lauantai 5. tammikuuta 2019

Tammikuussa iho on kuivimmillaan

Ellei ihoa ole hoidettu tarpeeksi hyvin kuivuusongelmat alkaa yleensä joulun jälkeen. Atoopikoille tämä on tuttu asia ja suurin osa heistä on oppinut ennalta ehkäisemään kuivuutta jo syksyllä. Ne joiden iho kuivuu iän myötä ovat helposti talvella ongelmissa, koska kuivuus tulee niin yllättäen.

Kuiva iho kutisee

Estrogeenin vähentyminen, kuiva sisäilma ja lämmön vaihtelut voivat aiheuttaa yli viisikymppisille odottamattomia iho-ongelmia. Pahasti kuivunut kasvojen iho punoittaa, kutisee ja kirvelee. Joka talvi meille tulee pari uutta asiakasta jotka ovat ihan pulassa uuden tilanteen kanssa. Yleensä he itse epäilevät jotain allergiaa esimerkiksi joulun ajan mausteista tai joulukuusesta. Sekin on tietysti ihan mahdollista, mutta yleensä syynä on pelkkä kuivuus. Ihon nopea muutos aiheuttaa sen, että on vaikea uskoa kyseessä olevan tavallisen kuivumisen. Monilla ei ole koskaan ennen ollut mitään iho-ongelmia ja hoidon tarve on ollut vähäistä. Yleensä kuivuus iskee ihoon muutamassa viikossa ja ellei siihen heti reagoi olo tila saattaa muuttua kurjaksi kutinan ja kirvelyn vuoksi. Pahasti kuivunut iho ja hilseilevät läiskät ovat vaikeita saada kuriin sydäntalven kuivinpaan aikaan. Siihen tarvitaan huolellinen kotihoito ja oikein valittu kasvohoito.

Overnight Repair Serum (102€) on erinomainen kosteuttamaan ja
vahvistamaan kuivaa ja punoittavaa ihoa.


Kuivat läiskät vaatii tehohoitoa

Ensimmäisenä suosittelen kasvohoitoa. Yli nelikymppiselle Nanolift (124€) on kaikista paras vaihtoehto, koska miedon sähkövirran avulla ihoon saadaan imeytettyä runsaasti hoitoaineita. Yleensä jo yksikin Nanolift hoito saa tilanteen helpottumaan näkyvästi ja tuntuvasti ja tätä tulosta pystyy yllä pitämään hyvällä kotihoidolla. Puhdistukseen kannattaa lisätä Precleanse Balmin (58€) käyttö, koska sen hoitavat kasviöljyt auttavat kuivaa ihoa toipumaan. Tärkein apu tulee tehotipoista, tai seerumeista jotka vähentävät punoitusta ja vahvistavat ihoa. Erinomainen tehohoito on iltaisin Overnight Repair Serum (102€) ja aamuisin Phyto Replenish Oil (107€) ja näiden päälle voiteeksi Super Rich Repair (141€) tai Intensive Moisture Balance (96€). Pahasti kuivuneen ihon omat suojamekanismit ovat pettäneet ja iho ei pysty suojautumaan tuulelta, pakkaselta ja kuivalta sisäilmalta. Ellei tätä suojakerrosta pystytä korjaamaan pian Nanolift hoidon jälkeen olaan taas kutisevassa kuivuusihottumassa. Phyto Replenish Oil on nimenomaan tehty parantamaan ihon suojautumiskykyä ja vahvistamaan ohutta kuivaa ihoa. Myös Barrier Repair (69€) suojaava hoitovoide on tarkoitettu juuri näihin tilanteisiin. Barrier Repair laitetaan viimeisenä hoitovoiteiden päälle ennen meikkiä. Muistutan vielä, että meikki on erinomainen keino suojata ihoa kuivuudelta ja kylmyydeltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti