tiistai 28. tammikuuta 2020

Kauneutta joka vaarantaa terveyden


Kautta aikojen ihmiset ovat kohentaneet ulkonäköään ja aina on joukkoon eksynyt tapoja tai aineita jotka ovat terveydelle vaarallisia. Aikaisemmat sukupolvet käyttivät tietämättään aineita jotka olivat vaarallisia. Nykyään niin tehdään, vaikka vaarat tiedetäänkin.

Ripsipidennykset ja rakennekynnet vaarantaa terveyden

Rakennekynnet tulivat Suomeen noin kymmenisen vuotta sitten ja niiden käyttö levisi todella nopeasti. Itse en ole niitä koskaan pitänyt kauniina enkä myöskään ole halunnut tarjota asiakkaille menetelmää koko vaarantaa terveyden. Ripsipidennykset myös valloitti Suomen räjähdysmäisesti ja moni on käyttänyt rakennekynsiä ja ripsipidennyksiä vuosikausia jatkuvasti. Kumpikin kaunistumiskeino altistaa käyttäjän ja tekijän agrylaateille ja muille epäterveellisille aineille. Tähän asti suurin huoli on ollut näiden tekijöiden altistuminen agrylaatille ja niitä tapauksia onkin jo paljon meillä Suomessakin. Nyt olen alkanut miettiä, että miten paljon asiakas saa verenkiertoonsa ja hengitykseensä vahvoja allergeeneja aineiden imeytyessä ja höyrystyessä. Olen kuullut lukuisia tarinoita miten ripsipidennykset ovat aiheuttaneet silmien ärtymistä ja ihottumia ja ne on jouduttu jättämään pois. Kuitenkin kaikille ei tule heti näkyviä oireita vaan sairastuminen voi tapahtua salakavalasti pikkuhiljaa. Ripsien liimaus voi höyrystyä uudelleen lämmön vaikutuksesta esimerkiksi suihkussa ja saunassa. Samoin rakennekynsien liimaus reagoi lämpöön ja esimerkiksi käsien pesuun. Kukaan ei vielä tiedä miten nämä elimistöön koko ajan liukenevat ja imeytyvät herkistäviksi todetut aineet vaikuttavat ihmiseen pitkän ajan kuluessa. Pelkään, että niissä on muhimassa terveyspommi joka voi aiheuttaa vakavia seurauksia. 

Allergiaa on vaikea määritellä

Tiedän kokemuksesta miten vaikeaa on löytää syitä ihon allergisiin reaktioihin. Hiustenpesuaine voi aiheuttaa silmänympärysihottumaa ja kalan syönti tuntuu taiveihottumana. On siis hyvin vaikea löytää herkistymiselle syy. Miten on sitten, kun ihminen altistuu jatkuvasti agrylaateille. Kuuntelin Thaimaassa rouvaa joka moitti hotellin siivousta, kun nenä menee tukkoon ja pitää syödä antihistamiineja. Hänellä oli ripsipidennykset, rakennekynnet, pigmentoidut kulmakarvat, tatuointeja ja hän makasi auringossa kaiken päivää. Siltikin hän pelkäsi, että huonepöly koituu vaaraksi hänen terveydelleen. Tässä on joku outo vääristymä mitä minä en ymmärrä. Elimistö altistetaan monelle aineelle ja teolle jotka on todettu vaarallisiksi, mutta niistä ei välitetä. Sitten haetaan syntipukkia jostain muualta. Mitäs jos nuo imeytyvät ja hengitetyt agrylaatit altistaakin ihmistä muille herkistymisille tai astmalle. Minusta on myös kummallista panostaa terveellisiin elämän tapoihin ja sitten maata äxänä aurinkotuolissa viikko tolkulla joka on tieteellisesti todettu hengenvaaralliseksi. Kertooko tämä siitä, että ihminen hyväksyy vaan sen tiedon mikä sopii hänen omiin elämäntapoihinsa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti