maanantai 20. tammikuuta 2020

Silmänympärysongelmia

Viime aikoina olen havahtunut huomaamaan, että ihmisillä on todella paljon ongelmia silmiensä kanssa. Näistä silmäongelmista yleensä seuraa, että myös silmänympärykset rohtuvat ja rasittuvat.  Kipeytyneet ja kirvelevät silmät ja silmänympärykset on erittäin kurja ongelma.

Kuivasilmäisyys tuo ongelmia silmänympärysihollekin

En muista, että kuivasilmäisyys olisi ollut näin suuri ongelma vielä 80-luvulla, kun se tänä päivänä on. Voi tietysti olla, että itse herään sen huomioimaan nyt, kun se ajoittain vaivaa itseänikin. Mitään kunnollista selitystä en keksi tähän kuivasilmäisyyden lisääntymiseen. Tietysti voi olla, että erilaiset sisäilmaongelmat ja jatkuva tietokoneen edessä istuminen on lisännyt silmien rasittumista.
Arvoin, että noin puolet vakioasiakkaistamme käyttää silmiinsä kostutustippoja tai lääketippoja ainakin satunnaisesti ja enimmäkseen juuri talvella. Onneksi nykyisin on kehitetty hyviä konsteja hoitaa silmien kuivuutta. Joka tapauksessa silmien kuivuus ärsyttää aina silmänympärysihoa. Kuivat silmät valuttaa kyynelnestettä pitkin päivää ja tämä suolainen vesi on erittäin kuivattavaa ja hoitamatta silmäluomet alkavat rohtua. Kuivumiseen liittyy myös kutina ja kirvely jonka takia silmiä hierotaan hyvinkin paljon ja voimakkaasti.
Usein kuivasilmäisyys vaivaa atoopikkoja ja niitä joiden ihokin herkistyy helposti. Heillä silmien valuminen ja hierominen tuottaa ongelmia hyvinkin äkkiä.
Stress Positive Eye Lift silmänympärysnaamiossa tuubin kärki on 
suunniteltu hierontaa varten ja siihen on ohjeet pakkauksessa mukana.

Hoitoa kuivasilmäisen silmänympäryksille

Tärkeintä on taas ennalta ehkäistä silmän ympärystän kuivuminen ennen kuin ongelmia tulee. Atooppisella iholla talvi tuo melko varmasti aina ongelmallista kuivuutta silmäluomille. Ensisijainen hoito on tietysti silmänympärysvoide joka sopii herkälle ja kuivalle silmänympärysiholle. Mitkään retinolipitoiset tai vahvoja hedelmähappoja sisältävät silmänympärysvoiteet eivät yleensä ole näissä tapauksissa hyväksi. Esimerkiksi Dermalogican retinolipitoinen silmänympärysvoide kannattaa jättää talvella käyttämättä, vaikka se onkin tehokas juonteisiin ja ryppyihin. 
Tämän hetken TÄHTITARJOUS yhdistelmä MULTIVITAMIN POWER FIRM ja STRESS POSITIVE EYE LIFT NYT 75€ (106€) on tarkoitettu kaikille estämään silmänympärysongelmia, mutta nämä tuotteet auttavat jo kuivan hilsehtiville silmäluomille. Tämä Multivitamin Power Firm (58€) on ollut Dermalogican suosituin silmänympärysvoide jo monta vuotta. Se tuntuu ja toimii ihan erilailla kuin tavalliset voidemaiset tuotteet. Multivitamin Power Firm sulaa silmänympärysihon rakenteeseen eikä valu pois ensimmäisen kyynelnesteen mukana. Tämän voiteen vaikutus on erittäin suojaava ja sen sisältämä B-vitamiini korjaa rohtuneen rikkoutunutta ihoa. Stress Positive Eye Lift silmänympärysnaamio on aika uusi tulokas ja näiden parin vuoden aikana sille on tullut vankka käyttäjäkunta. Tuo silmänympärysnaamio tuubi on sen verran riittoisa, että sillä pärjää melkein vuoden päivät, jos sitä käyttää pari kertaa viikossa. Jo rikkoutuneelle ja atooppiselle iholle sitä voi käyttää kuurina joka ilta ja jatkuvasti joka toinen ilta. Sen viilentävä ja rauhoittava vaikutus tuntuu erittäin hyvältä ja ärsyytyneen ihon turvotus ja punoitus häipyy. Stress Positive Eye Lift saa jäädä vaikuttamaan yön ylitse joten sekin tekee naamiosta kätevän käyttää. Tämän silmänympärysnaamion käytöstä hyötyy kaikki ihotyypit, koska se poistaa myös turvotusta ja hidastaa kuivumisen tuomia hiusryppyjä. 

2 kommenttia:

 1. Täytyy todeta, että jos on epätoivoinen kuivien silmiensä takia, kannattaa kokeilla tyrniöljykapseleita, joissa on Omega 7:ää.

  Omega 7:llä on tutkitusti parantavaa vaikutusta tähän ongelmaan.

  Olin itse hyvin epäileväinen, mutta viimeisenä oljenkortena "maailman parhaimman" kostutustipan jälkeen ostin vuodenvaihteessa pakkauksen optikkkoliikkeen verkkokaupasta. En olisi ikinä uskonut, että tuote näyttää ihan oikeasti vaikuttavan.

  Jos viettää työn takia tietokoneella kaiket päivät ja vielä vapaa-aikaakin, voi varautua kuivasilmäisyyteen. Lisäksi erilaiset lääketipat silmäsairauksein hoidossa rasittavat.

  On vaikea esittää pätevää, kun kasvot ovat kyyneleistä märkänä vuotavien silmien takia.

  Tämä ei ole maksettu mainos, tosiaankaan. Onneksi ryhdyin kokeiluun ennakkoluuloista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kerroit. Tällainen omakohtainen kokemus on aina kiva kuulla. Kuivasilmäisyys on niin kurja vaiva, että kaikki apu kannattaa kokeille.

   Inkeri

   Poista