sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Miksi seerumeja käytetään?

Uusille asiakkaille joudun aika usein selvästi perustelemaan miksi pitäisi laittaa kahta hoitoainetta päällekäin. Yleensä kolmikymppisenä suositellaan seerumien tai tehotippojen käyttöön ottoa ja haluan aina kunnolla kertoa nuorelle asiakkaalle miksi niitä suosittelen.

Seerumit imeytyvät syvälle

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja siksi samasta hoitoaineesta käytetään nimitystä seerumi, tehotippa ja boosteri. Ne kaikki tarkoittavat samaa asiaa ja olen itse alkanut käyttämään sanaa seerumi, koska se on iS Clinicalin tuotteiden nimissäkin. Vertaan aina ihonhoitoa kerrospukeutumiseen eli monta ohutta vaatekertaa lämmittää enemmän kuin yksi paksu. Samoin useampi eri ihokerroksiin imeytyvä hoitoaine vaikuttaa huomattavasti paremmin kuin yksi paksu. Kosmetiikkaan on kehitetty 90-luvulla upeita kuljetusaineita jotka mullistivat täysin kosmetiikan vaikutukset. Näiden liposomien, niosomien yms.käytöllä pystytään kuljettamaan vaikutusaine täsmähoidoksi juuri sitä tarvitsevaan solukerrokseen. Yleensä seerumit ovat ohuita lähes nestemäisiä tuotteita jotka sisältävät erittäin suuren vaikutusainepitoisuuden. Esimerkiksi iS Clinicalin Active Serum (89€) joka on nyt meidän suosituin seerumi on melkeinpä vesimäistä ja se on pipettipullossa. Pipetillä otetaan pullosta noin 3-4 tippaa ja ne levitetään ensimmäisenä puhtaalle iholle. Ne ohittavat kaksi päällimmäistä ihosolukerrosta ja imeytyvät vasta kolmanteen ja neljänteen ihokerrokseen. Muistutan kuitenkin, että hyvin kuiva ja hilseilevä iho imaisee tipat jo pinnalliseen hilsekerrokseen ja ne menevät ihan hukkaan. Siksikin kannattaa ihoa kuoria säännöllisesti, että hoitoaineet vaikuttavat paremmin ja vaikutuksen saa ”koko rahan edestä”.
Yli kolmekymppinen tarvitsee seerumeja joka ilta ja mielellään myös aamuisinkin.


Voide suojaa ihon pintaa

Yleensä, kun kerron seerumien käytöstä ja vaikutuksista seuraava kysymys on, että miksi pitää vielä käyttää voidettakin. Voiteen tarkoitus on imeytyä ihon pintakerrokseen ja jäädä siihen suojaamaan ulkoiselta rasitukselta. Suurimmat ongelman aiheuttajat iholle tulee ulkoapäin ja tämä on vielä uusi tieto monelle asiakkaalle. Yleensä ajatellaan, että ravinnon merkitys olisi suuressa osassa ihon kuntoon, mutta näin se ei ole. Nykyihmisen ravinnon saanti on niin hyvää ettei mitään puutoksia juurikaan ilmene. Se on enää pientä hienosäätöä mitä ruualla voi vaikuttaa ja silloin pitää olla jo täysin pois suljetut kaikki ulkoiset haitat. Kaikista eniten ihoon vaikuttaa uv-säteily, kuiva sisäilma, lämpötilan vaihtelut, sade, tuuli, pöly yms.hankaavat tekijät. Kukaan ei tiedä mille kaikille raskasmetalleille ja myrkyille iho altistuu näin keväisen katupölyn aikaan. Hyvä päivävoide suojaa ihoa juuri näiltä edellä mainituilta tekijöiltä. Päivävoide myös estää meikkivoiteen imeytymistä huokosiin ja meikki on helpompi puhdistaa pois hyvälaatuisen meikinalusvoiteen päältä. Erittäin tärkeä ominaisuus päivävoiteelle on hyvä uv-suoja. Yöllä iho tarvitsee suojaa kuivalta sisäilmalta ja yövoiteet sitovat hyvin ihon omaa kosteutta. Nukkuessa ihon lämpötila muutuu niin, että vaikutusaineet imeytyvät paremmin kuin päivällä. Suosittelen, että kaikki yli kolmekymppiset käyttäisivät jotain ihotyypin mukaista seerumia joka päivä. Itse en koskaan levitä voidetta ilman seerumia, koska koen, että puolet hoidosta jää pois. Seerumia pitää käyttää päivittäin eikä silloin tällöin. Ellei seerumia käytetä joka päivä niin kuin antibioottikuuria se menee melkeinpä täysin hukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti