torstai 30. elokuuta 2018

Jotain rajaa!

Mitä vanhemmaksi tulemme sitä enemmän pitää kiinnittää huomiota meikillä tehtävään ulkonäön kohentamiseen. Se tietää lisää vaivan näköä, mutta omaksi hyödyksemmehän se tulee. Silmät ovat sielun peili ja esiin tullakseen ne kaipaavat jotain rajausta.


Ulkonäöllä on suuri merkitys

Tiedän itsestäni, että mitä vanhemmaksi elän sitä välinpitämättömäksi ulkonäköni puolesta tulen. Se on hassu juttu, koska tässä vaiheessa oman ulkonäön hoitamiseen pitäisi panostaa eniten. Parikymppisenä jaksoin herätä tuntia aikaisemmin, että ehdin varmaan tehdä kunnon meikin ja laittaa tukkani. Nykyisin ulkonäköön liittyvät aamutoimet menee vartissa. Todella moni ikäiseni sanoo ettei hän viitsi enää tehdä silmämeikkiä eikä ulkonäön ole enää niin väliä. Siihen tilanteeseen en anna itseni valua. Olen miettinyt asian perinpohjin ja juttelen siitä päivittäin asiakkaiden kanssa. Olen päättänyt etten hylkää itseäni enkä laiminlyö omaa hyvinvointiani ja ulkonäköäni. Näin vanhemmalla iällä ulkonäkö merkitsee paljon siinä mielikuvassa minkä toiset meistä muodostavat. Hoitamaton yli viisikymppinen nainen mielletään helposti paikalleen jämähtäneeksi fossiiliksi, jos hänen ulkonäkönsäkin osoittaa välinpitämättömyyttä. Silloin, kun osoitamme arvostavamme ja välittävämme omasta itsestämme myös muut suhtautuu meihin siten. Työelämässä ei kenelläkään ole varaa heittää hanskoja naulaan, jos aikoo työpaikkansa säilyttää ja haluaa osoittaa pätevyyttään. Ulkonäön laiminlyönti kertoo periksi antamisesta ja välinpitämättömyydestä itseään kohtaan. Itse haluan pitää tiukasti siitä kiinni, että elän tässä ajassa, opin uutta ja olen oman työelämäni huipulla. En halua vesittää sitä sillä, että en viitsi hoitaa ulkonäköäni vastaamaan tuota mielikuvaa. 


Huippulaatu helpottaa meikkaamista

Vanhemmiten kannattaa ehdottomasti panostaa laatuun meikkejä valitessa. Marketithan ovat täynnä muutaman euron hintaisia meikkituotteita, mutta harva niistä täyttää ikääntyvän ihon tarpeita. Aamulla tehty meikki pitää pysyä kunnossa koko päivä ja siihen tarvitaan laadukkaat meikkituotteet. Nuoret tytöt jaksavat korjata meikkiään pitkin päivää, mutta itse en ainakaan ehdi enää aamun jälkeen peiliin vilkaistakaan. Ehdoton edellytys on, että meikki pysyy siistinä eikä valu ja kiinnity ryppyihin hikiaallon ja kuumotuksen iskiessä. Tähän auttaa Dermalogican meikinpohjustusaineet ja Youngbloodin meikkivoiteet pysyvät valumatta koko päivän jopa tämän kesän hellepäivinä. Rajaukset silmiin ja huuliin on tärkeä asia ja niitä ei pitäisi laiminlyödä. Nämä kesällä myyntiin tulleet Extremen silmänrajauskynät (35€) helpottavat rajauksen tekoa huomattavasti. Minulla ei ollut mitään aikomusta ottaa uusia meikkejä myyntiin, mutta kokeiltuani Extremen rajauskyniä en voinut olla kertomatta niistä asiakkaille. Niiden pehmeä laatu tekee rajaamisesta helppoa, mutta ne pysyvät täysin paikallaan koko päivän, vaikka luomet olisi hiestä kosteat. Pois ne pestään tavallisella puhdistusmaidolla. Extremen Sapphire sävy on todella kaunis lemmikin sininen joka sopii hyvin vaalealle suomalaiselle. Velvet Tail on jännä harmaanturkoosi joka myös sopii vaaleaan ihon väriin. Tietysti saatavina on myös perusvärit harmaa, ruskea ja musta. Muuta konstia rajauksien tekemiseen ei ole kuin ottaa kynä kauniiseen käteen ja aloittaa tekemään. Sijoitus rahallisesti ei ole huikea, mutta ulkonäkö muuttuu huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti