perjantai 12. heinäkuuta 2019

Kaunis ihminen on kaunis sisältäkin

Aloin ymmärtämään noin kolmekymppisenä, että ihmisen persoona vaikuttaa paljon siihen miltä hän näyttää ja minkä mielikuvan toiset hänestä saa. Iloiset ja nauravat ihmiset mielletään tutkimusten mukaan kauniimmiksi kuin totisemmat persoonat.

Pelkkä ulkonäkö ei riitä

Erittäin hyvä kaikkien tuntema esimerkki persoonattomasta kauneudesta on USA:n presidentin puoliso Melania. Hän on kiistämättä upea nainen ja tyylikäs pukeutuja, mutta jotain täysin onttoa hänessä on. Olen tästä sisäisen olemuksen merkityksestä ulkonäköön kirjoittanut jo vuosia, mutta vasta tämän Melanian kohdalla voi nähdä konkreettisen esimerkin. Hän vaikuttaa ihan robotilta joka ei ilmehdi millään tavalla enkä ole koskaan nähnyt hänestä kuvaa nauravana ja hymyilevänä. Tuntuu myös, että viimeisimmillä valtiovierailuilla ei lehdistökään häntä enää noteeraa, koska hänestä ei oikein löydy muuta kirjoitettavaa kuin pukeutuminen. Hänestä tulee mieleen kävelevä zombi ja mietityttääkin mikä ihme häntä vaivaa. Pidän häntä myös vaarallisena esimerkkinä nuorille naisille jotka ovat muutenkin hyvin ulkonäkökeskeisiä. USA:ssa kuulemma Melania on nuorten tyttöjen idolli ja todiste siitä, että pelkän ulkonäön avulla pääsee jopa Valkoiseen taloon. Suomessa vastaavaa mykkyyttä on ollut meikkitaiteilija/laulaja Helena Lindgrenissä. Olin 90-luvulla parilla hänen meikkikurssillaan ja hän oli todella ärsyttävä. Hän puhui niin hiljaisella äänellä tuskin suutaan avaamatta ettei hänen puheitaan kuullut yhtään. Hänkin oli täysin ilmeetön eikä koskaan hymyillyt tai vaikuttanut iloisen innostuneelta. Voihan olla, että hän oli loistava meikkitaiteilija, mutta kouluttajaksi hänestä ei ollut. Kuiskaavat jutut ja ilmeettömyys ei oikein innosta oppimiseen. Niiden kokemusten jälkeen pysyin kyllä hänestä kaukana. Sitä en kiellä, että lehtikuvissa hän näytti ja näyttää vieläkin upealta, mutta mielestäni se on sielutonta kauneutta.


Itseään voi kasvattaa

Ehkä noin kolmekymppisenä aloin ymmärtää, että itseäänkin voi kasvattaa. Minulla oli halu olla yhteiskunnalle hyödyksi ja omalta osaltani levittää hyvää mieltä ympäristööni. Aloin pohtimaan tarkemmin omaa käytöstäni ja lukemaan tietokirjoja psykologiasta ja ihmisen toimintatavoista. Halusin myös ymmärtää toisia ihmisiä paremmin ja löytää selityksiä miksi joku toimii sillä tavalla kuin toimii. Minulla on ollut työssäni loistava tilaisuus keskustella hyvin eri tyyppisten ihmisten kanssa. Sillä perusteella olen huomannut, että pääsääntöisesti ihminen haluaa hyvää toiselle ihmiselle, mutta kommunikaatio voi sotkea kaiken. Minun tehtäväni on hoitaa ihoa ja ihmisen ulkonäköä, mutta olen vakuuttunut, että suurimman vaikutuksen tekee aina kokonainen persoona. Silloin, kun tavataan uusi ihminen niin hänestä aistitaan koko olemus eikä pelkkä ulkonäkö ole merkittävää. Pohdin näitä asioita siksi, koska mielestäni ulkonäön merkitys on nousut liian suureen asemaan. Nuoret tytöt ovat kuin samasta muotista leikattuja ja heidän persoonansa ei erotu yhtään. Siinä on hyvin vaikea löytää omaa persoonallista kauneuttaan  ja tyyliään. Haluaisinkin rohkaista kaikkia antamaan omalle persoonalleen enemmän tilaa ja uskallusta olla oma itsensä.

2 kommenttia:

  1. Minusta kauneutta on se, miten ihminen ottaa vastaan toisen henkilön. Avoimuus ja ystävällisyys näkyvät. Tämän takia tykkään esim. tehdä ostoksia Inkerin ja Marin luona paikan päällä, sen sijaan että tilaisin verkkokaupasta.
    Kasvonpiirteistä minusta kiltti ihminen on kaunis ja mikä parasta ikääntyessä oma persoona tulee esiin niin, että elämässä koetut asiat voi joko kääntää voitoksi tai tappioksi.
    -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisen ihmisen kohtaaminen on tärkeä asia. Siinä voi antaa toiselle energiaa tai viedä sitä. Henkilökohtaisessa palvelussa on aina kysymys kahden ihmisen kohtaamisesta, kun verkossa kaikki on täysin tunteetonta.
      Tyly ja luotaan työntävä ihminen harvoin on kaunis.

      Inkeri

      Poista