sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tupakan tuhoja voi vähentää

Tupakka on pahin mahdollinen myrkky joka tekee näkyvää tuhoa iholla. Se laajentaa pintaverisuonia ja veltostuttaa niiden seinämiä. Iho kuivuu ja tulee punakan kirjavaksi. Tupakan savu värjää suunympärysihoa kellertävän harmaaksi ja koko iho näyttää elottomalta. Tupakointi nopeuttaa ihon vanhenemista huomattavasti.

Olen vuosien varrella nähnyt miten hienosti iho pystyy korjaantumaa, kun tupakointi lopetetaan. Olen muutaman yli viisikymppisen asiakkaan kohdalla nähnyt miten paljon ihon tilanne paranee hyvällä hoidolla kunhan tupakointi lopetetaan. Viisikymppinen tupakoitsija näyttää ihonsa puolesta 10-15-vuotta ikäänsä vanhemmalta. Usein siinä iässä on takana yli kolmekymmentävuotta tupakointia. Suun ympärys kärsiin eniten ja iho värjääntyy ruskean kellertäväksi kasvojen alaosasta. Rypyt huulten reunassa on tosi syvät ja muutenkin iho veltostuu enemmän. Tupakan savu kuivattaa ihon pintaan harmahtava hilseilevän kerroksen ja ihosta tulee epätasainen ja kirjava. Poskipäiltä iho alkaa ohentumaan ja hiusverisuonet tulee näkyviin. Vähäinenkin tupakan poltto aiheuttaa couperosaa, koska veressä olevat myrkyt vaikuttavat hiusverisuoniin.

Parin asiakkaan kohdalla olen nähnyt miten hienosti säännöllinen hoito parantaa ihoa. Tulokset alkaa näkyä puolessa vuodessa ja vuoden kuluttua ihoa ei tunnistaisi samaksi. Kaikki ei johdu hoitoaineista vaan elimistön itse itseään korjaavasta vaikutuksesta. Aluksi kasvohoitoja tehtiin 2-3-viikon välein ja kotihoitoa tehostettiin. Näiden asiakkaiden kohdalla ihonhoito oli aikaisemmin hyvinkin vähäistä joka tietysti lisäsi huonoja vaikutuksia. Yleensä iho on herkistynyt ja Ultra Calming-linjan tuotteista on hyvä aloittaa ja ne ovatkin parhaita couperosaaan. Overnight Repair Serum on myös hyvä valinta yöksi, koska se uudistaa, vahvistaa ihoa ja vähentää couperosaa. Kuorinnan lisääminen on tärkeä asia ja varsinkin Daily Resurfacerin käyttö on suositeltavaa.

Tupakoijan ei pidä laiminlyödä ihoaan enää muuten vaan auttaa hyvällä hoidolla ihoa selviytymään myrkyistä. Tuo tupakan lopettamisen jälkeinen ihon korjaantuminen on ihan hämmästyttävää enkä olisi sellaista uskaltanut kenellekään luvata ellen olisi itse tätä suurta muutosta nähnyt.

2 kommenttia:

 1. Aina joku höykyttää tupakoinnista. Ennen sai polttaa kauneushoitolassakin ja teilläkin kaikessa rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ota tässä kirjoituksessani mitään kantaaa tupakointiin, vaan kerron sen tuomista haitoista iholle.
   Muistan kyllä ajan, kun kampaamoissa ja kauneushoitoloissakin tupakoitiin. Kyllä meilläkin joku olisi halunnut polttaa jalkahoidon aikana, mutta muistaakseni kielsin sen aina. Koska itse en tupakoinut savu tuntui tukehduttavalta.

   Inkeri

   Poista