sunnuntai 19. elokuuta 2018

Ylihoidettu iho

Lukiessani iS Clinicalin koulutuskansioita siellä nousee usein esiin, että joku tuote toimii hyvin ylihoidetulla iholla. Tämä on niin tyypillinen amerikkalainen iho-ongelma, että se aina ihan pomppaa silmilleni. Dermalogican koulutuksissa puhutaan myös ylihoidetusta ihosta, mutta ohitan ne jutut aina, koska en ole koskaan nähnyt ylihoidettua ihoa.

Kaunistautuminen voi mennä överiksi

Tämä ihon ylihoitaminen on varmaan aika yleistäkin amerikkalaisessa kulttuurissa joka eroaa huomattavasti suomalaisten ihonhoitotavoista. Kyllähän Suomessakin on esimerkkejä, kun plastiikkakirurgia on mennyt överiksi esimerkiksi Hannele Laurilla ja Tiina Jylhällä. Ylihoidettu iho tarkoittaa sitä, että on lyhyessä ajassa tehty kaikkea mahdollista ihonhoitoa ja iho on herkistynyt ja epätasapainossa pelkistä hoidoista. Jenkeissä on käsittääkseni aika yleistäkin, että joku käy esimerkiksi vuoden aikana kerran viikossa kosmetologilla. Ihoon piikitetään täyteaineita ja botoksia ja plastiikkakirurgit, tai ihotautilääkärit tekee happokuorintoja ja kosmetologi mikroneulaa ja hioo ihoa yhtenään. Sitten eletään Kalifornian auringossa uima-altaalla ja syödään pelkkiä salaatinlehtiä. Tästä on tuloksena pintavaurioitunut iho joka hilseilee ja punoittaa. Uv-säteily pääsee tuhoamaan solukerroksia syvältä, kun iho on jatkuvan hoidon ohentama. Ihosyövälle altistuminen myös moninkertaistuu. 

Kotihoitokin voi olla liiallista

Näitä kosmetologin ja lääkärin ylihoitamia ihoja en ole koskaan luonnossa nähnyt ainoastaan kuvina Dermalogican kongresseissa. Liiallisella kotihoidolla epätasapainoon suistuneita kasvoja olen hoitanut ihan muutaman. Nykyisin, kun seuraa netin ihonhoitokeskustelua tästä ylihoitamisesta tulee enenevässä määrin ongelma myös meilläkin. Moni kauneusbloggari vaihtaa ihonhoitotuotteita niin tiheästi ettei iho sitä kestä eikä todellinen tulos näy. Ihmisestä tulee aina vaan lyhytjännitteisempiä ja jos tuotteet eivät viikossa tehoa hankitaan uudet. Nykyisin muodissa oleva mikroneulaus on tuonut myös uuden asiakaskunnan. Kotona tehty innokas neulaaminen saa aikaan arpeutumista, ihon herkistymistä ja vaikeita pigmenttiläiskiä. Näin kesällä neulaaminen pitäisi lopettaa, koska se herkistää pigmenttisolukkoa ja iho kirjavoituu. Itse olen nähnyt vasta pari mikroneulauksen vaurioittamaa ihoa ja onneksi heillä oli ainoastaan pigmenttiläiskiä eikä arpeutumaa. Kyllähän noiden pigmenttiläiskienkin vaalentuminen kestää aikansa, mutta ne eivät ole pysyvä ongelma.
IS Clinical suosittelee ylihoidettua ihoa korjaamaan Poly-Active Serumia (75€), tai Super Serumia (99€). Toivon etten joutuisi myymään näitä tuotteita kenellekään ylihoitamisen takia ja se ei mielestäni onneksi istu suomalaiseen luonteeseen. Uskoisin, että suomalainen nainen on järkevä ja hyvin koulutettu eikä lähde etsimään epätoivoisesti nuoruutta ja kauneutta.


4 kommenttia:

  1. Huh huh...en ollu kuullutkaan yli hoidetusta ihosta aiemmin. Tosta tuotteiden jatkuvasta vaihtelusta...taas on itselläkin kokemusta...tekosyynä, että iho tottuu ja siks pitää vaihtaa. Ja yleensä vielä sikin sokin eri sarjoista. Nyt kolmatta vuotta dermalocigan kans asuneena, en oo enää innokas vaihtamaan mitään..paitsi eh IS Clinicalin tuotteisiin.
    On pitänyt kysyäkin vinkkiä, millaisen ihonhoitosuunnitelman tekisit minulle nyt, kun tuo IS Clinical on myös kuvioissa..ihoni on 42 v atoopikon...pigmenttiläiskiä löytyy ja joskus epäpuhtauksia.
    Vielä yks haaste on minimalismin kaipuuni ja se että kukkaro ei liian täynnä ole;)

    VastaaPoista
  2. Anteeksi, että jouduit odottamaan kommentiisi näin pitkään. Atoopikolle iS Clinicalilta löytyy tuo Poly-Active Serum joka ehkäisee tulehduksia ja sen kevyt öljymäisyys estää rohtumista. Tuo Sheald Recovery Balm (79€’) mistä kirjoitan seuraavassa blogijutussa on erinomainen hoitovoide atoopikolle. Helppo kotihoito on talven tullen aamulla ja illalla tuo seerumi Poly-Active Serum alle ja Sheald Recovery Balm sen päälle. Puhdistukseen voisit kokeilla Cream Cleanseria (49€) joka on suunniteltu atoopikoille. Sen kanssa yhdessä tuo ultraäänilaite Bt-Sonic (126€) olisi loistava lisäelvytys joka poistaa hilseilyä, mutta samalla parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Kokemukseni mukaan atoopikot ovat hyötyneet todella paljon Bt-Sonicin käytöstä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta! Aika hyvältä kuulostava suunnitelma.. täytyy laittaa nämä ostoslistalle.
    Talvella tulee lähdettyä myös Aasian auringon alle. Viime talvena mukana oli dermalocigan aurinkovoide vartalolle. Löytyisköhän teille sille korvaavaa tuotetta joltain merkiltä😊

    VastaaPoista
  4. iS Clinicalilla on hyväksi todettu ja edullinenkin Eclipse sk 50 (49€) joka sopii kaikille ihotyypeille. Pakkaus on iso eli 100ml, mutta kuitenkin ehkä liian pieni vartaloakin varten. Edelleen suosittelisin tuon Dermalogican Protection Sport sk 50 (58€) joka sopii sekä kasvoille, että vartalolle. Tuo Eclipse sk 50 on saanut paljon kehuja siitä, että se on täysin mattapintainen eikä lähde valumaan kovassakaan helteessä. Siitä on myös saatavilla kevyesti värillinen versio joka hiukan siistii ja tasoittaa ihon väriä.

    Inkeri

    VastaaPoista