sunnuntai 26. elokuuta 2018

Kehtaanko mennä kasvohoitoon?

Luin eräältä keskustelupalstalta miten joku kertoi ettei kehtaa mennä kasvohoitoon. Kirjoittaja vaikutti keski-ikäiseltä naiselta joka tosiaan pelkäsi saavansa kosmetologilta moitteita ja haukkuja ihon hoidosta, mutta toisaalta hän olisi halunut itselleen neuvoja. Sydämeni taas rytistyi, kun ajattelin millaisia pelkoja me kosmetologit olemme ihmisille aiheuttaneet.

Kosmetologi neuvoo eikä moiti

En epäile yhtään etteikö tuo kirjoittaja ollut aivan oikeassa, että joku kosmetologi voisi asiakasta moittiakin. Olen kuullut asiakkailta niin monta ikävää ja loukkaavaa tarinaa siitä mitä kasvohoidossa on sanottu. Moni kosmetologi ainakin menneinä vuosina kuvitteli, että mollatessaan asiakkaan ihoa hän samalla sai kaupattua hoitotuotteita, tai uuden hoitoajan. Se luulo oli kyllä aivan väärä, koska kuka maksaa siitä, että tulee haukuttavaksi. Hyvin suurella osalla ihmisiä on huono käsitys omasta ulkonäöstään ja luulen sen olevan tyypillisempää suomalaisille kuin esimerkiksi ranskalaisille, tai italialaisille. Nuori ihminen on aina herkkä omasta ulkonäöstään ja ylipäätään itsestään ja hän, jos kuka tarvitsee kannustusta ja myönteisyyttä. Itse tiedostan hyvin selvästi, että lähes kaikki asiakkaat pitävät itseään jotenkin huonoihoisempana, tai rumempana kuin todellisuudessa ovat. Yleensä ihmisen käsitys itsestään on todellisuutta huonompi. Paitsi ihan se pieni prosentti narsisteja jotka ovat  varmoja omasta lumoavasta ulkonäöstään. 

Kosmetologi on auktoriteetti ulkonäköasioissa

Kosmetologi on ihonhoidon ammattilainen ja auktoriteetti omalla osaamisalueellaan. Auktoriteettiasemaa ei koskaan pidä käyttää väärin toimii sitten millä alalla hyvänsä. Pidän aina mielessäni sen ettei minulla ole mitään oikeutta moittia asiakasta, tai pahoittaa hänen mieltään. Siitä huolimatta olen varmaan useita kertoja asettanut sanani huonosti ihan tyhmyyttäni ja ajattelemattomuuttani. Se on loputon työmaa, että oppisi huomioimaan toisen ihmisen niin ettei aiheuta mielipahaa. Joskus on aivan pakko sanoa jostain ikävästäkin asiasta ja tyypillisesti se on jokin solumuutos ihossa. En tiedä löydänkö koskaan oikeaa tapaa kertoa asiakkaalle, että ihossa on jokin näkyvä muutos. Se pitää kertoa sen verran selvästi ja napakasti, että asiakas ymmärtää mistä on kysymys ja hakeutuu lääkäriin. Toisaalta ei saa pelästyttää, koska enhän voi koskaan olla varma mikä muutos ihossa on. Jos ihossa näkyy ongelmia joihin hyvä hoito voi vaikuttaa yritän kannustaa ja motivoida asiakasta hoitamaan itseään. Kukaan ei hyödy siitä, jos minä kauhistelen ja päivittelen asiakkaalle, että onpas iho ongelmallinen. Siinä menee koko minun työ ja asiakkaan rahat hukkaan, jos jumitutaan etsimään virheitä. Minulla ei ole koskaan käynyt asiakasta josta voisin sanoa, että olipa iho huonossa kunnossa. Ihotyyppi on periytyvä eikä ihminen itse voi sille mitään. Ehkä se voisi olla huonokuntoinen iho, jos hygienia on pettänyt täysin. Yleensä kuitenkin huono hygienia aiheuttaa monia muita ongelmia ennen kuin iho siihen reagoi. 


3 kommenttia:

  1. Anonyymi15:49

    Kirjotit eilen hydrablur primeristä ja oma äitini 72v.on ihan sen fani. Vien sitä hänelle äitienpäivälahjaksi keväällä ja pienen maanittelun jälkeen hän suostui kokeilemaan sitä. Ostin heinäkuun kesätarjouksista hänelle uuden tuubin, koska primer on ihan päivittäisessä käytössä. Korostan vielä ettei äitini ole koskaan käyttänyt juurikaan meikkiä, koska niistä tulee hänen mielestään ahdistava olo ja nyt primeristä ei sitä tule.
    Milla

    P.S on tuo primer mun omassakin käytössä:)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi16:36

    Tähän primerikeskusteluun mahtuu varmastikin minunkin kokemukset. Naamani on aina kesän loppupuolella täynnä maksaläiskiä ja muuta kirjavuutta. Kaikkea olen siihen kokeillut, mut lopuksin olen antanut periksi ettei mun iho pysy tasaisen näköisenä. Mitään meikkisessioita en viitsi enkä kerkeekään pitämään ja olen tyytynyt tilanteeseen. Nyt pelastus on tullut tästä hydrablur primeristä, koska se tasoittaa ihon väriä ainakin mulla huomattavasti. Sen vetäsee ihan ilman peiliä eikä tarvii pelätä sen kasautuvan päivän mittaan. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, jos maksaläiskät vaivaa. Anna V.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi16:39

    Lisäys edelliseen. En mä edes aina muista iltaisin pestä sitä pois, mut ei siitäkään ole ollut haittaa näkyvämmin. Ei ees tyynyliina likaannu. Anna V.

    VastaaPoista