torstai 30. toukokuuta 2019

Ihottumia huomioidaan liikaa tai liian vähän

Työvuosieni aikana olen nähnyt lukuisia eri ihottumia ja olen oppinut niitä aika hyvin tunnistamaankin. Senkin olen oppinut ettei asiakas välttämättä ole yhtämieltä kanssani onko hänellä ihottumaa vai ei.

Ihottumia on vaikea tunnistaa

Ensimmäinen asia mitä kosmetologi katsoo kasvohoitoa aloittaessaan on tarkistaa ihon terveys. Heti hoidon alussa pitää huomioida onko kasvoissa jotain ihottumaa, tai auringon aiheuttamaa solumuutosta. Mikäli ihottumaa on sen syy pitää kartoittaa ennen kuin kasvohoito aloitetaan. Ihosairauksia on useita satoja ja en tunnista niistä kuin murto-osan, mutta uskallan väittää, että tiedän niistä huomattavasti enemmän kuin kosmetologit yleensä. Kosmetologin työtä aloittaessani 1980-luvulla minulle oli suuri hämmästys, että jotkut asiakkaat eivät ollenkaan tienneet heillä ihottumaa olevankaan, vaikka minusta se oli todella näkyvää. Tämän takia kuulostelen hyvin tarkkaan mitä asiakas itse ihostaan kertoo. Joskus ihan vahingossa möläytän kysymyksen ihottumasta, jos se on hyvin näkyvää. Minusta on käsittämätöntä, että ihminen ei mitenkään reagoi, vaikka iho on paikotellen aivan ruvella. Annan aina ohjeet mitä pitää iholle tehdä ja aika usein neuvon käymään ihotautilääkärissä. Kuitenkin tiedän ettei ohjeeni juuri mitenkään auta, jos ihminen itse ei asiasta yhtään välitä. Puhuessani ihottumasta näille asiakkaille jotka eivät sitä ole huomanneet näytän aina peilin kanssa missä ihottumaa on ja mikä sen syy voi olla. Aika usein käy niin ettei asiakas ole kiinnostunut koko jutusta eikä ilmeisesti näe ihottumaa, vaikka miten sen näyttäisin. Minulle se on aivan käsittämätöntä käytöstä. 


Pienetkin punoitukset voi harmittaa

Toinen ääripää suhteessa ihottumiin on niiden liiallinen huomioiminen ja ylenpalttinen hoito. Yleensä nämä asiakkaat ovat jo netistä hakeneet ohjeita ja päätelleet itse mikä ihottuma heillä on. Aika usein se päätelmä menee pieleen ja on melko haasteellista kääntää asiakkaan mielipide uusille urille. Kuitenkin nämä asiakkaat ovat tulleet hakemaan meiltä apua ja siksi he ovat hyvin motivoituneita hoitamaan ihottumaa. Ruusufinni on yleistynyt todella paljon ja siitä on montaa eri muotoa. Usein asiakkaat sekoittavat sen tavallisiin hormonaaliseen ja ihotyypistä johtuvaan finnireaktioon ja heidän toive on ihonpuhdistus. Asiakkaalle on yleensä pettymys, kun en saakkaan ihoa kuntoon puhdistamalla enkä tietenkään edes siihen ryhdy. Tämäkin pitää perustella asiakkaalle todella hyvin, että näppyjen puristelu vain pahentaa ihottumaa. Näiden asiakkaiden kanssa yleensä saamme yhteistyöllä ihottuma kuriin ja moni heistä jää vakioasiakkaiksi. Ruusufinni valitettavasti uusii helposti ja sen kanssa pitää olla aina valppaana. Ihottuman hoitoon pitää päästä käsiksi heti ensimmäisten näppyjen ilmestyessä ja siihen tuo iS Clinicalin Pro-Heal Serum (109€) on osoittautunut erinomaiseksi avuksi. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi23:18

    Olen todella tyytyväinen, että päädyin teille asiakkaaksi. Ruusurokahtuma oli ihan viheliäinen, kun mikään ei siihen auttanut. Lääkärin määräämät voiteet kuivatti niin, että naama kiristi ja hilseili eikä mitään peitemeikkiä voinut käyttää.

    Pro-Heal Serum oli ainakin minun pelastus ja Nanolifthoito. Yleensäkin kaikki hyvät neuvot mitä teiltä sain ja tehokkaat rasvat on pitänyt rokahtuman kokonaan poissa. Kiitos hyvistä neuvoista. Tiina

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu, että ihosi on rauhoittunut. Tuo Pro-Heal Serum on osoittautunut hyväksi kotihoidoksi ärsyyntyneelle iholle. Ruusufinniä ei kosmetologin keinoin pysty parantamaan, mutta ihoa voi vahvistaa ja poistaa ärsytystä.

    Inkeri

    VastaaPoista