lauantai 27. heinäkuuta 2019

Suursiivous meikkipussiin

Kesälomat ovat toisilla jo ohitse ja toiset vasta odottaa loman alkamista. Kasvohoidossa puheenaiheena onkin lomasuunnitelmat. Moni kertoo aloittavansa loman kodin suursiivouksella jota ei koskaan jaksa työn ohessa tehdä.


Meikkipussi on bakteeripesä

Paljon helpompi toimenpide kuin koko kodin siivoaminen on käydä läpi meikkipussin tavarat ja heittää käyttökelvottomat pois. Veikkaan, että aika monelta löytyy ”vuosikerta”meikkejä, mutta niiden laatu ei parane vanhetessaan. Aika usein meille tulee ostoksille ihmisiä joilla on mukana joku meikkituote mitä he haluavat lisää. On aivan yleistä, että kyse on tuotteesta joka on ollut jo vuosia markkinoilta poiskin. En halua edes ajatella millainen bakteeriviljelmä on esimerkiksi meikkipuuteri joka on ollut käytössä jo vuosia. Ei ole ihme, jos finnit voivat hyvin ja uusia pukkaa jatkuvasti. Suosittelen, että kylmän viileästi heitätte pois kaikki yli kaksi vuotta käytössä olleet meikit. Yleensä meikkien säilöntäaineilla taataan niiden säilyvyys 12-18 kuukautta avaamisen jälkeen. Ellet ole jotain tuotetta käyttänyt yli puoleen vuoteen niin tuskin sitä enää käytät ja senkin paikka on roskakorissa. Pehmeät voidemaiset tuotteet ovat varsinaisia elätysalustoja kaikille pöpöille. Pahimpia on meikkivoiteet, huulipunat ja ripsivärit. Puuterimaiset tuotteet kestävät säilytystä paremmin, mutta ei niitäkään ole tarkoitus käyttää vuosikausia. Esimerkiksi Youngbloodin suosittu jauhemainen meikkivoide Natural Mineral Foundation (65€) kestää käyttökelpoisena noin pari vuotta, mutta ei yhtään enempää. Huulipunat ovat myös hyvin mieleisiä bakteereille ja niiden väri voi jopa muuttua suuresta bakteeritoiminnasta johtuen.
Xtremen suositut silmänrajauskynät ovat pehmeitä ja helppoja levittää.
Nekin keräävät bakteereita ja kovettuvat bakteerien vaikutuksesta, tai 
ylläpitävät silmätulehdusta.

Pahimpia pöpöpesiä on ripsivärit ja siveltimet

Järkevää on vaihtaa koko meikkipussikin parin vuoden välein. Pussin sisälle karisee helposti puuterimaiset tuotteet jotka pitävät yllä bakteeritoimintaa pussien sisällä. Meikkipussin vaihtaminen ei ole suuri kustannus, mutta tuntuu mukavammalta käyttää puhdasta ja siistiä pussukkaa. Ripsiväriä ja siveltimiä pidetään pahimpina bakteerien kerääjinä. Liian kauan käytetty ripsiväri saattaa aiheuttaa jopa silmätulehduksen tai yllä pitää jotain silmäongelmaa. Suositellaan jopa ettei samaa ripsiväriä käytetä kolmea kuukautta pidempään. Sellaiset asiakkaat jotka ovat kokeneet silmätulehduksen vaihtavat ripsiväriä parinkin kuukauden käytön jälkeen, koska eivät halua enää koskaan kokea silmätulehdusta. Miten on pesun laita siveltimien kohdalla? Eikö jokainen lukija pese kaikki meikkisiveltimensä joka käytön jälkeen? Ei takuulla pese ja varsinkin meikki-ja poskipunasiveltimet ovat ihan tönkkönä niihin keräytyneestä meikistä. Siveltimet pitäisi pestä vähintään kerran viikossa ja hiusshampoo on hyvä pesuaine tai oikein runsaisiin meikkijäämiin tiskiaineet ovat parhaita. Tällainen meikki-inventaario olisi hyvä tehdä puolen vuoden välein ettei turhaan säilö vanhentuneita ja käyttökelvottomia meikkejä itsellään. Enkä myöskään suosittele antamaan puoliksi käytettyä meikkituotetta ystäville. Toisen ihobakteerit voivat aiheuttaa paljonkin ongelmia. 

5 kommenttia:

  1. Anonyymi23:28

    Olen säilyttänyt käyttämättä jääneitä huulipunia jääkaapissa. Olisin ottanut nyt vuoden päästä niitä uudestaan käyttöön, mutta Youngbloodinkin hyvä laatuinen huulipuna oli jotenkin kovettunut eikä värikään ollut enää sama. Kyllähän niiden pitäisi jääkaapissa säilyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi00:39

      Eikös Inkeri ole kirjoittanut, että kosmetiikan säilöntä toimii parhaiten huoneen lämmössä. Itse en viitsi säästää edellisen vuoden huulipunavärejä, kun tilalle on tullut uusia ja paljon parempia. Riina

      Poista
    2. Anonyymi03:45

      Ainakin minulla youngbloodin huulipunat ja muut meikit ovat säilyneet ihan hyvänä koko käytön ajan. Enkä viitsi edes säilyttää mitään hulkkareiden jämiä, kun ei niitä enää kuitenkaan käytä.
      Välillä ihmetyttää, että yb:n huulipunissa laatu muuttuu. Värisävy on sama, mutta muuten ihan eri tuntuinen. Mistä tämä johtuu?

      Poista
    3. Anonyymi04:30

      Mikäköhän trolli tuo eka kommentti on?

      Poista
    4. Yhdessä kommentissa tulikin jo ilmi, että kosmetiikan säilöntäaineet toimivat parhaiten 17-23 asteessa. Parasta on säilyttää tuotteet pimeässä kaapissa, mutta huoneen lämmössä. Tuossa kertomassasi YB:n huulipunassa saattoi väriä muuttaa tämä säilytys jääkaapissa. Tosin myös bakteeritoiminta muuttaa väriä.
      YB on mineraalimeikkisarja eli väripigmentit ja muut raaka-aineet tulevat luonnosta. Tämän takia erissä viskositeetti voi muuttua ja myös väri saattaa hiukan muuttua. Mineraalipigmenttiä ei koskaan saa niin tasalaatuiseksi kuin synteettiset väriaineet ovat. Kuitenkin mineraalimeikeissä on kaikki muut hyvät puolet ja itse en haluaisi enää käyttää ollenkaan synteettisiä meikkejä.

      Inkeri

      Poista