torstai 19. syyskuuta 2019

Voiko kosmetiikkaa käyttää liikaa?

Vieläkin elää joku vanhanaikainen pelko hoitotuotteiden liikakäytöstä ja sen tuomista seurauksista. Minun huoleni on ihan päinvastainen, koska näen vain liian vähäisen hoidon aiheuttamia ongelmia.

Mitä liikakäyttö aiheuttaa?

Joskus tuntuu, että kosmetiikan käyttöön liittyy vielä nykyäänkin taikauskoa, koska niin yleisesti pelätään liikakäyttöä. Ilmeisesti ihmisillä on mielikuva, että tapahtuu jokin katasrofi, jos iho saa liikaa hoitotuotteita. Se ei todellakaan mene näin, jos iholle laittaa liian suuren määrän voiteita tai liikaa hoitoaineita päällekäin tulos on kiiltävän tahmea iho. Mikäli tätä jatkaa päivästä toiseen iho alkaa rasvoittua ja siihen tulee finnejä ja mustapäitä. Ihoon imeytyy vain ihon tarvitsema määrä hoitoaineita ja loput jää lillumaan pintaan. Ainoa haitta on rasvoittuva iho ja huonosti pysyvä meikki, mutta mitään sen kummallisempaa ei liikakäyttö aiheuta. Sama tilanne tulee, jos nuorelle parikymppisen iholle laitetaan elvyttäviä vanhenevan ihon tuotteita. Vanha uskomus on, että iho tottuu johonkin, mutta eihän se ehdi tottua, koska ihosolukko uudistuu täysin 3-6 viikon välein. Nämä pelot helposti vesittää ihonhoito kuurit mitkä ovat tehokasta ihonhoitoa. Esimerkiksi tehotipat, seerumit ja boosterit pitää käyttää joka päivä ihan kuin antibioottikuuri. Edellisen hoitokerran vaikutus ei saa loppua ennen kuin iho saa taas uuden annoksen. Säästäväisyys pilaa koko tehon, jos seerumia käytetään vain pari kertaa viikossa. Silloin saa noin kymmenen prosentin hyödyn tuosta arvokkaasta seerumista. Yleensä ihmiset ymmärtävät esimerkiksi vitamiinipillerien kohdalla ettei niistä ei ole suurta apua, jos ne käytetään silloin tällöin. Toivoisin, että tämä logiikka joka tiedetään jo lääkkeiden ja vitamiinien kohdalla tulisi myös kosmetiikan käyttöön.
Ihon ylihoitamista ei kannata pelätä.

Ihonhoitotuotteet eivät vahingoita ihoa

Minusta kuivaa, ohutta yli viisikymppisen ihoa ei voi edes hoitaa liikaa. Siihen imeytyy aivan kaikki, koska iho tarvitsee niin paljon hoitoa. Joskus pelätään myös, että kasvohoidot liian usein tehtynä aiheuttavat jotain kamalaa. Vielä en ole suomalaisilla nähnyt tätä ylihoitamista mistä ulkomaalaiset lehdet kirjoittavat. Ehkä jotkut miljonäärin vaimot voivat uhrata rahaa ja aikaa kosmetologilla käyntiin niin paljon, että se menee ylihoitamisen puolelle. Vahvat kosmetologin tekemät happo-ja kuorintahoidot voivat aiheuttaa ongelmia liian usein tehtynä. Tämä on meillä Suomessa niin häviävän pieni mahdollisuus, että sen voi unohtaa. Oma työmoraalini estää tekemästä happohoitoja kolme kertaa viikossa, vaikka joku asiakas niin haluaisi ja jos me edes tekisimme sellaisia. Eipä vaan ole vielä koskaan vastaan tullut tilannetta, että asiakkaalle olisi tehty liikaa kasvohoitoja. Unohtakaa siis pelot liikahoidosta. Yleisin ongelma on ettei hoitotuotteita käytetä tarpeeksi, mutta tietenkään niitä ei pidä tuhlatakkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti