sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Botoksia poskiin

Luin juuri netistä, että Valvira otti vihdoinkin kantaa kauneushoitoloiden tekemiin pistoshoitoihin. Valitettavasti jutussa nostettiin esiin vain botoxpistokset. Suomessahan ainoastaan terveydenhoitohenkilökunnalla on oikeus pistämiseen ja se koskee sairaanhoitajia sitä ylemmän koulutuksen saaneita ei esimerkiksi perushoitajia.

Botoxia käyttää vain plastiikkakirurgi

Ensimmäisenä tuossa kirjoitetussa jutussa ärsytti, kun kuvassa näytettiin miten jotain pistettiin huuliin.  BOTOXIA EI PISTETÄ HUULIIN vaan kyse on kahdesta täysin eri aineesta ja eri asiasta. Botox on hermomyrkky joka lamaannuttaa lihasten toimintaa ja sitä on käytetty lääketieteessä jo vuosikymmeniä. Se on erinomainen hoito lihaskramppeihin, selkävaivoihin ja jopa migreeniin eikä sen hyviä ominaisuuksia pidä väheksyä. Oikein käytettynä plastiikkakirurgin vastaanotolla botoxilla saadaan hyviä tuloksia esimerkiksi otsan alueen pystyryppyihin. Huono puoli botoxissa on, että sen käyttö on levinnyt kauneushoitoloihin ja erilaisiin botoxbileisiin joissa pistoksia antaa aivan kouluttamaton henkilö. Näistä tapauksista tulleisiin valituksiin Valvira oli vihdoinkin herännyt ja alkaa nyt ilmeisesti puuttumaan näihin väärinkäyttöihin. Suurin osa valituksen tehneistä olivat tyytymättömiä pistosten vaikuttamattomuuteen. Asiakkaat olivat sitä mieltä ei kalliista pistoksista ollut mitään hyötyä. Itselleni herää epäilys, että ehkä heille ei edes pistetty botoxia vaan ihan pelkkää vettä. Tietysti parempi niin kuin halvaantuminen koko kasvojen alueella.

Hyaluronihappo on täyteaine

Hyaluronihappo on se aine millä täytetään ryppyjä ja saadaan huulia törrölleen ja pullistumaan. Niin kauan, kun toimittajat eivät edes tiedä näiden kahden asian suunnatonta eroa en usko, että mitään rajoitusta niiden käytölle tulee. Myös hyaluronihappon pistämiseen tarvitaan vähintään sairaanhoitajan koulutus. Itse en ikinä antaisi pistellä itseeni mitään muuten kuin sairaalaolosuhteissa. Kauneushoitola ei missään tapauksessa ole sovelias paikka ihon alle meneviin menetelmiin. Tämä hyaluronihapon eli täyteaineen pistäminen on paljon yleisempää ja mietinkin tietääkö pistoksia ottavat kuluttajatkaan mitä heihin oikein pistetään. Tuosta botoxista puhutaan niin paljon, että välillä minultakin kysytään onko joku laittamani seerumi botoxia. Siitä on tulossa yleisnimi kaikille tehoaineille. Kerron vielä, että botoxin ja hyaluronihapon vaikutusaika ihossa on noin 3-4 kuukautta ja hinta on noin 350-600€ pistos. Itse tulen pitäytymään Dermatuden kaltaisissa menetelmistä joka antaa näkyviä tuloksia ilman negatiivisia vaikutuksia ja paljon halvemmalla. En edes halua näyttää kolmekymppiseltä vaan hyvin hoideltulta ikäiseltäni. Tärkeintä on etten ainakaan näyttäisi oikeaa ikääni vanhenmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti