sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Väärin käytetty kosmetiikka tuo ongelmia

Kosmetologeja on koko kesän puhuttanut mitä tapahtuu, jos ammattilaisille tarkoitettu kosmetiikka siirtyy tavaratalojen hyllyille ja kuluttajat käyttävät niitä ilman ohjausta. En ole asiasta jutellut asiakkaiden kanssa, mutta lukemalla facebook-kaverien postauksia näin järkyttävän todellisuuden.

Kosmetiikan käytössä tarvitaan ohjeita 

Itselleni tuli jo välillä mielikuva, että kyllähän nyt jokainen osaa käyttää kosmetiikkaa. Nyt silmäni avautuivat, kun kuulin ja näin mitä tutuilleni oli tapahtunut joululahjojen kanssa. Eräs viisikymppinen mies oli saanut tyttäreltään puhdistusgeelin joululahjaksi eikä tiennyt sen käyttötarkoitusta. Hän veteli sitä kasvoihinsa kosteusvoiteen tapaan muutaman päivän kunnes silmänympärille ilmestyi vesikelloja ja iho alkoi tuntua oudon kireältä. Tällainen virhe voi sattua melkeinpä kenelle tahansa viisikymppiselle miehelle. Toinen esimerkki oli tuttu nelikymppinen nainen joka ei paljoa kosmetiikkaa käytä. Hän oli ollut ostamassa itselleen lahjaksi laadukasta kosteusvoidetta ja koska myyjää ei näkynyt valinta piti tehdä itse. Eräässä purkissa oli luvattu ryppyjen siloitusta ja kosteutta ja se tuote lähtikin mukaan. Taas sitä ehdittiin käyttää muutamia päiviä, kun iho alkoi punoittaa ja kutista. Tarkemmin katsottuna kyse olikin geelinaamiosta. Kyllä hän kuulemma ihmetteli miten tuote ei oikein imeytynyt ja vaikutti voimakkaan viilentävästi. Naamiossa oli kamferia ja iho takuulla reagoi, jos sellainen seos on koko päivän kasvoilla. Toivon, että heidän iho paranee pian tuon kaltoinkohtelun jäljiltä. Nyt vaan on sellainen vuoden aika, että kuivuus hidastaa ihottumien parantumista ja lisää kutinaa ja punoitusta. Toivotaan kuitenkin parasta.

Oikein käytettynä seerumeistakin saa paljon enemmän irti.

Ammattitaitoinen myyjä auttaa paljon

Ammattikäyttöön ja vain kosmetologien myyntiin tarkoitettu kosmetiikka sisältää vaikuttavia raaka-aineita moninkertaisen määrän verrattuna muuhun kosmetiikkaan. Oikein käytettynä tulokset ovat huomattavasti paremmat kuin tavaratalo-tai apteekkikosmetiikalla. Valitettavasti myös ongelmat ovat voimallisempia, jos tuotteita käytetään väärin. Voin kuvitella, että jos Dermalogican Oil Control Lotionia käytetään ohuelle kuivalle iholle tähän vuoden aikaan iho alkaa kuivumaan ja punoittamaan. Tästä asiakas yleensä vetää johtopäätöksen ettei Dermalogica sovi hänelle ollenkaan. Jos ammattilaisten hoitosarja lähtee tavaratalojen markkinoille sen vaikutusainetaso yleensä vähennetään ettei mitään ikävää pääsisi tapahtumaan. Muutama vuosi pystytään ratsastamaan vanhalla hyvällä maineella ja siinä ajassa sarjan omistajataho ehtii kääriä suuret rahat. Katteet ovat vielä suurempia, kun hinta ei putoa, mutta raaka-aineiden määrä vähenee. Olen vuosien varrella nähnyt tämän tapahtuvan useammalle ammattisarjalle. Ammattitaitoisen myyjän ansiosta kaikista tuotteista saadaan paljon enemmän tehoa irti. Tietysti on tärkeää valita oikea tuote oikealle iholle, mutta tuotteiden yhteen sopivuuskin merkitsee paljon. Kotihoidosta saadaan paljon enemmän tehoa, kun hoitotuoteyhdistelmät tukevat toistensa vaikutusta.

2 kommenttia:

  1. Ei liity suoraan tähän postaukseesi, mutta kysyn tätäkautta. Sisältääkö tuo uusin tähtitarjous nimenomaan uuden version skin smoothing creamista? Tämähän vaihtu taannoin. Terkuin, Timo

    VastaaPoista
  2. Tällä hetkellä meillä myynnissä oleva Skin Smoothing Cream ei ole uusi voide. Uudempi versio tulee meille myyntiin keväällä samoihin aikoihin, kun Intensive Moisture Balancen uudistettu koostumus.

    Inkeri

    VastaaPoista