torstai 5. syyskuuta 2019

Couperosa syntyy lämmön vaihteluista

Suomalaisten tyypillinen iho-ongelma on couperosa eli laajentuneet pintaverisuonet. Meidän ilmasto aiheuttaa niitä helposti ja vaalean ihon läpi ne näkyvät selvästi. Usein ongelmaan liittyy myös punoitus ja ruusufinni.

Couperosaa kannattaa ennalta ehkäistä

Jo syntynyttä couperosaa on hankala hoitaa pois kosmetologin konstein, mutta paljon sitä pystytään rauhoittamaan. Ei ole mitenkään itsestään selvyys, että couperosa iholle syntyy ruusufinni, mutta se on todennäköisempää kuin muilla ihotyypeillä. Tämänkin takia punoitus ja couperosa kannattaa hoitaa hyvin ettei päädy vielä ikävämpään ruusufinniin. Couperosa syntyy lämmönvaihteluista. Lämpimässä ihon pintaverisuonet ovat pullollaan ja täynnä nopeasti virtaavaa verta. Tästä, kun mennään vaikka kylmään veteen uimaan tai ulos pakkaseen verisuonten pitäisi supistua sekunnissa, mutta aina joku jää supistumatta ja se jää pysyvästi näkyviin. Silloin, kun iho joutuu usein alttiiksi lämmönvaihteluille alkaa laajentuneista suonista tulla punoittava verkosto. Sama reaktio syntyy myös auringosta. Voimakas aurinko nostaa ihon pintalämpötilaa niin paljon, että verisuonet joutuvat liian koville eivätkä toimi enää kunnolla. Välillä asiakkaat kysyvät käykö näin myös muille verisuonille ja onko couperosa varoitus aivoinfarktista. Ei todellakaan ole eikä couperosalla ole mitään tekemistä elimistön sisäisen verenkierron kanssa. Couperosaa on tärkeintä ennalta ehkäistä ja hoitaa ihoa niin hyvin ettei se reagoi lämmön vaihteluihin. 

Meikkituotteet suojaavat ihoa hyvin


Ohutta ihoa pitää vahvistaa

Yleensä couperosa syntyy ohentuneille ja kuivuneille poskipäille josta se voi levitä isommalle alueelle. Kaikki ihotyypit voivat ohentua, mutta kuiva iho on alttiimpi rasituksille. Lähes aina ohentuminen johtuu väärästä hoidosta tai hoitamattomuudesta. Säännöllinen tehokkaasti elvyttävä ja kosteuttava Nanolift (124€)auttaa todella paljon varsinkin, kun yhdistää siihen hyvät kotihoitotuotteet. Dermatude-kasvohoitosarja (170€ ja neljän kerran sarja 600€) on osoittautunut erinomaiseksi myös herkälle ja couperosaiholle. Se selkeästi vahvistaa ihoa ja palauttaa ihon oman
kosteus tasapainon. Kotona tehokkain on iS Clinicalin Pro-Heal Serum (109€) joka vähentää punoitusta ja vahvistaa ihoa. Talvella sen kanssa on hyvä yhdistää Dermalogican Barrier Defence Booster (75€) joka on kevyt öljy ja se rauhoittaa ja vahvistaa ihoa erinomaisesti. Parasta on käyttää Pro-Heal Serumia yöksi ja Barrier Defecse Boosteria päiväksi. Näin kesällä riittää Pro-Heal Serumin käyttö aamulla ja illalla. Voiteissa pitää olla riittävästi kosteutta ja sellaisia on Dermalogican Intensive Moisture Balance (75€) ja iS Clinicalin Sheald Recover Balm (83€). Meikin käyttö on myös suositeltavaa sen suojaavuuden takia. Työssäni huomaan selvästi, että meikkiä käyttävillä asiakkailla on harvemmin vaikeaa couperosaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti