torstai 9. elokuuta 2018

Urheilijan ihonhoito

Olen oppinut urheilijan elämästä hyvin paljon, kun tein tämän sponsorisopimuksen Savolaisen Riikan kanssa. Urheilun ja liikunnan tuomat haasteet ihonhoidossa ovat olleet aika vähäisiä muiden asiakkaiden kanssa. Nyt vasta ymmärrän miten paljon kilpaurheilu vaatii ihonhoidolta ettei iho reagoi totaalisella epätasapainolla.


Ongelmat ihotyypin mukaan

Riikkahan treenaa Fitness35+ kisoihin jotka ovat 2019 huhtikuussa. Fitness on lajina niin totaalinen, että ihmisen pitää muuttaa koko elämän rytminsä sen mukaan. Ulkonäkö on kaikin tavoin arvostelun alla fitnesskisoissa myös kasvot ja hiukset pitää olla kunnossa. Kollegani kertovat kauhutarinoita miten treenaaminen on sekoittanut ihon toiminnan täysin ja joku on kuivunut korpuksi ja toiset saaneet acnen, tai ruusufinnin. En yhtään epäile näitä kokemuksia, mutta ihon muutokset riippuu paljon ihotyypistä ja ihonhoitoon paneutumisesta. Minun on vaikea uskoa, että Riikalle tulisi jotain iho-ongelmia. Ensinnäkin hänen ihotyyppinsä on hyvin lähellä normaalia ihoa eli se ei ole liian kuiva eikä liian rasvainen. Toiseksi Riikan ihonhoitosysteemi oli hyvä jo ennen meidän yhteistyötä ja ensimmäisessä hoidossa näinkin ihan harvinaisen hyväkuntoisen ihon. Normaalikaan iho ei pysyisi hyvässä kunnossa ellei sitä hoideta oikein ja hyvillä tuotteilla. Treenamisen tuoma rasitus jatkuvine suihkuineen ja hikoiluineen suistaa ihon ongelmiin ellei hoito-ohjelma ole kunnossa.

Hikoilu ja suihkut kuivattaa ihon

Aloitimme Riikan kanssa yhteistyön vasta toukokuun lopulla ja en ole nähnyt millainen hänen ihonsa on talvella sisälämmitysaikana. Itse hän kertoo ihon pinnan olevan kuivan ja sehän on lähes kaikkien ongelma Suomen talvessa. Se on varmaa, että joka päiväinen treeni, hikoilu ja suihku kuivattaa ihoa taatusti ja kuiva ihoiselle se olisi ongelma jo kesälläkin. Jos hiukset pestään joka suihkussa käynti kerralla kasvoille valuvat pesuaineet rasittavat ja kuivattavat ihoa tosi paljon. Rasvoittuvalla iholla hikoilu tuottaa talia huokosiin ja jos pinta kuivuu liikaa tulee tukkeutumia jotka tulehtuvat helposti ainakin näin loppukesän kosteudessa. Riikan kanssa aloitettiin ihonhoito pelkästään iS Clinicalin tuotteilla, koska haluan nähdä niiden vaikutukset vaativissa tilanteissa. Aluksi annoin hänelle Hydra-Cool Serumin (65€) tehotipaksi ja se sisältää puhdasta kosteutta eikä yhtään rasvaa. Puhdistustuotteena Riikalla on Cleansing Complex mikä on nyt myös monen vakioasiakkaan käytössä ja siitä tulee paljon kehuja. Riikka käyttää ainakin työpäivinä meikkiä ja nyt hänellä on nuo uudet Xtremen silmänrajauskynät ja ripsiväri kokeilussa. Cleansing Complex on siitäkin todella helppo, että sillä saa pestä myös silmämeikin pois. Yhteistyö Riikan kanssa on ollut helppoa, koska hän on motivoitunut hoitamaan ihoaan. En ole mitään tuotetta joutunut suostuttelemaan hänen käyttöön vaan hän on itsekin sisäistänyt ihonhoitotarpeet. Jos kyseessä olisi ihminen joka ei panostaisi kovinkaan paljoa ihonhoitoon tehtäväni olisi todella haastava ja ihon kauniina pitäminen olisi minulle työn takana. Kerron taas myöhemmin miten Riikan ihonhoito ja treenaaminen jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti