keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Kulmakarvat ovat kuuminta muotia

Kaikki ovat varmaankin huomanneet, että kulmakarvat ovat tämän hetken meikkimuodissa tärkein kohta. Maailmalla on jo hoitoloita, tai kulmakarvabaareja jotka ovat erikoistuneet tekemään pelkkiä kulmien muotoiluja. Se onkin varsinainen taiteen laji ja vaatii suurta ammattitaitoa.

Ikääntyminen ja kulmakarvat

Myös meillä hoitolassa keskustelemme usein asiakkaiden kanssa kulmakarvoista. Tiedän tuottaneeni pettymyksen monelle viisikymppiselle, kun en ole pystynyt muuttamaan kulmakarvoja heidän toiveidensa mukaiseksi. On lähes mahdotonta muuttaa kulmakarvoja suoriksi pelkällä muotoilulla, jos ne on kolmekymmentävuotta muotoiltu kaareviksi. Joskus asiakas ihmettelee miksi toinen kulmakarva on alempana kuin toinen ja pitää sitä muotoilu virheenä. Lähes kaikilla yli viisikymppisillä kulmakarvat ovat eri tasossa, koska otsanahan ”ripustukset” ovat pettäneet eri tahdissa. Tätä pystyy jonkin verran korjaamaan muotoilulla, mutta ei paljoa. Korjaamista pystyy tekemään paljonkin hyvällä kulmakynällä esimerkiksi Youngbloodin Brown Artiste Sculping Penillä (41€), mutta silloin se pitää tehdä itse joka aamu. Nuorilla naisilla on aivan upeita kulmakarvoja, mutta ne vaativat todella paljon työtä. Ne voidaan tehdä aamuisin sabluunalla, tai vapaalla kädellä, mutta kumpikin vaatii aikaa ja vaivaa. Mietin vaan kuka viisikymppinen viitsii käyttää aamulla kolmevarttia pelkkiin kulmakarvoihin. Uskoisin, että aika harva.


Kulmakarvat tuo ryhtiä kasvoihin

Kulmakarvat ovat kuitenkin erittäin tärkeät ikääntyvän naisen ulkonäössä. Oikealla korostuksella saa paljon ryhtiä kasvoihin. Minusta järkevintä on kestovärjätä kulmakarvat ja muotoilla hyvin. Kestävärjäys kasvohoidon yhteydessä maksaa 19€ ja se käy nopeasti. Kestoväri pysyy 2-4 viikkoa karvan laadusta riippuen. Värien koostumukset ovat olleet suuressa muutoksessa viime vuosikymmenenä ja aineet ovat nykyisin hellävaraisempia, mutta niiden pysyvyys on heikompi kuin ennen. Iän myötä myös karvan laatu muuttuu ja niihin ei väri tartu enää niin hyvin. Kestovärin kuluessa sitä kannattaa voimistaa kulmakynällä. Nykyisin on myös kulmakyniä joissa on alle millin levyinen tussikärki ja sillä voi aamuisin täydentää kulmakarvoja jotka alkavat iän myötä myös harveta. Pysyvä konsti on microblanding joka kuluu pois 1-2 vuodessa. Siinäkin pitää huomioida ettei se muuta itse karvaa mitenkään. Jos ikääntyessä on alkanut kulmakarvoihin ilmestyä paksuja jouhimaisia karvoja ne näkyvät yhtä ikävänä oli sitten microblanding tai ei. Se vaiva pitää nähdä, että ne nypitään pois häritsemästä kulmien linjaa. Microblanding on siihen erikoistuneen ammattilaisen työtä enkä itse esimerkiksi pystyisi sitä tekemään. Sitä pitää tehdä vähintään joka päivä, että käden taito pysyy ja meillä työajan vie kasvohoidot joihin me olemme erikoistuneet. Jos aikoo hankkia microblandingin kannattaa selvittää todella tarkkaan tekijän taustat ja kokemus. Siihenkin työhön on valitettavasti tullut tekijöitä jotka vain rahastavat ja työn laatu ja jälki ei ole kunnollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti