keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Siistiin meikkiin tarvitaan kunnon työvälineet

Kaikki työ sujuu paremmin ja lopputulos on hyvä, kun työvälineet on kunnossa. Mitä vanhemmaksi tulemme sitä suurempi merkitys on meikin siisteydellä ja siihen tarvitaan hyvät siveltimet, laadukkaat meikit ja kunnon valo.

Huono näkö vaikeuttaa meikin tekoa

Tiedän omasta kokemuksestani, että lähempänä viittäkymppiä alkaa näkökyky heiketä ja kulmien muotoilu ja meikin teko vaikeutuu. Tästä ei pidä tehdä estettä meikin teolle vaan pitää keksiä keinot miten vaikeudet voitetaan. Kulmien muotoilu käy meillä kasvohoitojen yhteydessä ja itseäni kiinnostaa kovasti tuo kulmien laminointi jonka avulla saadaan harottavat kulmakarvat pitkäksi aikaa kuntoon. Kerron kevään mittaan lisää tästä uudesta kulmien kaunistusmenetelmästä. 
Hyvä valaistus on äärettömän tärkeää meikin teossa ja nykyisin saa todella monenlaisia valaistus mahdollisuuksia helpottamaan meikin tekoa. Toiset käyttävät suurentavaa peiliä meikatessaan, mutta itse en ole siihen tykästynyt. Suurennus ei kerro sitä miltä meikki näyttää todellisuudessa ja helposti ihon virheet korostuu. Muutenkin ikääntyessä on vaarana innostua peittämään ihon virheellisyyksiä ihan liikaa ja tuloksena on paksu pakkeli. Monelle ikäiselleni on jäänyt päälle tuo valokynän käyttö mikä oli muodikasta parikymmentävuotta sitten. Usein sitä käytetään peitepuikon tapaan ja meikistä tulee helposti kirjava ja liian paksu. Itse pidän parhaimpana peiteaineena Youngbloodin NATURAL MINERAL FOUNDATION (65€) jauhemaista mineraalimeikkiä jota voi käyttää myös peitepuikon tapaan. Ihon väristä tulee tasaisempi, kun sama meikkituote käytetään koko kasvoille. Jauhemaisen mineraalimeikin levityksessä hyvä sivellin on tärkeää ja YB:n oma Kabuki-sivellin on tähän paras (52€).


Luomivärikyniin ei siveltimiä tarvita 

Nykyisin haluan käyttää ja myydä vain synteettisiä siveltimiä jotka ovat laadultaan erittäin hyviä ja kestäviä. Eläinsuojelijan sieluni vaatii käyttämään tekokarvaa ja olen luopunut omalla kohdallani kaikesta aidosta karvasta. Nyt nämä meidän uudet XTREME luomivärikynät (35€) ovat erittäin käteviä koska väri levitetään suoraan kynästä eikä siveltimiä tarvita. 
Poskipuna on meikin tärkeimpiä asioita varsinkin ikääntyessä ja puuterimaisen poskipunan levityksessä hyvä sivellin on tärkeää. Yleensä tuuhea ja pitkävartinen sivellin on poskipunan levityksessä paras. Muutenkin suosin aina pitkävartisia siveltimiä joista saa tukevan otteen. Mikään sivellin ei jätä hyvää jälkeä, jos se on likainen. Olen nähnyt niin paksun meikin peitossa olevia siveltimiä, että karvat ovat pelkkiä paakkuja. En halua edes kuvitella millainen määrä pöpöjä on siveltimessä joka on kerännyt ihorasvaa ja meikkiä parikin kuukautta. Sillä takuulla pitää yllä tulehtuneita finnejä ja meikistä tulee kaikkea muuta paitsi siisti. 
Olen seurannut eri maahantuojien sivellin vaihtoehtoja ja aion uusia kevään mittaan meidänkin sivellin valikoimaa. Hyvä meikkisivellin on lähes ikuinen ja se on myös hyvä lahjaidea. Moni asiakas on ostanut meiltä siveltimiä tyttärilleen tai miniälleen lahjaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti