keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Raskausajan ihonhoito

Nykyisin nuoret naiset ovat hyvin valveutuneita ja miettivät jo etukäteen raskausaikaa ja sen vaikutuksia iholle. Raskaus on valtava hormonimyrsky elimistössä ja se näkyy aina ihossa. Samoin erilaiset hedelmöityshoidot vaikuttavat ihoon.


Dermalogican uutuus ACTIVE CLAY CLEANSER -puhdistusmaito
on oikein hyvä valinta raskaana oleville


Hormonitoiminta muuttaa ihoa

Ensimmäinen asia, mikä kosmetologille tulee raskaudesta mieleen, on pigmenttiläiskät ja toiseksi finnireaktiot. Raskausajan acne on tosi ikävä juttu ja sen hoitaminen haastavaa. Onneksi nykyisillä rasvaisen ihon tuotteilla saadaan tulehtumista rauhoitettua aika hyvin. Mitään suun kautta otettavia acnelääkkeitä ei voi käyttää, joten pitää pysytellä kosmetiikan parissa.
Tuo finnireaktio tulee monelle niin täytenä yllätyksenä, ettei sille heti keksi mitään apua. Ihmiset, jotka eivät ole teini-ikäisinä kokeneet rasvoittumista, ovat aika pulassa, kun iho muuttuu täydellisesti. Suosittelen, että jo heti alkuvaiheessa käytäisiin asiansa osaavan kosmetologin hoidossa. Näin säästyy pitkä penni ja monta harmia, kun saa heti oikeat hoitotuotteet eikä jää itse kokeilemaan, josko joku auttaisi. 
Dermalogican uusi ACTIVE CLAY CLEANSER (41€) puhdistusmaito on oikein hyvä valinta näin kesäaikaan raskaana oleville. Se ei kuivata ihoa, mutta imee ylimääräistä rasvaa ja ennalta ehkäisee tulehduksia.
Myös kuorinta-aineen käyttöä kannattaa lisätä, ettei huokoset tukkeudu ja siksi tulehdu. Esimerkiksi Daily Microfoliant (51€) kuorintaa voi käyttää jopa päivittäin. iS Clinicalin ACTIVE SERUM (99€) sopii kaikille ihotyypeille ja se on myös hyvä tasapainottamaan talin eritystä, jos sitä vaikutusta tarvitaan.

Varaudu pigmenttiläiskiin

Onneksi tuo raskausajan acne on harvinainen, mutta melkein kaikille tulee pigmenttiläiskiä viimeistään imetysaikana. Tämän takia hyvä aurinkosuoja on välttämätön. Näistä pigmenttiläiskistä huomaa, miten nopeasti uv-säteily vaikuttaa ihosoluihin, koska läiskät ilmestyvät jopa puolentunnin ulkona istuskelun jälkeen.
Nyt tarjouksessa oleva DYNAMIC SKIN RECOVERY sk 50 NYT 57€ (69€) on sopiva kaikille muille paitsi rasvoittuvalle ihotyypille. iS Clinicalin ECLIPSE sk 50 (54€) sopii myös rasvaiselle iholle ja sitähän saa myös kevyesti sävytettynä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, ettei pienempää suojakerrointa kuin 50 kannata edes ajatella raskausaikana, eikä oikeastaan muulloinkaan. 
Nämä samat ohjeet pätevät hedelmöityshoitojen aikana, mutta niissä hormonivalmisteet voivat aiheuttaa myös kuivuutta ja nopeuttaa ihon vanhenemista. Varsinkin, jos yli nelikymppisenä tehdään useampia hedelmöityshoitoja peräjälkeen, kannattaa käyttää kollageenia vahvistavia hoitotuotteita esimerkiksi iS Clinicalin GeneXC (126€) seerumi on tällainen. 
Raskausaikana suosittelen käyttämään hajusteettomia sekä väriaineettomia hoitotuotteita ja meillähän mikään hoitosarja ei sisällä niitä.


Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti