tiistai 21. kesäkuuta 2016

Niksipurkki osa kolme

Tässä ohjeita meikkivoiteen levitykseen. Mitä peittävämpi meikkivoide on sitä tärkeämpää on levittää se oikein. Meidän uusi meikkivoide Youngbloodin Liquid Mineral Foundation (79€) on sen verran peittävä, että sen levityksessä pitää olla huolellinen. Siihen on nyt tullut kolmaskin värisävy Capri, joka sopii ruskettuneelle iholle.

1.Mitä peittävämpi meikkivoide on sitä paremmassa kunnossa pitää ihon olla. Meikkivoide tuo armottomasti esiin hilseilyn ja kuivat läiskät.

2. Pidän ihan välttämättömänä meikinpohjustusainetta peittävän meikkivoiteen kanssa. Hydrablur Primer (77€) supistaa huokoset ja tasoittaa juonteet ja rypyt, niin meikkivoide ei korosta niitä.

3. Yli nelikymppisen kannattaa panostaa laatuun ja maksaa hiukan enemmän, jos haluaa käyttää peittävää meikkivoidetta. Mineraalipigmenttiä sisältävät meikkivoiteet ovat huomattavasti parempia, kuin synteettiset meikit. Samoin pohjustukseen käytetty primer pitää olla hyvä laatuinen. Muuten meikkivoide valuu juonteisiin ja korostaa niitä entisestään.

4. Synteettistä pigmenttiä sisältävän meikkivoiteen värisävyn kanssa pitää olla tarkka ja kokeilla sitä kaulan iholle. YB:n Liquid Mineral Foundation sisältää korkealaatuista mineraalipigmenttiä ja ihon oma värisävy näkyy hiukan sen läpi. Sen takia meikkisävy on aina luonnollinen ja jokaisen iholla erilainen.

5. Meikkivoide levitetään nopein kevein vedoin iholle. Sitä ei pyöritellä, tai hierota, koska se imeyttää meikin huokosiin. Meikkivoiteen ei ole tarkoitus imeytyä ihoon, vaan jäädä siistinä ja tasaisena kerroksena ihon pintaan.

6. Levityksen jälkeen kannattaa käydä kasvopaperilla läpi kulmakarvat ja hiusraja. Niihin jää yleensä meikkivoidetta liikaa ja se pitää pyyhkiä pois kasvopaperilla. Vanhemmalla iällä saattaa vaivata liiallinen karvan kasvu ylähuulessa ja leuassa. Niihinkin karvoihin meikkivoide saattaa kasautua, joten nekin kannattaa pyyhkäistä kasvopaperilla.

7. Precleanse on ehdottomasti paras meikin puhdistusaine oli kyse miten peittävästä meikistä tahansa. Aina, kun ostetaan uusi meikkituote oli se sitten ripsiväri, meikkivoide tai aurinkopuuteri pitää hankkia myös puhdistusaine joka niihin parhaiten sopii.

8. Kannattaa muistaa, että meikkivoiteella ei pysty peittämään ihon huonoa kuntoa. Ihon hoidon laiminlyönti, vaan korostuu meikkivoidetta käytettäessä.

5 kommenttia:

 1. Oon käyttänyt jo vuosia jauhemaisia mineraalimeikkejä. Nykyään laitan ensin dermalocigan primeriä ja sitten peiteainetta silmien alle ja kabukilla mineraalimeikin. Sitten erikseen viimeistelypuuterin. Mari testasi minulle sopivan sävyn youngbloodista viimeksi ja se oli honey. Nyt vaan odotan milloin vanhat loppuu ja saan uuden tilata teiltä.

  VastaaPoista
 2. Voiko meikit poistaa myös kookosöljyllä vai tarvitaanko tuota Precleansea? Onko niilllä eroa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää täytyy olla vitsi. Ei kukaan voi laittaa nassuunsa ruokaöljyä ja kuvitella poistavansa sillä meikkiä. Suosittelen kokeilemaan precleansea se on fantsu raskaankin meikin poistaja.

   Poista
 3. Nillä on todella suuri ero. Kookosöljy ei missään tapauksessa sovellu meikin poistoon eikä ihon hoitoon. Niin kuin ei sovellu mikään muukaan öljy, joka on syötäväksi tarkoitettu.
  Ihon yksi tärkeimpiä tehtäviä on suojata elimistöä ulkopäin tulevilta aineilta ja siihen ei imeydy mikään aine mitä ei ole käsitelty niin, että se kykenee imeytymään. Kaikkien öljyjen molekyylirakenne on niin suuri, että ne vaan tukkivat ihoa ja jäävät lillumaan ihon pintaan.
  Eri ruokaöljyillä saattaa ripsiväri lähteä, mutta silmät turpoaa takuulla. Minulla nousee iho kananlihalle, kun ajattelen, että jotain öljyä levitetään meikin päälle. Siitä vasta sotku syntyisi ihon pintaan. Öljythän ei ole vesiliukoisia ennen, kuin ne bioteknisesti käsitellään vesiliukoisiksi. Millä tuo kookosöljy + meikkivoide seos saataisiin ihon pinnalta pois, kun se ei liukene veteen? Viimeistään siinä vaiheessa tarvitaan Precleansea.
  Varmin tapa saada iho nopeasti huonoon kuntoon on käyttää siihen jotain syötäväksi tarkoitettua öljyä.

  Inkeri

  VastaaPoista
 4. Olen jo useamman kesän näytellyt harrastajateatterissa ja ilman Precleansea ja yleensä Dermalogicaa ihoni olisi aivan kamala. Olen kolmikymppinen ja ihoni on helposti rasvoittuva. Viimeisimmässä näytelmässä meillä oli aikakautena renesanssiaika ja lähes valkoiseksi kalkitut meikkipohjat. Olin ainoa joka selvisin ilman finniongelmia ja myös ainoa joka käytti Dermalogicaa. Käytin myös ihan kunnolla aikaa siihen, että varmasti puhdistin meikin pois. Miehistä pari vaan äkkiä huuhteli naamansa esityksen jälkeen ja heille tulikin ihan ihotautilääkärireissu. Olen oikeasti kiitollinen Dermalogican hyvälle laadulle.

  VastaaPoista