata suunnitellakaan lähtevänsä meiltä ruokakauppaan. Mukaan kannattaa ottaa talvella myssy ja näin kesällä lippis, tai huivi. Kasvot ovat hyvässä kunnossa ja niiden puolesta voi meiltä lähteä suoraan työhön. Hoidon jälkeen voi aina tehdä meikin ja se osa onnistuu kyllä, mutta hiuksille minä en osaa tehdä yhtään mitään. 

10 kommenttia:

 1. Tuli vain tämän luettuna mieleeni, että jos tämä kerta jostain syystä on joillekin niin merkityksellinen asia (mitä itse ihmettelen), olisiko ideaa hankkia pienimuotoinen hiustenhoitokavaldaki hoitolaan, harjaa, lakkaa tms. Tällöin tästä päivittelevät voivat pikasiistiä tukkansa....itse

  VastaaPoista
 2. Tämäkään neuvo ei ole käytännössä toiminut mitä aluksi ällistelin kovasti. Hankin suoristinta ja kiharrinta, lakkaa, vaahtoa yms. Ne aiheutti enemmän sekaannusta, kuin hyötyä. Ymmärsin, että on ihmisiä joille hiukset ovat erittäin tärkeät ja ne pitää laittaa ehdottomasti omalla tavalla ja omilla aineilla. Tuntui, että jotkut ihan loukkaantuivat, tai pitivät minua ihan aasina, kun tarjosin jotain muuta kuin mitä he itse käyttivät.
  Itselläni oli kymmenisen vuotta sitten aivan lyhyt tukka ja se oli aina aamuisin ihan pystyssä ja siihen auttoi, kun sen kasteli. Joillekin lyhyttukkaisille olenkin ehdottanut otsatukan kastelua ja se vasta on osoittautunut tyhmäksi neuvoksi.

  Tämä tukkajuttu on niin syvällinen persoonakysymys, että sitä pitää pohtia eteenpäin. Minulle on jopa muutama asiakas sanonut, että olisi opiskellut lisää, tai menestynyt työssään paremmin jollei olisi joutunut käyttämään tukkaansa niin paljoa aikaa. Luulin sitä alkuun vitsiksi, mutta he ovat siinä tosissaan ja olettavat minun ymmärtävän asian.

  Olen siis näissä hius-ja kampaajajutuissa hyvin vaitonainen. Minua ei ole koskaan kiinostanut kampaajan työ enkä ymmärrä siitä mitään. En myöskään pysty ymmärtämään miksi hiusten merkitys on kuoleman vakava asia. Kertokaa muutkin mielipiteenne asiasta.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Ei suomalainen nainen valitettavasti jaksa edes hiuksistaan huolehtia, saati ihostaan

  VastaaPoista
 4. Tarkoitatko Inkeri, että hiukset saa olla miten kuten ja kaikki rahat kannetaan teille?

  VastaaPoista
 5. Ihonhoitoasioissa suomalaisnaiset ovat valovuoden jäljessä muita länsimaita. Vielä kymmenen vuotta sitten itsenäisyyspäivän juhliin presidentin luokse mentiin itse tehdyllä meikillä. Hiukset kyllä oltiin jo kampaajalla laitatettu, mutta meikki oli sama mitä käytettiin arkenakin. Nykyisin tilanne on onneksi parantunut, mutta harvalla on kokonaisuus kunnossa.

  Ullis

  VastaaPoista
 6. En ymmärrä yhtään mitä valittamista kasvohoidon jälkeen voi olla. Itse olen niin rentoutunut Nanoliftin aikana etten hiuksia edes huomaa lähtiessäni. Nämä tukkafriikit voisi ottaa omat aineet mukaan.

  VastaaPoista
 7. Olen semmoisenkin kasvohoidon kokenut, että hiuksia ei laitettu kiinni millään. Koko ajan tuntui iholla hiusten kutitus. Sen käsittelyn jälkeen hiukset vasta rasvaiset olikin ja minä ärsyyntynyt tukan repimisestä. Se oli elämäni huonoin kasvohoito. Onneksi en lopettanut kokeilujani siihen, vaan uskaltauduin vielä teidän kauneushoitolaan. Sillä tiellä olen edelleenkin ja nyt hiuksia ei revitä ja ne ovat ihan riittävän siistit hoidon jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Voisin mennä kampaajalle kasvohoidon jälkeen, mutta Inkerin hoitoajat ovat niin myöhäisiä ettei kukaan ota enää vastaan. Menen kasvohoidosta suoraan kotiin ja pesemään hiukset. Yleensä mieheni hakee minut oven edestä, että pääsen suoraan autoon. En todellakaan halua törmätä tuttuihini hiukset pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se hoitoaika varata asiakkaan pyynnön mukaan?Voithan varata ajan, vaikka keskellä päivää mikäli se sinulle sopii. Niihin aikoihin kaikki kampaamot on auki ja tukka hoituu kuntoon. Säästyy nuo myöhäisemmät ajat niille, jotka eivät milloinkaan muulloin pääse.

   Poista
  2. Minuakin ihmetyttää mikset varaa hoitoaikaa keskelle päivää, jonka jälkeen voisit mennä kampaajalle ja sitten yhdessä miehen kanssa vaikka ravintolaan päivälliselle. Sehän vasta hemmottelua olisi.

   Miten onnistut suojaamaan kasvot jos menet suoraan kotiin pesemään hiukset? Eikö hyvät tehoaineet, joita Inkeri on kasvohoidossa käyttänyt, valu suoraan viemäriin?

   Poista