torstai 2. elokuuta 2018

Miehet Marsista ja naiset Venuksesta

Taas kerran totean, että kyllä miehet ja naiset ovat monissa asioissa aivan erilaisia. Omat asiakkaani ovat pääsääntöisesti naisia ja heidän palvelemiseen logiikkani riittää ihan hyvin. Nyt pitäisi kehittää tapa neuvoa miehiä iS Clinicalin tuotteiden käytössä, että he osaavat käyttää tuotteita oikein.


Miehet ostaa iS Clinicalia

Olen ihan konkreettisesti huomannut, että miehet tarvitsevat ihan toisenlaiset käyttöohjeet kotihoitotuotteisiin kuin naiset. Meillä käy nyt tavallista enemmän miehiä ostoksilla, koska he ovat lukeneet iS Clinicalin tehoseerumeista netistä. Netissä leviää neuvoja iS Clinicalin Pro-Heal Serumin  (109€) käytöstä ruusufinniin, punoitukseen ja herkälle ohuelle iholle. Toinen on Active Serumin (87€) käyttö nopeuttamaan näppyjen parantumista, supistamaan huokosia ja kirkastamaan ja siloittamaan  ihoa. Kaikki iS Clinicalin seerumit on pakattu samoihin pipettipulloihin kuin silmätippalääkkeet. Pakkaus johtuu korkeasta raaka-aine pitoisuudesta, että tuotteiden teho säilyy kunnolla. Nämä pipettipullot ovat ilmeisesti miehille aika uusi juttu ja muutenkin olen tullut huomaamaan miten vähän heillä on kokemusta voiteista yms.


Miehen logiikka

Selitän aina miten näitä seerumeja otetaan kämmenelle 3-4 tippaa ja levitetään siitä kasvoille. Nyt olen hoksannut miesten luulevan, että seerumi pitää levittää ensin käsiin ja siitä kasvoille kuin partavesi. Kyllähän se näinkin levittyy oikein hyvin, mutta kallista seerumia kuluu puolet hukkaan. Jotkut ovat kysyneet miksei tippoja voi tipauttaa suoraan kasvoille. Niinkin voi tietysti tehdä, mutta tipat valuu hukkaan ennen kuin ne ehtii levittämään. Pyysin omaa miestäni koekäyttämään tuon Active Serumin ja annoin hänelle avaamattoman pahvikotelon käteen. Hän hiukan pyöritteli laatikkoa ja ihmetteli ettei siinä ole mitään ohjeita miten pulloa käytetään. Pakkauksessa on pullo kierrekorkilla ja tuo pipetti on irrallaan ja tarkoitus on kiertää tuo pipetti korkin paikalle, tai ottaa muuten pipetillä tippoja pullosta. Mieheni avasi kierrekorkin ja kokeili pipettiä hyvin hitaasti ja epäluuloisesti. Sitten hän tipautti sormen päähän pikkutipan ja yhdellä sormella taputti nestettä iholleen. Hän toisti tämän lähes kymmenen kertaa ennen kuin koko kasvot oli taputeltu. Hän suhtautui nesteeseen ihan kuin se olisi jotain vaarallista ainetta jota pitää käsitellä hyvin varovasti. Sitten pyysin häntä levittämään voidetta sen seerumin päälle. Taas voidetta otettiin pikkutippa etusormen päälle ja se varovasti yhdellä sormella lääpittiin koko kasvoille. Ihmettelin, että eikö hän yhtään ole katsonut miten minä levitän hoitoaineet. Ei ihme, että miehet kokee kosmetiikan käytön työlääksi, koska tuolla tavalla aikaa menee todella paljon. Sitä touhua katsellessani ymmärsin miten vieraita asioita voiteiden ja tuotteiden levittäminen ja käyttäminen miehille on. Tästä lähtien neuvon vielä tarkemmin miten pipettiä käytetään ja näytän itse miten se tehdään nopeasti ja luontevasti. Olisi ikävä, jos hyvät aineet menee hukkaan väärillä käyttötavoilla. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10:37

    Minä pipetoin tipat suoraan naamalle ja monet muutkin seerumit, kuten Dermalogican Skin Hydrating Boosterin (olen siis nainen). Minusta se on kätevää niin. Jos ensin laittaa sormiin ja siitä naamalle, niin tuntuu, että siinäkin ehtii mennä vähän hukkaan. Nopeasti kun tiputtaa pari tippaa poskelle, yhden nenälle, pari toiselle poskelle ja sitten otsaan, niin ei siinä ehdi valua hukkaan mitään. Päätä pitää tietty pitää vähän takakenossa ja joskus aamupöpperössä menee silmään - se ei ole kivaa :D Mutta joo, allekirjoitan tuon, että miehet eivät oikein tajua ja lisäksi eivät usko, että sillä on väliä mitä naamaansa ajaa. Ehkä ihan nykynuorisolla alkaa olla vähän eri käsitys.

    VastaaPoista
  2. Suoraan kasvoille tiputtaminen on tietysti kaikista taloudellisin tapa ettei tuotteet imeydy yhtään käsille. Tuo tekniikka täytyy kyllä opetella tekemään, koska itse hermostun aina siihen, että seerumit lurahtelee jo kaulaa pitkin ennen kuin ne ehtii levittämään.
    Kyllä nuorempien miesten suhtautuminen ja kiinnostuminen kosmetiikkaan on ihan erilainen kuin heidän isiensä ikäluokan. Uskoisin, että netistä saatavan tiedon määrä on auttanut siinä. Miehetkin lukevat ihonhoitojuttuja ja saavat niistä tietoa kosmetiikan vaikutuksista ja käyttötavoista. Tiedän, että tätä meidän blogia lukee monet miehet jotka ovat löytäneet tämän ensin noista sotahistoriajutuista.

    Inkeri

    VastaaPoista