perjantai 5. heinäkuuta 2019

Kesä aiheuttaa nuorten iholle hikinäppyjä

Teini-ikäisten iholle kesä on toisaalta hyväksi, mutta toisaalta aiheuttaa ongelmia. Monille auringon desinfioiva ja kuivattava vaikutus rauhoittaa finnejä, mutta helle ja hikoilu taas aiheuttaa joillekin myös hikinäppyjä ja tulehduksia.


Kissat ovat markkinoineet yritystäni


Tänä vuonna olen kuullut monelta alle parikymppiseltä asiakkaalta, että he valitsivat minut, koska teen eläinsuojelutyötä ja annan lahjoituksia Kissakoti Kattilalle.  Nuoret ovat hyvin tietoisia siitä mitä ympärillä tapahtuu ja he tarkistavat kaiken netistä. Moni on löytänyt tiedon, että meidänkin pojat Valtsu ja Jösse ovat löytökissoja Kattilasta. Se on myös ollut heille tärkeää ettei iS Clinicalilla ja Dermalogicalla käytetä eläinkokeita. Olen aina ollut sitä mieltä, että pienelläkin yrittäjällä on yhteiskuntavastuu ja jotain voi tehdä oman paikkakunnan hyödyksi. Minulla tuo yhteiskuntavastuu on ollut tämä Kissakoti Kattila, tosin ihan itsekkäistä syistä. En ikinä ole pientä hyvän tekeväisyyttäni mitenkään käyttänyt markkinoinnissa hyväksi. Muutenkin saan noilta Kattilan karvakorvilta energiaa ja ne antavat minulle enemmän kuin itse pystyn heille päin antamaan. Haluaisin tehdä enemmänkin Kattilan hyväksi, mutta siihen ei nyt ole mahdollisuutta. Olen usein sanonut ettei kaikkea aina voi mitata rahassa vaan pitää laittaa hyvää kiertämään niin se joskus tulee omallekin kohdalle. Katsoisin, että se on nyt toteutunut. Tuo Kattilan auttaminen onkin kääntynyt markkinointikeinoksi. Arvostan kovasti näitä nuoria joilla on oma selkeä arvomaailma ja he elävät sen mukaan. He ovat jo lapsesta asti tiedostaneet, että esimerkiksi ympäristöä pitää suojella ja vähäosaisia auttaa niin kuin näitä Kattilan kissojakin.


Kesällä tulehduksia syntyy helpommin

Loppukesää sanotaan kansan suussa mätäkuuksi ja se ei ole ollenkaan huono nimitys. Helteellä finnit tulehtuvat isommiksi ja pikku haavatkin alkavat märkimään. Talin eritys kiihtyy kesällä, koska hikirauhanen ja talirauhanen ovat vierekkäin ihohuokosessa. Kun hikirauhanen alkaa toimimaan ja haihduttaa elimistön lämpöä hikoilun kautta niin se aiheuttaa myös toimintaa talirauhaseen. Hiestä kostealla iholla bakteerien on hyvä elää ja lisääntyä. Erittäin tärkeää on hyvä puhdistus ja säännöllinen kuorinta. Tuo iS Clinicalin Cleansing Complexin (52€) moni nuori asiakkaamme on jo keksinyt ja jo se yksinäänkin vähentää finnejä ja tulehduksia. Huomaan aina, kun teen Teinipuhdistuksia (68€), että monella nuorella on selkeä kosteuden puute ihollaan. He käyttävät vain rasvaisen ihon kuivattavia tuotteita ja ne vaan tukkivat ihohuokoset ja finnejä syntyy entistä enemmän. Oikein hyvä kosteusvoide on Dermalogican Clean Start Hydrating Lotion (20€) joka sisältää pelkkää kosteutta eikä yhtään rasvaa. Samoin Dermalogicalle lanseerataan noin viikon kuluttua uutuustuotteet seerumi ja paikallishoito jotka vähentävät finnien syntymistä. Teinipuhdistus on tosi tärkeää tehdä tähän aikaan vuodesta, koska ollaan vasta kesän puolivälissä ja hikinäppyjäkin ehtii vielä paljonkin syntymään. Minusta on aivan ihanaa tutustua näihin fiksuihin nuoriin ihmisiin. He ovat paljon fiksumpia kuin itse olen ollut teini-ikäisenä ja he uskaltavat jutella ja osaavat jopa small tookiakin. Tuntuu ihan kivalta, että hoitolamme tavoittaa myös nämä teini-ikäiset. 


2 kommenttia:

  1. Anonyymi14:46

    Olisi kiva kuulla mitä sinun kissoillesi kuuluu. Niitä juttujasi on niin mukava lukea ja kiinnostaa miten se Ykä on teille asettunut. Eikös siitä ole jo muutama vuosi, kun otitte sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mielelläni kerron meidän kissoista. Pelkään vain, että jo liiaksikin väsytän lukijoita rakkailla karvakorvillani.
      Tuo Ykä on aivan ihana kissa! Se on kotiutunut täysin vanhemmilleni ja tulee tosi hyvin toimeen toisten kissojen kanssa. Ykästä ja Kultsusta on tullut kaverit ja ne yleensä liikkuu ulkosalla eli pihassa yhdessä. Ykä on tosi aamu uninen ja nukkuu vielä silloin, kun minä lähden töihin. Muut kissat lähtee liikkeelle valoisina kesäöinä jo aamuyöllä, mutta Ykä on sikeässä unessa välillä puoleen päivään. Ihana, että pystyimme antamaan hänelle turvallisen paikan missä saa nukkua niin kauan kuin haluaa ja voi olla täysin varma, että ruokaa on aina saatavilla.

      Inkeri

      Poista