tiistai 22. tammikuuta 2019

Kosmetologit kokeilee kaikki hoidot ensin itselleen

Lähes vakio kysymys ensimmäistä kertaa kasvohoitoon tulevalta asiakkaalta on, että onko minulle tehty sellainen kasvohoito. Aina vähän hätkähdän kysymystä, koska olisi aika erikoista, että olisin vuosikymmenet töissä kauneushoitolassa enkä itse saisi koskaan kasvohoitoa.

Kosmetologioppilaat harjoittelee toisilleen

Kosmetologikoulussa ollaan aina vuoronperään harjoitusmallina toisillemme. Samoin teemme aina kaikissa koulutuksissa. Esimerkiksi Dermalogican maahantuojan PR-Cosmeticin tiloissa on luokkahuone käytännön töitä varten ja siellä on 6-8 hoitopistettä. Silloin kurssille mahtuu 12-16 kosmetologia, kun toinen tekee ja toinen on mallina. On erittäin tärkeää saada itse kaikki hoidot säännöllisesti mitä asiakkaille tehdään. Siinä kokee itse miltä mikäkin asia tuntuu ja voi sen mukaan korjata omia tekemisiään. Uuden kasvohierontakaavan oppiminen on hyvin hidasta ja se pitää tehdä pienissä paloissa 3-4 liikettä kerralla yleensä oppii. Liikkeitä on yleensä parikymmentä parinkymmenenminuutin kasvohieronnassa. Onneksi meillä on Marin kanssa aina elävä malli kenelle harjoitella. Opettelu vaiheessa on tärkeää saada koko ajan palautetta asiakkaalta miltä hoito tuntuu. Olisi keljua lähteä tekemään uutta hoitoa asiakkaalle ilman harjoittelua. Pitäähän myös pystyä kertomaan miltä mikäkin vaihe ja hoitotuote tuntuu.

Inkeri tekee Dermatude-kasvohoitoa Riikka Savolaiselle

Teoria pitää hallita hyvin

Mitään kasvohierontaa tai kasvohoitoa ei voi kunnolla oppia ellei ole ihon ja kasvojen fysiologia ja anatomia hallussa. Minun kouluaikana luimme saman anatomia oppikirjan kuin sairaanhoito-oppilaitoksessa. Kaikki lihakset ja luut piti osata latinaksi ja suomeksi. Tuosta latinan opista olen saanut paljon hyötyä elämässäni. Varsinkin nykyisin, kun välillä selvittelen isäni sairaskertomuksia niin tuo latinan ymmärtäminen auttaa niissä paljon. On paljon helpompaa ymmärtää ja oppia uuden hoidon perusteet esimerkiksi nyt Dermatuden vaikutusmenetelmä, kun tietää miten iho toimii. Kokeilemme aina myös uudet tuotteet itsellämme ensin. Keskustelemme usein siitä Marin kanssa mitä uutta olemme oppineet tai huomanneet hoidoissa, tai hoitotuotteissa. Tietystikään en halua kasvohoitoa pelkästään oppimisen takia vaan nautin siitä rentoutumisesta. Olen ihan unen rajamailla enkä yhtään jännitä sitä, että nukun työpaikallani. Yleensä teemme niin, että toinen saa hoidon alkuviikosta ja toinen loppuviikosta. Samana päivänä menisi 3-4 tuntia omiin hoitoihin eikä se ole mahdollista. Asiakkaat menee aina ohitse meidän omien hoitojemme. Ellei muuta hoitoaikaa löydy annamme tuon itselle varatun ajan ensisijaisesti asiakkaalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti