keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Viisi virhettä kotihoitotuotteiden valinnassa

Nykyään ihonhoitotuotteita on tarjolla niin montaa sorttia, että niitä on enää mahdoton tunnistaa edes nimiltä. Maahantuojiakin on ihan suunnaton määrä ja siitä huolimatta kuluttajat tilaa vielä uusia vaihtoehtoja kiinalaisista verkkokaupoista.

Kotihoito on ihonhoidon perusta

Kunnollisella kotihoidolla ja oikein valituilla hoitotuotteilla pystyy pitämään ihonsa hyvässä kunnossa. Suurin osa kuluttajista yrittää näin tehdäkin, koska kosmetologin palveluja käyttää alle 20% suomalaisista. Kuitenkin kosmetologin apua käyttämällä säästäisi suuria summia ihon kotihoidossa. Moni kuluttaja heittää vuoden aikana pois lukemattomia virheostoja ja käyttöön jääneetkin tuotteet saattaa tuoda iholle vaan ongelmia. Vuosien varrella olen oppinut tietämään tyypillisimmät virheet ihonhoitotuotteiden valinnassa.

1. Liian tehokas ja kuivattava puhdistustuote
Suomalaisilla on lievä pakkomielle pesemiseen ja kasvotkin halutaan pestä narisevan kuivaksi ja puhtaaksi. Hyvin harva yli parikymppinen tarvitsee rasvoittuvan tai sekaihon puhdistusaineita. Mieluummin kannattaa valita normaalin ihon, tai kuivan ihon pesutuotteita. Esimerkiksi nyt Tähtitarjouksena oleva Dermalogican PRECLEANSE BALM NYT 42€ (58€) sopii kaikille ihotyypeille. Samoin iS Clinicalin CLEANSING COMPLEX (49€) puhdistaa ihon kuivattamatta.

2. Kuivattava kasvovesi
Hyvin usein kotipuhdistus vielä täydennetään voimakkaasti desinfioivalla kasvovedellä joka vie viimeisenkin kosteuden ja suojakalvon ihon pinnalta. Harvassa ammattikäyttöön tarkoitetussa kosmetiikkasarjassa on enää perinteisiä kasvovesiä vaan ne ovat Dermalogican ja iS Clinicalin kaltaisia hoitosuihkeita. Dermalogican ANTIOXIDANT HYDRAMIST (68€) on meidän suosituin hoitosuihke ja hyvänä kakkosena alkaa olla iS Clinicalin COPPER FIRMING MIST (39€). 

3. Liian ohut kosteusvoide
Voiteiden kohdalla monia vaivaa rasvakammo ja vielä viisikymppisetkin valitsee ohuen maitomaisen kosteusvoiteen jonka tehoaineet ei mitenkään riitä meidän ilmastoon ja iän ohentamalle iholle. Helpoin kosteusvoide on iS Clinicalin REPARATIVE MOISTURE EMULSION (99€) joka on hyvin imeytyvä, mutta sisältää runsaasti kosteutta. 

4. Unohdetaan silmänympärysvoide kokonaan
Monille on vielä nykyisinkin epäselvää kannattaako silmänympärysvoidetta käyttää ja mitä se vaikuttaa. Silmänympärysvoidetta kannattaa ehdottomasti käyttää parikymppisestä eteenpäin. Silmänympärysiho on aina yhden solukerroksen ohuempi kuin kasvojen muu iho ja siksi se rypistyy helposti. Kuivuudesta johtuva ihottuma tulee ensimmäisenä silmienympärille ja siksikin kuivaihoisten kannattaa olla hyvin huolellinen silmänympärysihon hoidossa. Silmäluomella ei ole hiki-tai talirauhasia ja sen oma suojautuminen on vähäistä. Kasvojen iholle tarkoitetut hoitovoiteet ovat rakenteeltaan niin suuri molekyylisiä, että niiden käyttö helposti tekee turvotusta ja silmäpussit. Tämän hetken suosituimpia silmänympärysvoiteita on iS Clinicalin YOUTH EYE COMPLEX (115€).

5. Kuorintaa vältetään, koska pelätään sen haittavaikutuksia
Ihmisten mieleen on perusteellisesti iskostunut näiden 60-70-lukujen raapivat kuorintavoiteet joilla oli paljon haittavaikutuksia ja kuorintaa ei uskalleta käyttää vieläkään. Ihotyypin mukainen kuorinta 1-2 kertaa viikossa on aivan välttämätön, jos aikoo pitää ihonsa hyvässä kunnossa. Ihmisen ihosta poistuu miljoonia kuolleita soluja vuorokaudessa. Kasvojen iholla tämä solujen kiertokulku voi näkyä hilseilynä joka estää muiden hoitotuotteiden imeytymisen ja meikki ja iho näyttää epäsiistiltä. Dermalogican DAILY MICROFOLIANT (80€) on helppo ja nopea mikrokuorinta päivittäiseenkin käyttöön. Uudistunut iS Clinicalin TRI-ACTIVE EXFOLIANT MASQUE (119€) on myös helppo käyttää ja siitä jää ihanan sileä ja pehmeä iho moneksi päivää.



IS Clinicalin puhdistusgeelin Cleansing Complex (49€ ja 
hoitosuihke Copper Firming Mist (39€) eivät takuulla kuivata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti