torstai 18. heinäkuuta 2019

Ruusufinnin ja muiden finnien eroavaisuudet

Ruusufinni on kaikista tyypillisin ihottuma mitä työssäni näen. Se on selvästi lisääntynyt viimeisten vuosikymmenten aikana. Aika harvoin asiakkaat itse tietävät, että kyse on ruusufinnistä vaan luulevat  näppyjen johtuvan rasvaisuudesta.

Ruusufinnin hoito

Ruusufinnin hoito eroaa täysin tavallisen tulehdusfinnien hoidosta. Ruusufinni vaan pahenee, jos sitä hoitaa rasvoittuvan ihon tuotteilla. Hyvin usein asiakkaat yrittäjät itse puristella ihottuman aiheuttamia pikkufinnejä, mutta se vaan pahentaa tilannetta. Ruusufinni puhkeaa usein keväällä auringon ja tuulen yhteisvaikutuksesta. Nykyisin myös ilman saasteita pidetään syynä ruusufinniin. Ruusufinni on ihottuma joka ei lopullisesti parane koskaan, mutta se  voi pysyä näkymättömissä ja oireettomana useita vuosiakin. Aina, kun epäilee ruusufinniä kannattaa mennä ihotautilääkärin vastaanotolle. Ruusufinniin paras apu on sisäinen lääkitys ja mahdollisesti lääkevoiteet. Itse en usko minkään muun parantavaan vaikutukseen kuin tuohon lääkehoitoon. Tiedän, että netti on täynnä ohjeita itse tehdyistä liuoksista ja luontaistuotteista, mutta minä en usko niiden auttavan. Ruusufinni voi kadota välillä itsekseenkin ja siksi se on otollinen hoidettava erilaisilla luontaistuotteilla. Ruusufinnilääkityksen kanssa pitää ihon hoidon olla tilanteeseen sopiva. Voimakkaat rasvaisen ihon tuotteet pitää heti unohtaa ja siirtyä herkistyneen ihon rauhoittaviin tuotteisiin. Aurinko on myrkkyä ruusufinnille ja suojautumisen tulee olla tehokasta. iS Clinicalin Pro-Heal Serum (109€) on osoittautunut hyväksi rauhoittamaan ruusufinniä ja punakan ärtynyttä ihoa. Sen kanssa hyvä yhdistelmä on Dermalogican Water Calm Gel (48€) kosteusvoide. Meikki on hyvä suoja iholle ja herkkä iho hyötyy siitä paljon. Samalla meikki peittää näppylöitä niin ettei ne ole aina näkyvissä.



Dermalogican uutuus Age Bright Spot Fader (43€) hoitaa yksittäiset finnit



Rasvaisen ihon hoito

Rasvoittuva iho on perinnöllinen niin kuin kaikki muutkin ihotyypit. Silloin, kun rasvoittunut iho on puhjennut acneksi asti suosittelen lääkärin hoitoa. Finnit ja mustapäät voivat vaivata rasvoittuvalla iholla vielä 30-40-vuotiaanakin. Hyvällä ja säännöllisellä kotihoidolla yleensä iho rauhoittuu eikä finnit ole enää ongelma. Näen tämän omilla asiakkaillani jotka käyvät Nanolift (124€) hoidossa 4-8
viikon välein ja hoitavat kotona ihoaan suosituksieni mukaan. Pahinta on käyttää liian kuivattavia
hoitotuotteita jotka tuovat vaan lisäongelmia. Tehokkain apu tulee iS Clinicalin Active Serumista (89€) ja Cleansing Complexista (52€) sekä nyt Dermalogican uutuuksista. Uusi Age Bright Serum (65€) toimii hyvin Active Serumin rinnalla ja toista käytetään aamulla ja toista illalla. Paikallisesti yksittäisille näpyille on erinomainen apu Dermalogican Age Bright Spot Fader (43€). Kosteusvoide pitää olla ohut ja hyvin imeytyvä eikä siinä saa olla mineraalirasvoja. Suosittelen Dermalogican Active Moistia (65€) tai Water Calm Geliä (48€). 

7 kommenttia:

  1. Äidillä 62 v puhkesi tänä talvena ruusufinni. Epäilen, että syy oli aurinko. Hän oli 2 kk Thaimaassa. Onneksi olin lukenut paljon sinun blogista ruusufinnistä ja sain äidin menemään heti ihotautilääkäriin. Antibioottikuuri ja salva auttoi. Ja nyt ruusufinni on pysynyt poissa. Aurinkosuoja on ollut kovassa käytössä vaikka ei niin hyvä kesä ole ollukkaan. Mutta tiedämpä nyt minkä voiteen äitille seuraavaksi tilaan...kiitos tästä postauksesta😎

    VastaaPoista
  2. Ruusufinni alkaa usein auringon vaikutuksesta. Varsinkin, jos jostain etelän lämmöstä tullaan meidän pakkasilmaan niin tuo lämmön vaihtelu saattaa laukaista ruusufinnin.
    Tosi hyvä, että äitisi meni heti lääkäriin eikä ruusufinni ehtinyt pahentumaan. Ainoa apu tuon ihottuman akuuttiseen vaiheeseen on tuo lääkitys.
    Joillakin ihottuma ei iske enää koskaan ja toivottavasti äitisi kuuluu tähän ryhmään.

    Inkeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen tosi kiitollinen blogistasi!

      Poista
    2. Kiitos. Palaute tuntuu aina mukavalta ja tosi kiva, että lukijat viitsivät kommentoida juttujani. Mielelläni vastaisin useampiinkin kysymyksiin.

      Inkeri

      Poista
  3. Anonyymi13:20

    Minunkin rosacea alkaa nousta pintaan auringon takia. Nyt olen saanut sen tosi hyvin rauhoittumaan ISclinicalin proheel seerumilla. Tunnen ihossani koska näpyt alkaa ”elämään” ja heti kun laitan proheal seerumia se vetäytyy pois. Ihan uskomaton aine.
    Mirka

    VastaaPoista
  4. Anonyymi23:01

    Mulla on ihan tuo sama kokemus. Ruusufinniä pukkaa pari kertaa vuodessa, mutta viimeksi käytin tätä Pro heal serumia ja hirmu nopsasti möykyt väheni. Nyt käytän seerumia jatkuvasti ja kohta on puolivuotta edellisestä ruusufinnistä.

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla teidön kokemuksia. Olen saanut ihan vastaavaa tietoa asiakkailta. Sitä en väitä, että joku paha ja pitkäaikainen ruusufinni paranisi Pro-Heal Serumilla (107€), mutta ainakin se vähentää punoitusta. Kevät ja aurinko on pahinta ruusifinnille ja silloin kannattaa hyvä suojan lisäksi käyttää Pro-Heal Serumia ennalta ehkäisevässä tarkoituksessa.

    Inkeri

    VastaaPoista