lauantai 12. tammikuuta 2019

Vanheneminen on vaan hyväksyttävä

Nuoruuden ihannointi on yhteiskunnassa vahvistunut valtavasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Aina pitäisi olla nuori, kaunis ja hehkeä. Myös ulkonäön merkitys kasvaa koko ajan ja kumpikaan suuntaus ei mielestäni ole hyvä asia.

Ulkonäkö muuttuu ikääntyessä

Ihmisen ulkonäössä ja ruumiin rakenteessakin alkaa tapahtumaan suuria muutoksia viimeistään viisikymppisenä. Ei ole kenellekään kiva asia, kun peilistä yhtä äkkiä katsoo rypistynyt ja veltostunut nainen. Hyvin usein asiakkaat kertovat, että näkevät peilistä oman äitinsä, tai isoäitinsä. Näin on käynyt myös itsellenikin ja olen mielestäni alkanut muistuttaa hyvin paljon äidinäitiäni. Se on hämmentävää, koska olen ollut aina hyvin paljon isäni näköinen. Tätä samaa kertoo muutkin, että ikääntyessä ulkonäköön tulee suvun naisten piirteitä. Minä keskustelen hyvin paljon iästä, ulkonäöstä ja vanhenemisesta asiakkaiden kanssa. Suurin osa asiakkaista hyväksyy ulkonäkönsä muutokset nurisematta ja muuta vaihtoehtoa ei olekaan. Kasvohoidoilla ja hyvällä kotihoidolla pystyy näkyvästi hidastamaan ihon vanhenemista. Näen sen omissa yli kahdeksankymppisissä asiakkaissani hyvin selvästi. He näyttävät reippaasti kymmenisen vuotta nuoremmilta kuin oikea ikä on. Kasvohoidolla ja nykyisin erittäin tehokkaalla Dermatude-kasvohoidolla saadaan hyviä tuloksia nuorekkaan ihon ylläpitämiseksi. Vanhenemista ei kuitenkaan voi pysäyttää ja ulkonäön muuttuminen on kokonaisvaltaista ja paljon enemmän kuin muutama ryppy kasvoissa. 

Elämän kriisit voi tuoda ulkonäköongelmia

Välillä meille tulee kysymyksiä ihmisiltä jotka kokevat jonkin ulkonäköseikan hyvin vakavana. Joskus uudet asiakkaat saattaa tulla kasvohoitoon sillä mielellä, että pystyisin poistamaan jonkun rypyt totaalisesti yhden kasvohoidon aikana. Tämä on mahdottomuus, vaikka pystymmekin tekemään hyvin paljon ikääntymisen merkeille. En edes mielelläni lähde tekemään kasvohoitoa, jos huomasn, että asiakkaalla on ihan epärealistiset odotukset. Yleensä näille ihmisille on jokin pieni yksityiskohta muodostunut erittäin tärkeäksi eivätkä he näe kokonaisuutta. Ihminen voi kiinnittää huomiota yksittäiseen ryppyyn esimerkiksi otsalla, tai leuan velttous on noussut ongelmaksi. Mikään muu ei kiinnosta ja tuosta pienestä yksityiskohdasta tulee elämää vakavampi ongelma. Olen laittanut merkille, että usein avioeron aiheuttama paine voi ilmetä liiallisena ulkonäön tuijottamisella. Ehkä kyse on siitä, että ihminen kokee tulleensa hylätyksi ja syyllistää oman ulkonäkönsä. Valitettavan usein puolisot sanovat hyvinkin julmia asioita toisilleen ulkonäöstäkin ja se tietysti sattuu. Näissä tapauksissa yritän aina kannustaa unohtamaan yksittäinen pikkujuttu ja kiinnittämään enemmän huomiota kokonaisuuteen. Suosittelen myös konsultointia plastiikkakirugin kanssa joka pystyy selittämään mitkä hoito mahdollisuudet heillä on. Totaalista muutosta ulkonäköön saadaan vain kirurgisilla toimenpiteillä. Kuitenkin se on aika raskas ja kallis tie korjata koko ajan vanhenemisen merkkejä. Mielestäni parempi vaihtoehto on hyväksyä ikääntymisen merkit ja pitää yllä kosmetologin ja kosmetiikan avulla nuorekasta huoliteltua ulkonäköä. 


Dermatude-kasvohoito on tehokkain tapa hidastaa ihon vanhenemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti