tiistai 3. maaliskuuta 2020

Kasvohieronta vaikuttaa koko elimistön aineenvaihduntaan

Olen aina suhtautunut työhöni erittäin kunnianhimoisesti ja haluan jokaisen tekemäni kasvohoidon olevan täydellinen. Hyvin tehty kasvohieronta on minulle yksi tärkeimpiä osuuksia kasvohoidossa ja sen merkitys on suuri.


Kasvohieronta elvyttää ihon toimintaa

Kunnolla tehty kasvohieronta vaikuttaa monella tapaa ja siksi keskityn siihen hyvin. Kasvohieronta ulottuu aina kaulaan ja decolteelle asti, koska pelkkä kasvojen hieronta ei vaikuta niin tehokkaasti. Sillä alueella mihin kasvohieronta kohdistuu on kaksikolmasosaa ihmisen imusolmukkeista, jotka ylläpitävät aineenvaihduntaa. Näitä imusolmukkeita on kainaloissa, leuan alla ja nivustaipeissa. Kasvohieronnan kaavat on suunniteltu niin, että liikesarjoilla saadaan pumpattua aineenvaihduntaa imusolmukkeita kohti. 
Tämän vaikutuksen on kokenut lähes jokainen meidän asiakas ja yleensä kasvohoidon jälkeen suunnataan ensimmäiseksi vessaan. Tämä nestekierron vilkastuminen on hyvin tärkeää varsinkin yli nelikymppisille. Estrogeenituotannon vähetessä ja hormonitoiminnan muutoksissa elimistöön alkaa kertymään ylimääräistä nestettä joka näkyy ja tuntuu turvotuksena. Kasvoilla turvotus näkyy eniten silmienympärillä ja muutenkin se saa ihon näyttämään veltommalta. 
Tietysti myös muut kasvohoidon vaiheet vilkastuttavat aineenvaihduntaa, mutta kasvohieronta on myös paras tapa saada asiakas rentoutumaan. Minun mielestäni tärkeä osa kasvohoitoa on sen rentouttava ja stressiä poistava vaikutus. 
Näiden monipuolisten vaikutusten vuoksi teen kasvohieronnan aina hyvin huolellisesti ja pidän sitä mukavana työvaiheena. 


Kasvohieronta tehdään määrätyn kaavan mukaan

Kaikki hieronnat tehdään määrätyillä kaavoilla ja liikesarjat ovat hyvin harkittuja, jotta saataisiin hyvä tulos. Tuo kaava on kuin koreografia, minkä mukaan kädet liikkuvat. Näitä kasvohierontakaavoja on hyvin monia ja olen jo luonut itselleni ihan oman kaavan tehdä hieronta. Harkittuun hierontakaavaan kuuluu aina ns.lepoliikkeitä ettei tekijän kädet rasitu liikaa. Liikesarjat on myös suunniteltu siten, että tekijällä säilyisi mahdollisimman hyvä ergonomia. 
Näiden edellä mainittujen asioiden takia asiakkaan pitää riisua pusero ja rintaliivien olkaimet siirretään olkapäiltä pois. Samoin hiukset laitetaan tiiviisti päänauhan ja kertakäyttömyssyn suojaan etteivät ne häiritse kasvohoidon tekemistä. Yksikin hius asiakkaan kasvoilla kutittaa ja häiritsee asiakkaan rentoutumista pahasti. Siksi laitankin hiukset aina huolellisesti pois kasvoilta heti hoidon aluksi. 
Meille on tullut todella paljon uusia asiakkaita Dermatude-kasvohoidon myötä ja monien on ollut hyvin vaikea ymmärtää miksi pusero pitää ottaa pois ja jotkut myös kieltäytyvät siitä. Dermatude-kasvohoidossa ei saavuteta läheskään tarkoitettua tulosta ellei saada aineenvaihduntaa vilkastumaan ja pumpattua nesteet imusolmukkeisiin. 
Kasvohoidossa on myös järkevintä ottaa pois oma pipo tai myssy. En pysty mitenkään varomaan pipoa ja hoidossa käytetyt aineet likaavat sen. Suurin osa aineista on hankalia pestä kankaasta pois ja siksi meidän käytössä on kertakäyttömyssyt jotka voi heittää roskiin. Ellei halua luopua omasta piposta pitää varautua siihen, että se voi mennä pilalle. 
Toinen syy miksi asiakkaan pitää ottaa pois pusero ja oma pipo on minun työergonomia. Jos joudun varomaan puseroa, kauluksia yms. pitää käsien asentoa ja työtapoja muuttaa ja työasento on huonompi. Tämä voi kuulostaa jonkun mielestä saivartelulta, mutta puolentoistatunnin kasvohoito väärissä työasennoissa voi saada aikaan pitkänkin kivun ja haitan. Siksi tähdennän aina myös Marille, että turhan takia ei saa selkää ja käsiä rasittaa. 
Olen suorastaan ollut ihmeissäni näistä puserokeskusteluista, koska lähes aina uusi asiakas ensin kieltäytyy ottamasta sitä pois. En ymmärrä miten ihmiset käyttäytyvät hierojalla tai fysioterapeutilla, koska pitäähän sielläkin riisua. Tietysti suurin osa uusista asiakkaista ymmärtää tilanteen ja työtavan, kun sen heille perustelen ja selitän. Jotkut vetoavat siihen, ettei edellisessä kauneushoitolassa ole niin tehty. Se kertoo siitä, ettei ammattitaito ja koulutus ole kohdallaan. Valitettavasti  olen kuullut monelta taholta, ettei yksityisissä kosmetologikouluissa opeteta kaulan ja decolteen hierontaa. Sillä tavoin tehdään tynkäkasvohoito, jonka tulos ei ole kovin hyvä.

Ajanvarausohjeet löydät täältä

3 kommenttia:

  1. Kiitos! Paketti tuli tänään ja täynnä kaikkee tarpeellista ja paljo lahjoja😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että paketti tuli perille.

      Inkeri

      Poista
  2. Kasvohieronta olisikin ihanaa. Minä olen myös harkinnut, että hankkisin jotkut edulliset Gua Sha välineet. Olisi hyvä jo kiinnittää huomiota kasvojen kiinteytykseen.

    VastaaPoista