maanantai 16. syyskuuta 2019

Näin meikkivoide levittyy kauniisti

Hyvin monella on epäluuloja meikkivoiteita kohtaan ja he kokevat niiden vain korostavan ryppyisyyttä. Toinen suuri huoli on se, että ihon pitäisi pysyä täysin mattapintaisena. Onneksi tämä on vain yli nelikymppisten ongelma, koska nuoret haluavat kostean näköisen kiiltelevän ihon.

Ihon kunto ratkaisee

Netissä eräs meikkitaiteilija hehkutti konstiaan levittää meikkivoide vielä päivävoiteesta kostealle iholle. Sillä tavoin hänen mielestään saa luonnollisen kuulaan meikin. Onhan sekin yksi tapa levittää meikkiä ja sopii määrätyn tyyppisiin meikkivoiteisiin oikein hyvin. Saman asian ajaa, jos sekoittaa päivävoiteen ja meikkivoiteen kämmenellä sekaisin ja levittää ne yhdessä iholle. Kuitenkin tämä on ihan turhaa kikkailua eikä poista perusongelmaa, jos meikki ei levity kauniisti. Yleensä etsitään vikaa meikkivoiteesta, jos se kasautuu iholle tai kiiltää päivän mittaan. Ongelma on harvoin meikkivoiteessa vaan ihossa on niin paljon kuollutta solukkoa ettei siihen levity enää mikään kunnolla. Siksi korostankin aina kuorinnan tärkeyttä ja suosittelen Dermalogican DAILY RESURFACERin (78€) käyttöä ennen meikkiä. Säännöllinen kasvohoito pitää myös ihon sileänä eikä meikin levityksessä ole ongelmia. Yksikään meidän vakioasiakkaista ei ole valittanut meikkivoiteen kasautumisesta. Suurin osa heistä käyttää meikinpohjustukseen SKIN PERFECT PRIMERiä sk 30 (48€) tai pitävät sitä yksinään meikkivoiteena. Se on todella hyvin levittyvä ja ohut voide eikä takuulla paakkuunnu ryppyjen pohjalle. Hyvin paksu ja runsaasti synteettistä väripigmenttiä sisältävä meikkivoide on vaikeampi levittää kauniisti ja se myös helposti näyttää pakkelilta.
Dermalogican Skin Perfect Primer sk 30 sopii myös meikkivoiteeksi.


Mineraalimeikit ovat parhaita

Mineraalipigmenteistä tehdyt meikit ovat ominaisuuksiltaan selvästi synteettisiä meikkejä parempia. Meillä kaikki värilliset tuotteet ovat mineraalimeikkejä eikä niissä ole hajusteita eikä barabeenejä säilöntäaineina. YOUNGBLOOD on ainoa meikkisarja mitä Suomen Astma-ja Allergialiitto suosittelee ja siinä onkin todella hyviä tuotteita. Mineraalipigmentti on ohutta ja läpikuultavaa ja sillä saa aikaan luonnollisen ja elävän ihon pinnan. YB:n MINERAL LIQUID FOUNDATION (78€) ja MINERAL NATURAL FOUNDATION (65€) ovat helposti levittyviä ja kevyitä meikkivoiteita. Ne myös peittävät todella hyvin ja varsinkin jauhemainen Mineral Natural Foundation sopii peittäväksi meikiksi, koska sitä voi levittää useita kerroksia. Nykyisin käytetään myös erilaisia highlighteja ja kiiltäviä korostusvärejä poskipäille ja leukaan. YB:n voidemainen poskipuna väri Champanja on näihin korostuksiin erinomainen. Eikä se ole mikään nuorisojuttu vaan käytän sitä itsekin. Varsinkin, kun on aikaa tehdä kunnollinen meikki jotain menoa varten teen nämä korostukset, mutta usein myös ihan työmeikissä. Kyse ei ole mistään hankalasta hommasta vaan tämä highlight toimii jo ihan pienellä sipaisulla ja tuo muotoa ja kuulautta kasvoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti