torstai 23. elokuuta 2018

Auringolta suojaaminen on tarpeellista syksylläkin

Otan vieläkin jutun aiheeksi uv-säteilyn, vaikka kesä alkaa olla jo kääntymässä syksyyn. Moni on myös vielä lähdössä kesälomareissuun johonkin Kreikkaan, tai Espanjaan missä aurinko helottaa täydeltä terältä.


Aurinko vanhentaa

En kirjoita tästä auringolta suojautumiselta sen takia, että pelkäisin ihmisten polttavan ihonsa. Varoittelen siksi, että uv-säteilyn kokonaismäärä pitäisi olla mahdollisimman vähäinen ettei iho vanhene ennen aikojaan. Tosin tuota auringossa palamistakin pitää varoa, koska syysaurinko on aivan yhtä polttavaa kuin keskikesälläkin. Moni luottaa siihen, että iho on jo saanut rusketusta ja se riittäisi suojaamiseen ja jätetään aurinkosuojavoiteet käytöstä pois. Tätä ei todellakaan pidä tehdä, koska säteilyltä pitää suojautua läpi vuoden. Suojakertoimen voi tiputtaa viidestäkympistä kolmeenkymppiin, jos pysyttelee vaan Suomen auringossa. Auringolta suojautuminen on tärkein asia millä voi hidastaa ihon vanhenemista ja siksi säteilyn määrää pitää vähentää kaikin keinoin. Erittäin hyvä voide on iS Clinicalin Extreme Protect sk 30 (85€) joka sopii juuri tähän vuodenaikaan. Siinä on runsaasti kosteutta ja korjaavia vaikutuksia ohentuneelle iholle ja tuo kolmenkympin suojakerroin on nyt riittävä. Extreme Protectin sk 30 hoitovaikutukset auttaa vahvistamaan ja kosteuttamaan ihoa, kun takana on jo monta viikkoa kuivattavaa auringon paahdetta. Dermalogicalta löytyy Super Sensitive Shield sk 30 (96€) joka on hoitovoide herkistyneelle ja punoittavalle iholle. Se on erinomainen suojavoide couperosaiholle ja niille joilla on taipumus atooppiseen ihottumaan.


Aurinkovoiteet eivät säily ensi kesään

Asiakkaiden kanssa nousee usein keskustelun aiheeksi kotihoitotuotteiden säilyvyys. Yleisesti kosmetiikka säilyy erittäin hyvin, mutta vähäiset ”purkin pohjat ”pilaantuvat herkemmin. Ongelmallisimpia ovat juuri nämä suojakertoimelliset voiteet, koska tuo suojakerroin voi vähetä säilytysaikana. Voide voi olla aivan kunnossa ja käyttökelpoinen vielä ensi kesänäkin, mutta siihen pitää varautua, että suojaavuus vähenee. Mitään tarkkoja lukuja ei ole miten suojaavuus laskee avatun pakkauksen säilytyksessä. Arvioisin, että esimerkiksi Dermalogican viidenkympin suojakerroin vähenee talven aikana noin sk 40-45. Väheneminen ei siis ole kovin suurta, mutta se pitää ottaa huomioon. Järkevintä olisi käyttää tämän kesän suojavoiteet loppuun syksyn aikana ja hankkia ensi keväänä uusi. Näin ei tarvitse miettiä onko suojakerroin varmasti kunnossa. Suojakertoimellisen päivävoiteen käyttö on järkevää ihan marraskuun synkkyyteen asti. Riippuen tietysti siitä onko meillä normaali marraskuun sää vai muuttaako ilmaston muutos sitäkin.
Käytä aurinkovoiteet loppuun jo syksyllä
ettei tarvitse harmitella heikkeneekö suoja säilytyksen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti