sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Keskustelua lävistyksistä ja tatuoinneista


"On naurettavaa, kuinka julkisesti sinä ilman perusteita keksit faktoja ja esität niitä kirjoituksessa totena. Kuinka haukut ja kyseenalaistat muiden ulkonäköä, esim sanalla irvokas ja kuinka sinä et yksilönä ymmärrä ihmisiä jotka eivät mahdu omaan käsitykseesi kauneudesta. Minulle tulee ainakin olo, etten koskaan haluaisi astua jalallakaan kauneushoitolaasi. Haluan saada palveluni ilman tuomitsemista, enkä halua kosmetologini kommentoivan ulkonäköäni. On kyseenalaista, että haluat tuoda kaiken esille myös omalla nimelläsi ja edustaa tällä tekstillä myös omaa liiketoimintaasi. Tekstisi on suoraan yhteydessä omaan ammattitaitoosi joka on selkeästi erittäin alhainen."


"Onpa järkyttävää ja epäammattimaista tekstiä. Varmasti erittäin mukava kokemus käydä sinulla hoidossa ja sen jälkeen lukea blogista, miten oma ulkonäkö ei miellyttänyt. Tähän voisi pureutua syvemminkin, mutta en viitsi. Valitsen itse ja kehotan muitakin valitsemaan toisen palveluntarjoajan."


Nämä  kommentit olivat blogijutussa Lävistykset ja kosmetologi, jonka kirjoitin maanantaina 15.6. Lisää samantyylistä arviota tuli Facebookin kommentteihin myös. Asioista on hyvä keskustella ja siksi päätin nostaa nämä kommentit tähän esille.

Kerron usein tarinoita erilaisista hoitotapahtumista, mutta ne ovat todellakin vain tarinoita. Yksikään ihminen ei niistä voi itseään tunnistaa, koska todellisuudessa meiltä ei sellaisia asiakkaita löydy. Kuitenkin tarinat voisivat olla totta ja osa onkin tapahtunut, mutta kerrottu tarina on mielikuvitusta.

Nyt vaikuttaa siltä, että astuin hyvin herkkähipiäisten ihmisten varpaille, jotka eivät siedä kuin omia näkemyksiään. Myös facebookiin on tullut kommentteja ammattitaidottomuudestani. Kuitenkin minulla on oikeus mielipiteeseeni kauneudesta yhtälailla kuin kommentoijallakin.
Ilmeisesti vaatii myös kansalaisrohkeutta tuoda esiin totuus siitä, että ihmisen iho veltostuu iän myötä ja sen takia tatuoinneista tulee erinäköisiä kuin nuorempana. Varsinkin kaula on ohutta ihoa ja rypistyy eniten. Kaulalla oleva tatuointi muuttaa muotoaan sen mukana, kun iho veltostuu.
Minä en todellakaan tiennyt, että tämä fakta on kielletty puheenaihe tatuointeja harrastavilla. Minulla ei ole mitään tatuointeja vastaan ja sehän on jokaisen oma asia, mitä kehollaan tekee.
Ihonhoidon ammattilaisena pidän velvollisuutena kertoa, että otettaessa kaulaan ja kasvoihin tatuointeja, kannattaa harkita ne tarkkaan ja tiedostaa, ettei ne näytä enää samalta kymmenien vuosien kuluttua.
Tässä naiset ovat heikommassa asemassa, koska naisten iho veltostuu ja ohenee nopeammin kuin miesten. Miehillä on kaulan alueen ihon tukena partakarvat ja ihosta ei tule niin löysä kuin naisilla.



