tiistai 31. maaliskuuta 2020

Suojaa iho sateeltakin

Vielä elää voimakkaana käsitys, että tihkusade olisi hyväksi iholle ja hiuksille. Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Sadevedessä on todella paljon ilmansaasteita, jotka vahingoittavat ja ärsyttävät ihoa. Samalla huuhtoutuu ihon omakin kosteus pois.


Kuin sadevedellä pestyt

Siitä on ainakin sata vuotta, kun hiusten hoito-ohjeissa neuvottiin huuhtelemaan hiukset lopuksi sadevedellä. Nykyään sitä ei missään tapauksessa pidä tehdä, eikä myöskään iholle kannata sadevettä käyttää. Sadevedessä on niin paljon saasteita ja pakokaasujen jäänteitä, että pidän sitä jo ihoa syövyttävänä. 
Parikymmentävuotta sitten tein ihan kokeen ja keräsin sadevettä kannuun ja maistoin sitä. Ei tehnyt mieli juoda maistamista enempää, koska maku oli kummallisen metallinen. Suorastaan järkytyin, että sadevesi onkin niin epämiellyttävän makuista. Voihan olla, että sadeveden saastejäämät ja muut sellaiset asiat vaihtelevat paikkakunnan ja ajankohdan mukaan. Kuitenkin suosittelen, että suojatkaa ihonne hyvin, kun lenkkeilette sateessa. 
Monella on myös se käsitys, että tämän talven kostea vesisateinen sää olisi ollut iholle hyväksi. Sillä tavoin se on ollutkin, että sisäilma ei ole niin kuivaa kuin yleensä talvella. Muuten tuo sateisuus on ulkoillessa rasittanut ihoa hyvinkin paljon.
Hyvä esimerkki on asiakkaani, jotka ovat töissä päiväkodeissa tai peruskouluissa. Alaluokkien opettajat vetävät usein liikuntatunteja ulkona ja päiväkodin tädit ovat pihalla varmastikin puolet työajastaan. Useammalla olen nähnyt ahavoitumista ja hilsekerroksen lisääntymistä. Kostealle iholle lähes nollassa oleva lämpötila on kova kokemus ja kylmän tuulen vaikutukset moninkertaistuvat. Hiukan samantyyppistä ilmiötä olen nähnyt kesäisin niillä, jotka veneilevät paljon.

Suojaa ihosi sateelta

Nyt Tähtitarjouksessa oleva iS Clinicalin Extreme sk 30 NYT 72€ (89€) on monin tavoin ihoa suojaava päivävoide. Huomiokaa myös, että tuon voiteen koko on 100 ml eli se on tuplakoko verrattuna yleensä päivävoiteisiin. Yksi pumppupakkaus riittää joka päiväisessä käytössä ainakin kolmisen kuukautta. 
Extreme sk 30 suojaa hyvin uv-säteilyltä, mutta sen lisäksi se estää tuulen ja sateen vaikutusta ihoon. Voide sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille ja meikin alusvoiteena se on erinomainen.
Dermalogican kaksi meikinpohjustusvoidetta HydraBlur Primer 51€ ja SkinPerfect Primer sk 30 (49€) vähentävät myös sateen ja tuulen kuivattavaa vaikutusta. 
Tehokkaimpia hoitavia ja suojaavia tuotteitamme on Dermalogican Barrier Repair (45€), joka sulaa ihon pintarakenteeseen. Se estää sen, ettei sadevesi huuhtele ihon pinnasta pois kaikkea ihon omaa kosteutta eikä iho altistu kylmän tuulen vaikutuksille.
Tietysti meikkivoide on tässäkin tapauksessa yksinkertainen ja helppo tapa suojata iho ulkoiselta haitalta. Varsinkin Youngbloodin Natural Mineral Foundation (65€) jauhemainen mineraalimeikki jättää kauniin luonnollisen pinnan, mutta sen suojaava vaikutus on erityisen hyvä.

Maaliskuun upeat tarjoukset voimassa viimeistä päivää!
Suoraan tarjoustuotteisiin pääset tästä

Muistutan vielä, että jokainen ostos auttaa meidän työpaikan säilymiseen. Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen yrityksen selviämiseen koronan aiheuttamasta kriisistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti