tiistai 2. kesäkuuta 2020

Hautajaismeikki

Muistaakseni en ole vielä koskaan antanut tässä blogissa neuvoja hautajaismeikistä, vaikka hautajaiset ovat osa jokaisen elämää. Ehkä tässäkin näyttäytyy suomalainen tapa siivota kuolema piiloon.


Itkun kestävä meikki

Tärkein asia hautajaismeikissä on itkunkestävyys. Tilanne on todella epämiellyttävä, jos ripsivärit valuvat poskia pitkin jättäen uran meikkivoiteeseen ja silmät kirvelevät meikkien levitessä silmän sisäpuolellekin. 
Vielä parikymmentävuotta sitten asiakkaat kävivät ripsien ja kulmien kestovärjäyksissä ihan hautajaisia varten, ettei tarvinnut laittaa ripsiväriä. Nykyisin ei sellaisia asiakkaita enää käy, joten ilmeisesti jokainen tekee meikkinsä omalla tavallaan. 
Itse kiinnitin tähän meikkiin huomiota omakohtaisen kokemukseni kautta, koska viime lauantaina kummitätini haudattiin. Yleensä en ole kovin herkkä itkemään enkä meikkiä tehdessäni siihen edes varautunut. Onneksi olin sentään ottanut nenäliinapaketin käsilaukkuuni, koska muuten olisin ollut pulassa.
Kummitätini eli isäni sisar oli jo 87-vuotias ja onneksi hän oli ainoastaan viimeiset pari kuukautta hoitolaitoksessa ja sairaalassakin vain viikon verran. Hänen kannaltaan oli onni, että kuolema tuli nopeasti, eikä hänen tarvinnut makoilla liikuntakyvyttömänä vuosikausia. 

Vettä hylkivät tuotteet 

Osoittautuikin, että tilaisuus oli tosi itkettävä ja heti kirkkoon mennessä minulta alkoi kyyneleet valua virtanaan. Siinä kohtaa vasta tajusin, että en ollut yhtään ajatellut tätä meikkiä tehdessäni. Painelin poskiani nenäliinalla ja onneksi siihen ei tullut meikkiä, vaan pelkkää kosteutta kyyneleistä. Tuossa tilanteessa ei saa alkaa hieromaan silmiä ja poskia, vaan kevyt taputtelu on ainoa mahdollisuus.
Nyt olin erittäin tyytyväinen meidän hyvälaatuisiin meikkehin ja varsinkin Xtreme Lashes -luomivärikynät 35€ joutuivat kovaan testiin.
Tein ihan saman silmämeikin kuin työaamuinakin eli pohjustin yläluomet Xtremen luomivärikynällä sävy Rose, joka on vaalea beige, ja vedin hyvin leveän rajauksen sävyllä Mahogny, joka on mahongin ruskea. Tämän jälkeen tein vielä rajauksen ihanan vihreällä Golden Olive -rajauskynällä 35€, joka on ollut tämän kevään suosikkirajaukseni. Tuo kaunis vihreä vastavärinä korostaa hyvin siniharmaita silmiäni.
Näiden jälkeen vedin vielä hyvin ohuen mustan rajauksen aivan ripsien tyveen Xtremen rajaustussilla 42€ ja sitä on saatavilla ruskeana ja mustana. Lopuksi laitoin vielä runsaasti Xtremen Length & Volume -ripsiväriä NYT 32€ (42€), joka onkin nyt tarjoushinnalla.
Kyynelten valuessa en koskenut silmiini ollenkaan, koska en halunut levittää luomivärejä. Kuivasin ne vasta poskilta ja ne todella valuivat kuin vesi hanhen selästä jättämättä mitään jälkiä. Minulla on tämä perinteinen pohjustukseni eli kaksi primeria: SkinPerfect Primer sk 30 49€ ja HydraBlur™ Primer 51€ päällekäin ja YB:n jauhemainen mineraalimeikki (65€) päällimmäisenä.  Juuri nuo primerit tekevät ihoon niin silkkimäisen pinnan, että kyyneleet vain valuivat jälkiä jättämättä. Olin aika ihmeissäni, kun katsoin hautajaisten jälkeen peiliin ja huomasin, ettei mikään ollut levähtänyt.
Harva luomiväri on niin kestävä kuin nämä Xtremen luomivärikynät ja kuitenkin ne lähtevät hyvin puhdistusaineella pois. Xtremen luomivärikynät ovat vettä hylkiviä, joten siksikin kyyneleet vain valuvat luomivärejä sekoittamatta.
Huulipuna olisi hyvä olla kohtuullisen hillitty, jotta se sopii hautajaismeikkiin. YB:n huulipunat Bliss vaalea rusehtava, Just Pink vaalea pinkki ja Mimosa tyylikäs korallin sävy sopivat tilaisuuteen. Oma arkinen Joan Collins -suosikkihuulipunani Suzy Starr oli mielestäni liian kirkas.


Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi20:28

    Aurinkovoiteesta ja aurinkolaseista huolimatta nyt kävi merellä vahinko ja aurinkolasien alta poskipää/silmänalukset ja huulet paloi.
    Kirvelee pesu ja kaikki rasvat (oon holvannut niitä normaalisti sopivia tuotteita jääkaappikylminä).
    Meikkasinkin töihin, mitä ihmettä mä nyt teen SPF50 suoja oli (ja hattu maksaläiskätaipumuksen vuoksi). Paloinko aurinkolasien vuoksi? No mikä on paras ensiapu auringonpolttamalle?
    Mitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi ikävältä, mutta tyypilliseltä vahingolta kesän ensimmäisinä aurinkopäivinä. Voi olla, että aurinkolasit jonkin verran lisäsivät säteilyn määrää, mutta nuo olosuhteet itsessäänkin voi polttaa ihon.
      Vesillä uv-säteilyn määrä tuplaantuu ja sitä tulee joka suunnasta. Keskipäivän aikaan vesillä aurinkosuojankin kanssa ei pysty olemaan kuin puolisen tuntia palamatta. Nyt on vielä koko kevään uutisoitu, että otsonikerros on heikko ja uv-säteilyä tulee normaalia enemmän maan pintaan.
      Kyllä iho kuntoon tulee hyvällä hoidolla viikossa tai parissa. Tärkein on Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque 58€ naamio joka korjaa ihovaurioita. Voit käyttää sitä kolmen yön kuureina eli naamio laitetaan iltaisin ja se saa vaikuttaa yön yli. Tämä kannattaa tehdä kolmena yönä peräkkäin ja sitten pari päivää väliä ja sama uudestaan.
      Aamuisin ja muina iltoina suosittelen tarjouksessa olevaa iS Clinicalin Super Serumia 85€ (107€) ja sen päälle Shield Recovery Balm 83€ hoitovoidetta.
      Ihosi alkaa taatusti hilseilemään parin päivän päästä ja tuo multivitamiininaamio irroittaa hellävaraisesti hilseilyä.
      Tällaiset vahingot ovat inhimillisiä, kun ei voisi uskoa miten nopeasti aurinko voi polttaa. Sen polttava vaikutus on paljon pahempi, kun parikymmentä vuotta sitten.

      Inkeri

      Poista
  2. Meidän mummo myös menehtyi tässä vähän aikaa sitten, niin meilläkin on hautajaisvalmistelut menoillaan ja tänään vaikka päästiin vihdoinkin yhteisymmärrykseen hautakiven kanssa. Jokuhan voisi nimenomaan pitää itsekkäänä, että hautajaisissa pitäisi olla kaikki viimeisen päälle, mutta en nimenomaan halua näyttää siltä, että kaikki meikit ovat ihan levinneet, koska tiedän jo valmiiksi, että tulen itkemään. Kiitos näistä hyvistä vinkeistä ja luulen, että tuollainen ripsari pitää ainakin hommata erikseen, sillä se on varmaan ensimmäinen potentiaalinen levähtäjä. Kiitos vinkeistä, näistähän sai hyvin kaikki tiedot mitä tarvitsinkin!

    VastaaPoista