tiistai 28. toukokuuta 2019

Aurinko polttaa salakavalasti

Taas on se aika vuodesta, kun kuulen tarinoita auringon voimakkuudesta ja salakavalasta palaneesta ihosta. Näin keväällä aurinko yllättää ja talven kalpealla iholla ei ole yhtään omaa suojaa. Harvoin enää myöhemmin kesällä haetaan neuvoja ja hoitotuotteita palaneelle iholle.

Aurinko yllättää

Ilmeisesti ihmisten on vaikea ymmärtää, että pilvisellä ja viileälläkin säällä uv-säteily on polttavaa. Toukokuun viikonloppuina innostutaan tekemään pihahommia ja suojautuminen unohtuu kokonaan. Nyt olikin jo yksi helleviikko ja pihatyöt bikineissä aiheutti punoittavia selkiä ja käsivarsia. Vartalo on vielä herkempi palamiselle kuin kasvot, koska vartalon iho on ollut vaatteiden alla piilossa monta kuukautta. Dermalogican  Protection Sport sk 50 (60€) on erinomainen aurinkosuoja, koska se käy vartalolle ja kasvoille. Protection Sport on myös miesten ja lasten suosikkivoide. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Protection Sport ei sisällä mitään hoitavia aineita. Kesän päivävoiteena se on liian kevyt ja ohut yli 25-vuotiaille eli sen alle pitää laittaa jokin seerumi. iS Clinicalin Extreme sk 30 (85€) on erittäin hoitava päivävoide ja se sopii kaikille yli 25-vuotiaille päivävoiteeksi koko kesän. Todella ohut ja hyvin imeytyvä Eclipse sk 50 (49€) kaipaa myös alleen lisä hoitoa, mutta Dermalogican Dynamic Skin Recovery sk 50 (119€) on jo itsessään elvyttävä ja kiinteyttävä vanhenevan ihon päivävoide.
iS Clinicalin Genexc (119€) seerumi sopii kesäajan hoitotuotteeksi.



Muista vaate, varjo ja siesta

Pitäkää mielessä koko kesän, että aurinkovoiteiden lisäksi kannattaa tehdä muitakin valintoja säästyäkseen palovammoilta. Pitkähihaiset ja pitkälahkeiset vaatteet ovat hyvä suoja ulkohommissa ja samalla ne suojaa naarmuilta ja muilta pikku vammoilta. Kannattaa aina pysytellä varjon puolella ja suorassa auringossa onkin liian kuuma tehdä mitään ulkotöitä. Huomioikaa, että viileänäkin ja tuulisena päivänä iho palaa ja tuulen ahavoittava vaikutus ärsyttää ihoa muutenkin. Siestaa suositellaan Suomenkin oloissa kesällä noin kello 12.00-15.00 ja varsinkin lapsien olisi hyvä pysytellä sisätiloissa tuon pahimman paahteen ajan. Muistakaa, että alle parikymppisillä palaminen on kaikista vaarallisinta. Palanutta kasvojen ihoa voi rauhoittaa iS Clinicalin viilentävällä Hydra Cooling Intensive Masquella (95€), koska se nopeasti viilentää ihon ja vähentää kuumotusta ja kirvelyä. Naamio kannattaa jättää yöksi, että se saa vaikuttaa kunnolla. Palaneelle iholle kannattaa tehdä kolmen yön kuuri Hydra Cooling Intensive Masquella. Naamion superkosteuttava ja uudistava naamio korjaa auringon vauriot ja se sopii kaiken ikäisille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti