sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Netin ihonhoitojutut ovat viihdyttäviä

Varmaan jokainen välillä pyörii netissä katsomassa meikki-ja ihonhoitojuttuja. Minun ammatissani se on välttämätöntä, että tietäisin mistä asiakkaat puhuvat. Yleensä jutut ärsyttävät minua, mutta toisaalta on ihan rentouttavaakin katsoa kauniita kuvia Englannin Catharinesta tai Ruotsin Viktoriasta.

Purkkiarmeijan komentaja on erittäin suosittu

Joku voi sanoa, että minähän itse teen juuri tätä ihmisten viihdyttämistä netissä. Onhan tämä blogi kai sitäkin, mutta minä teen tätä ihan tosissani. Purkkiarmeijan komentaja syntyi halustani jakaa kokemuksiani ja tietojani lukijoille. Kirjoittamalla tavoitan useita ihmisiä, mutta hoitolassa voin auttaa vain yhtä kerrallaan. En koskaan edes unelmissani kuvitellut saavani julkisuutta kirjoittamalla. Päätin vain kirjoittaa yhtä sinnikäästi kuin teen muutenkin työtäni. Nyt olen kohta kymmenen vuotta julkaissut joka päivä blogijutun. Enkä koe sitä työläänä vaan yhtenä asiana joka kuuluu yrittäjyyteen. Kirjoitan aina kotona ja yleensä teen useampia juttuja kerralla jotka sitten julkaisen ajastuksella. Työpäivän aikana en ehdi kirjoittamaan ja jutun teko katkeisi yhtenään. Kotona voin kissojen kanssa keskittyä rauhassa kirjoittamiseen tai aika usein se on pakko. Kolme kissaa, kun nukkuu päällä täysin reporankana eikä itseä nukuta on kirjoittaminen tai lukeminen ainoa konsti viihdyttää itseä pysymään liikkumatta paikallaan. Siinä syntyy ihan mukavasti montakin juttua. Yleensä teen yhden jutun noin kolmessavartissa
Tällainen kissakasa, kun nukkuu päällä on vaan parempi yrittää 
viihdyttää itseään kirjoittamalla ettei häiritsisi heidän untaan.


Naisten lehtien jutut ovat käännöksiä

Suurin osa lukemistani jutuista ovat suoria käännöksiä jostain kansainvälisestä lehdestä tai nettisivusta. Ne ovat välillä niin suureellisia ettei suomalainen asiakas löydä niistä yhtymä kohtaa omaan elämäänsä. Olenkin halunnut olla omissa jutuissani järjen ääni joka kertoo käytännön kokemuksia ihonhoidosta ja kosmetologin työstä. Alunperin rajasin kirjoitukset niin, että vaan 20% on sotahistoriaa tai muuta harrastustani. Loput pitää olla faktatietoa kosmetologin työstä ja suoria ohjeita lukijoiden ihon hoitoon. Ehkä tämän tyyliselle blogille oli tilaus. Minä en ole kirjoittamisen ammattilainen ja sen huomaa kaikki. Teen koko ajan kielioppivirheitä ja yhdyssanat menee päin hemmettiä. Minun vahvuuteni on oma ammattitaitoni kosmetologina ja halu auttaa ihmisiä siinä mitä osaan. Välillä toiset yrittäjät ja kosmetologit ihmettelevät miksi viitsin jakaa osaamistani ilmaiseksi ja näen kovasti vaivaa kirjoituksissani ilman korvausta. Minusta kaikkea ei aina voi mitata rahassa. Todella moni pitkäaikainen vakioasiakaskin lukee tätä blogia ja he ovat olleet asiakkaita jo kauan ennen kuin blogeja edes oli olemassa. Haluan antaa heille enemmän tietoa, kun ehdin tekemään kasvohoidon aikana. Haluan myös auttaa muita lukijoita löytämään itselleen sopivan ihonhoidon 
ilman jatkuvaa purkkien ostoa. Hyvin harva suomalainen käy edelleenkään kosmetologilla, mutta näin kaikki saavat kosmetologin ohjeita. Korostan vielä tätä suomalaisuutta, koska meidän kannalta nuo brittien ja jenkkien kauneusjutut ovat aika hölynpölyä eikä niitä oikein ohjeiksi voi sanoa. Kiitos kaikille lukijoille, että olette mahdollistaneet tämän blogin. Toivoisin myös, että edes silloin tällöin viitsisitte juttujani jakaa omalle verkostollenne. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi09:37

    Ihonhoitojutut ovat liian usein kyllä koomisia - sekä niin sanottujen ammattitoimitajien tekeminä että bloggaajien. Välillä tulee mieleen, onko kirjoittajilla yhtään järkeä.

    Esimerkiksi juuri nyt, valtavan auringonpaahteen aikaan, saatetaan kuvissa vaihe vaiheelta näyttää, kuinka kollageenijauhepussi avataan ja kuinka sen sisältö putoaa lasin pohjalle nautittavaksi. Tässä vaiheessa vuotta kannattaisi ennemmin näyttää, kuinka suojakertoimellinen voidepurkki avataan. (Tosin varmaan me kaikki tiedämme pussien ja purkkien avaamismenetelmät.) Jos siis oikeasti tajuaisi, mikä on tärkeätä ihonhoidossa juuri tällä hetkellä. Lisäksi kaikki hoitavat aina ihoaan "sisäisesti".

    Niin ja kUkaan ei enää hoida ihoaan vaan noudattaa "ihonhoitorutiineja". Suuri sanomalehti otsikoi taannoin kymmenkohtaisesta korealaisesta puhdistusrutiinista, kun kyse oli kylläkin kymmenkohtaisesta ihonhoitorutiinista.

    Hyvin viihdyttävä esimerkki oli pari viikkoa sitten - ei ihonhodosta vaan kampauksista, ulkonäöstä kuitenkin. Jutussa ei saatu päätetyksi, oliko kyseessä banaaninuttura, sotkunuttura vai sykerökampaus. Hämmästyttävä suoritus, täytyy sanoa.

    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua ärsyttää suunnattomasti nämä jutut, että ruokatottumuksia muuttamalla kuiva iho ei enää olekaan kuiva. Taannoin Ilta Sanomien toimittaja haastatteli minua säännöllisesti heidän ihonhoitojuttuihinsa. Sitten hän kerran kysyi minkälaisia ongelmia näen sokerista tulevan ihoon ja minä vastasin, että en minkäänlaisia. Miten ihmeessä sen nyt voisi nähdä, että nämä rypyt syntyykin sokerin syönnistä ja toiset ovat auringon aiheuttamia. Eipä ole sen jälkeen tyttö minua haastatellut.
      Tietysti tuohonkin olisin voinut sepustaa jotain yleishyödyllistä, mutta en halua johdattaa ihmisiä harhaan. En ymmärrä miksi ihmisille olisi niin mielestä, kun neuvoisin, että veteleppä c-vitamiinia purkkikaupalla niin rypyt katoaa. En oikein ymmärrä sitä logiikkaa. Varmaankin ikänikin tekee minusta suoraviivaisemman enkä jaksaisi enää paneutua turhiin kotkotuksiin.

      Inkeri

      Poista