Minulla on erinomainen ammattitaito

Suurin osa lukijoista ja kaikki hoitolan asiakkaat tietävät, että minulla on erinomainen ammattitaito. Se, että kasvojen alueen tatuoinnit eivät minun silmääni miellytä, ei kerro ammattitaidostani yhtään mitään. Tässä kuitenkin huomataan, miten tärkeä väline asiakaspalvelussa blogi on. Nyt ne lukijat, jotka eivät suvaitse minun mielipiteitäni voivat heti huomata, etteivät he halua tulla meidän hoitolaan. Yksi tämän blogin tarkoitus on, että lukijat voivat muodostaa käsityksensä meidän hoitolasta jo ennen kuin tulevat ovesta sisälle. Näin vältetään ikävä tilanne, ettei kosmetologin ja asiakkaan välinen kemia toimi. 
Facebookissa eräs kommentoija kertoi, ettei hänen kosmetologinsa koskaan pyydä ottamaan lävistyskoruja pois kasvohoidossa. Tätä pidän kyllä hyvin epäammattimaisena. Korut estävät hierontaliikkeet ja liikesarjoja ei pysty tekemään niin, että lymfakierto saadaan kunnolla liikkeelle. Kaikki hoidossa käytettävät tuotteet tarttuvat koruihin ja hidastavat ihon puhdistusvaiheita. Samalla niihin helposti jää rasvoja, jotka lisäävät tulehdusriskiä. 
Joitakin mikrovirtahoitoja ei voi tehdä, ellei lävistyskoruja oteta pois. Korut voivat kuumentua sähkövirran vaikutuksesta ja se voi jopa aiheuttaa palovamman. Kaikki lävistyskoruja pitävät asiakkaamme ovat aina oma-aloitteisesti poistaneet korut jo kotonaan. Jos jostain löytyy kosmetologi, joka ei huomioi näitä edellämainittuja asioita, olisin asiakkaana aika huolissani hoidon laadusta. Joten kerron vielä kerran, että meillä asiakkaat ottavat lävistyskorut kasvoilta pois kasvohoidon ajaksi. Joskus myös suurikokoiset korvakorut on parempi ottaa hoidon ajaksi pois. 
Tiedän, että niitäkin lukijoita ja asiakkaita on, jotka ovat valmiita allekirjoittamaan minun näkemykseni. Hoitolan Facebookissa kehuttiin kovasti, miten upean näköinen kuusikymppinen nainen Wilma Schlizewski on lävistyksineen ja irokeeseineen. Kommentoija tietää itsekkin, että tässä kohtaa kauneuskäsitykset eroavat toisistaan suuresti. 

Toisaalta on niin, että lävistyksiä ja kaula-kasvotatuointeja harrastavia viisikymppisiä naisia on hyvin pieni ryhmä. Elleivät he koe meidän hoitolaa ja palveluja omakseen, uskon heidän löytävän helposti itselleen jonkun toisen mieleisen paikan. 

3 kommenttia:

  1. Anonyymi16:46

    En edes ole tajunnut että kirjoittamasi tekstin voi myös noin ymmärtää, ja noin loukkaantua. Ilmeisesti faktatieto menee nykyään jo tunteisiin! Jo lävistystä tai tatuointia ottaessa tulisi ottaa huomioon että iho muuttuu ja kaikki eivät kokonaan lävistettyjä kasvoja kauniina pidä. Aina on ihmisiä jotka haluvat kehittää draamaa tyhjästä !
    Mahtava blogi, kiitos! Mukavaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän itsekin suorastaan huolestuttavana ilmiönä ettei mielipidettä voi ilmaista ilman, että jopa ammattitaito teilataan. Mielipidevapaus on minulle äärimmäisen tärkeä asia ja varsinkin tuolla facebookissa vihaa uhkuvat kirjoitukset ovat outoja.
      Ihan, kun olisi syntynyt uusi ryhmä joka kovaa huutamalla eli kirjoittamalla ja haukkumalla vaientaa muut jotka eivät enää uskalla sanoa mitään. Tästä ns.vihapuheesta kerrotaan mediassa usein esimerkkejä ja näissä fb-kommenteissa oli ilmeisesti kyse sellaisesta.

      Minua ihmetyttää sekin, että paheksutaan, kun kirjoitan omalla nimelläni. Minun mielestäni mitään sellaista ei pidä kirjoittaa jota ei kehtaa omakseen tunnustaa. Tärkein ohjenuorani somessa on se, että laitan aina nimeni alle, kun jotain kirjoitan. Oli kyse yrittämisestä, politiikasta tai ihonhoidosta allekirjoitan aina sanomiseni omalla nimelläni.
      Tiedän myös 90% vakioasiakkaistani on samaa mieltä kuin minä ja tunnu kivalta, jos meidän kaikkien mielipide vaiennetaan.

      Hyvää helteistä työviikkoa!

      Inkeri

      Poista
  2. Kenenkään ammattitaitoa EI pitäisi haukkua vain ko. henkilön mielipiteiden vuoksi! Ja totta: blogi on hyvä paikka muodostaa käsitys hoitolasta ja sen palveluista, mutta myös mielipideilmastosta. Kun kaltaiseni keski-ikäinen täti-ihminen menee hemmoteltavaksi hoitolaan, on kaiken oltava "juuri oikein". Asiakkaalla on oikeus valita hoitolansa ja vastaavasti hoitola saa valita asiakkaansa. Mielestäni se on reilua ja oikein! Eläköön mielipiteen- ja valinnanvapaus! Ihanaa kesää ja kaikkea hyvää! :) T: Kaunis, rohkea ja irvokas, 49v.

    VastaaPoista