torstai 23. tammikuuta 2020

Vaihdevuodet vaikuttavat myös ihoon

Hormonitoiminta vaikuttaa naisella monessa eri ikävaiheessa ihoon ja sen toimintaan. Näiden muutosten kanssa on vain elettävä ja etsittävä hyvät ihonhoitomenetelmät, että iho pysyy kunnossa. Miehet pääsevät tässä asiassa paljon helpommin, kun heille ainoastaan teini-iän hormoniryöpsähdys näkyy ihossa.

Iho ohenee vanhetessa

Eri ihotyypeillä on eri vahvuinen iho ja kuivalla iholle on vain neljä solukerrosta ja rasvaisella iholla viisi. Estrogeeni säätelee ihon vahvuutta ja hyvinvointia ja hiukan yli nelikymppisenä keskimäärin estrogeenin tuotanto vähenee sen verran, että se alkaa näkymään ihossa. Yli viisikymmentä vuotiailla ihon ohentuminen ja veltostuminen on jo silmin nähtävää. Vanhenemismuutokset näkyy kuivassa ihossa nopeammin kuin rasvaisessa ihossa näiden vähäisempien ihokerrosten vuoksi. Jo siinä vaiheessa, kun ohentuminen alkaa voi sitä hidastaa hyvillä kasvohoidoilla ja kotihoitotuotteilla. Ihon suojaaminen uv-säteilyltä on tärkeää, koska se lisää todella paljon ohentumista ja ihosolujen kuolemaa. Ohentuminen johtuu siitä, että ikääntyvällä iholla ei enää synny uusia ihosoluja niin vauhdikkaasti kuin ennen. Kun uutta ihosolukkoa ei synny se ei myöskään poista edestään vanhaa kuollutta solukkoa joten kuolleen solukon määrä paksunee ja eläväsolukerros ohenee. Poistamalla hellävaraisesti kuollutta solukkoa saadaan lisättyä elävien solujen syntymistä. Kuorinta ja ihon uudistumista parantavat hoitoaineet ovat parhaita hidastamaan ihon vanhenemisoireita. Noin 60-65-vuotiaana estrogeenin tuotanto alkaa olla nollilla ja silloin iho jää hyvin suojattomaksi ja kuivuudesta johtuvat pikkurypyt syntyvät nopeasti. 
Hellävarainen kuorinta on tärkeää vaihdevuosien alkaessa ja paras on 
Dermalogican Daily Microfoliant 51€ ja Daily Superfoliant 58€. 
Seerumiksi suosittelen iS Clinicalin Super Serumin 109€.

Hyvä hoito hidastaa vanhenemista

Vaihdevuosien aikana suurimmat muutokset näkyvät ihon värissä ja heleydessä. Iho alkaa näyttämään elottomalta, koska kuollutta solukkoa syntyy enemmän. Se tuo harmaan kalpean ja hilseilevän pinnan iholle jossa myös kuivuus rypyt näkyvät enemmän. Toisaalta vaihdevuosien tuoma hikoilu ja punoitusaallot aiheuttavat myös ongelmia. Hikoilun myötä nousee ihon pintaan myös ihotalia joka tuohon hilseilyyn lisättynä tekee vielä paksumman tahmaisen kerroksen ihon pintaan. Kuumotus- ja punoitusaallot rasittavat pintaverisuonten seinämiä ja couperosaa syntyy helpommin. Tärkeintä on tehdä hoitoja jotka elvyttävät ihon toimintoja ja Dermatude-kasvohoito (170€ ja 4x600€)on tehokkain hoitomenetelmä vanhenemiseen mitä olen ikinä kokeillut.  Kotikäyttöön elvyttävät tehoaineet löytyy iS Clinicalilta ja esimerkiksi ACTIVE SERUM (99€) vaikuttaa kaikkiin näihin ongelmiin. SUPER SERUM (109€)vaikuttaa ihon kimmosäikeisiin ja hidastaa veltostumista. Hoitovoiteena on ehdottomasti paras mahdollinen YOUTH INTENSIVE CREAM (50 ml 226€ ja 100ml 399€). Ihon heleyteen ja hilseilyyn nopea pika-apu on Dermalogican DAILY RESURFACER (78€) hoitotassut ja kauniin pinnan antaa SKINPERFECT PRIMER sk 30 (49€). Ensimmäiseksi kannattaa tulla kasvohoitoon saadakseen oikeat kotihoito-ohjeet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti