lauantai 21. maaliskuuta 2020

Hädässä ystävä tunnetaan

Tilanne missä nyt koko ihmiskunta elää on hyvin erikoinen. Kenelläkään ei ole tietoa mitä on tulossa ja pitää elää vaan päivä kerrallaan. Terveys on tietenkin tärkein asia, mutta itselläni viime viikko on mennyt yrityksen ja yrittäjien asioissa.



Pienyrittäjät tulilinjalla

Olen erittäin kiitollinen omille asiakkailleni jotka ovat ottaneet tilanteen hyvin maltillisesti. Ainoastaan riskiryhmiin kuuluvat ovat siirtäneet aikojaan myöhemmin keväälle. Sillä tavoin nekin muutokset ovat vaikuttaneet, että  työpäivässä on tyhjiä välejä ja liikevaihto on laskenut. 
Näillä näkymin pystyn kyllä tälläkin tuloksella säilyttämään Marin työpaikan, mutta kovin suurta muutosta alaspäin ei tilanne kestä. 
Toivonkin, että mahdollisimman moni tekisi ostoksia verkkokaupassamme ja siksi olen tehnyt useita hyviä tuotetarjouksia. Hoitolassakin toki voi poiketa, jos olette kaupungilla muutenkin. Neuvottelen koko ajan maahantuojien kanssa saadakseni hyviä hintaetuja omille asiakkailleni. Joten voitte varautua siihen, että verkkokaupassamme ja hoitolassa tulee olemaan koko kevään erittäin hyviä tarjouksia. Ylipäätänsä kuluttajat tulevat hyötymään tilanteesta, kun tavaroiden hintoja tarkistetaan alaspäin. 


Vakioasiakkaissa on tuki ja turva

Olen siinä hyvässä asemassa, että 90% asiakkaistamme ovat käyneet meillä säännöllisesti vuosikausia. Nyt he tosiaan haluavat auttaa ja ymmärtävät miten kamala asia minulle ja Marille on, jos työt loppuu. Itse olen valmis luopumaan monesta asiasta, kunhan pystyn pitämään Marin työssä. En pidä erityisen suurena riskinä hoitoon tulemista meille, koska harvoin meillä kohtaa edes toisia asiakkaita. 
En nyt viitsi luetella miten paljon pyyhimme mitäkin ja kuinka monta käsidesiä tarjolla on, koska varmaan tiedätte muutenkin meidän olevan tarkkoja siisteydestä ja desinfioinnista. Itse vältän kaikkea turhia kohtaamisia ja sen muutaman asiakkaan lisäksi en päivässä tapaa kuin mieheni ja iäkkäät vanhempani ja tietysti rakkaat kissani. Pyrin tällä vähentämään riskiä etten ainakaan minä ole tartuttamassa muita. Olen vähentänyt kaupassakin käyntiä ja käytän muutenkin pientä Visamäen K-Markettia missä on hyvä palvelu eikä koskaan pitkiä kassajonoja. 
Onneksi tällä viikolla on ollut taukokohtia, koska kuulun Suomen yrittäjänaisten hallitukseen ja meillä on toiminta ollut tosi tiivistä. Olemme ohjeistaneet jäsenistöä ja kehittäneet työlistan mitä pienyrittäjän pitää nyt huomioida. Yhteyden pito on ollut melkeinpä tauotonta päivän aikana, koska meidän kymmenen naisen hallitusporukka on halunnut tehdä kaikkensa muiden yrittäjien eteen. 
Tämä on ollut erittäin opettavainen viikko ja olen kohdannut uusia tilanteita enemmän kuin yleensä koko vuotena.
Suhtaudun luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja uskon yritykseni selviytyvän tästä kriisistä hyvien asiakkaiden avulla. Pitäkää huolta omasta ja läheistenne terveydestä ja varmistetaan ettei kukaan ihminen jää yksin karanteenista huolimatta.

Maaliskuun upeat tarjoukset: 
https://mailchi.mp/08de159cac59/koronan-torjuntatarjoukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti