maanantai 6. elokuuta 2018

Kissakommuuni

En ole aikoihin vaivannut lukijoita kissojen kuulumisilla joten nyt pitää kertoa mitä meidän seitsemän kissan ja neljän palvelijan kissakommuuniin kuuluu. Minähän olen maalaistalon ainoa lapsi ja asun ihan maaseudun sydämessä. Meillä on vanhempieni kanssa paritalo ja heillä on neljä kissaa ja meidän puolella on niitä kolme eli kaikkiaan seitsemän. Tietystikään ei pidä unohtaa Pamelaa eli Pampsua joka on meillä hoitokissana noin 1-2 kuukautta vuodessa ja silloin karvakorvia on kahdeksan.


Kissan unta ei sovi häiritä

Meillä oli palvelusväen työmaapalaveri viimeksi perjantai-iltana, kun tulin työstä. Asia koski petivaatteiden vaihtoa ja Täplyn nukkumisrauhaa. Äitini oli odottanut koko päivän, että hän voisi tehdä joka perjantaisen siivousurakkansa loppuun ja vaihtaa petivaatteet, mutta Täply nukkui heidän sängyssään. Keskustelumme aihe oli mitä tilanteessa tehdään ja voiko Täplyn unta häiritä. Äitini oli sitä mieltä, että hän nostaa varovasti Täplyn sohvalle jatkamaan uniaan ja minä olin taipuvainen tuohon samaan vaihtoehtoon. Isäni vastusti tätä jyrkästi ettei meillä häiritä kissojen unta. Hän oli valmis nukkumaan samoissa seuraavankin yön ja ehdotti lakanoiden vaihdon siirtämistä seuraavaan päivään. Mieheni ehdotti vaihtoehtoa näiden kahden väliltä. Hänen ehdotuksensa oli, että lakanoiden vaihto tehdään vain siihen asti, kun sen pystyi tekemään herättelemättä Täplyä. Lopputulos oli, että äitini pääsi sänkyä siivoamaan vasta kymmenen maissa, kun Täply lähti keittiöön iltapalalle. Tämä keskustelu kuvaa hyvin tilanteita joita tulee kodissa joka on kissojen määräysvallan alla. Koko sukuni on kissaihmisiä ja tämän kaltaisia keskusteluja käydään myös sukulaisten tapaamisissa. Tiedän, että joidenkin mielestä meillä on joku ruuvi löysällä, tai pudonut kokonaan, mutta se on heidän ongelmansa.


Valtsu valittaa EU:n kissanoikeustuomioistuimeen

Lauantaiaamun työmaapalaveri käytiin mieheni ja minun välillä. Meillä oli todella kuuma ja tunkkainen sisäilma monen viikon helteiden jälkeen. Tuuletuksemme on tähän säähän riittämätöntä, koska Valtsu ja Jösse on sisäkissoja ja heidän takiaan, tai oikeastaan Valtsun takia voimme pitää vain paria ikkunaa auki. Vain näissä parissa ikkunassa on niin kestävät kananverkot ettei Valtsu pääse ujuttamaan itseään pihalle. Emme usko, että Jössellä olisi halua lähteä yhtään mihinkään, vaikka ovet olisi ulos auki. Valtsu sitävastoin kyttää koko ajan tilaisuutta häippäistä pihalle. Näillä pojilla on noin kolmenkymmenenneliön ulkoiluhäkki minne he voivat kulkea mielensä mukaan. Nyt helteellä olemme pitäneet luukun auki yönkin, että pojat pääsisivät nauttimaan hiukan viileämmästä yöilmasta. Olin koko viikon suunnitellut, että ensimmäisenä hiukan viileämpänä hetkenä telkeän ainakin Valtsun tuohon ulkoiluhäkkiin noin tunniksi ja laitan meillä kaikki ovet ja ikkunat auki. Valtsu ja mieheni ovat varsinainen parivaljakko ja hän vastusti ettei Valtsua saa teljetä sillä tavoin, koska se voida saada siitä jonkun trauman. Kävimme tästä pitkän keskustelun ja sinnikkäänä ihmisenä sain suunnitelmani läpi. Jösse nukkui umpiunessa yläkerrassa ja Valtsu torkkui ulkoiluhäkin kiipeilylaudalla. Yritin sulkea kulkuluukun mahdollisimman hiljaa ettei Valtsu sitä huomaisi. Kävin avaamassa etupuolen ikkunat ja oven ja, kun menin takaovelle josta näkee ulkoiluhäkkiin Valtsu huusi kuin syötävä, että täällä rääkätään kissaa. Sitten Valtsu alkoi rynkyttämään kulkuluukkuaan ja huusi koko ajan. Mieheni järkyttyi tästä heti ja laitoin äkkiä ikkunat kiinni ja Valtsu kiipesi iskänsä syliin. Olen varma, että näin Valtsun silmissä selvää voitonriemua. Valtsu ei taatusti tätä ihan äkkiä unohda ja varmaan hän laittaa valituskirjeen EU:n kissanoikeustuomioistuimeen. 


Valtsu lepäilee tyytyväisenä, kun sai taas 
kerran näytettyä palvelusväelle kaapin paikan. 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi09:48

    Ihanat tarinat! Päivän piristys. Näen sieluni silmillä, kuinka Valtsu huutaa, että täällä rääkätään kissaa - ja pahasti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtsu on kyllä sellainen veijari ettei ole toista. En olisi ikinä uskonut, että se heti tajusi mun laitteneen kulkuluukun kiinni. Minuutissa se veti sellaisen draaman pystyyn, että koko kylä kuuli, että Valtosilla kiusataan kissaa.
      Sitten se meni omahyväisen tyytyväisenä nukkumaan, kun sai äiskän juoksemaan pillinsä mukaan. Nämä meidän veljekset ovat täysin erilaiset. Jösse on aina niin hitaalla, että nytkin se heräsi vasta, kun kaikki oli ohitse ja katseli hämmästyneenä ympärilleen mitä te olette tehneet. Kuitenkin ne ovat meille maailman rakkaimmat veljekset ja samoin Hertta joka aina jaksaa halveksia poikien touhua.
      Herttahan ei mene ulkoiluhäkkiin koskaan. Se on jotenkin hänen arvoaan alentavaa olla jossain kananverkkohäkissä. Me emme ole ikinä nähneet, että Hertta mitenkään noteeraisi häkiä ja sinne menevän luukun olemassa oloa. Tosin Herttahan ulkoilee vapaasti pihassa, mutta luulisi sen joskus menevän tuonne ulkoiluhuvilasn, kun siellä on kiipeilytelineitä ja mökkejä.

      Inkeri

      Poista
  2. On ne eläimet mussukoita♥️... me ollaan nyt 17 vuoden jälkeen isännän kanssa eka kertaa kaksin, kun molemmat tipsukat on nukahtaneet pois...kauanko näin pärjätään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin miten suuri muutos se on. Ja jokainen kissa elää emäntänsä sielussa ikuisesti. Kaipaan vieläkin Mörriä ja Miukkaa jotka ovat jo parikymmentävuotta sitten lähteneet taivaaseen.

      Inkeri

      Poista