sunnuntai 2. elokuuta 2020

Kesällä ihon puhdistaminen on tärkeää

Kesällä hikoilevaan kosteaan ihoon takertuu paljon ulkoista likaa ja talineritys lisääntyy. Hiki ylläpitää tulehdusta aiheuttavia pöpöjä ja finnit voivat lisääntyä. Jotkut aurinkovoiteet tarvitsevat myös tavallista tehokkaampaa puhdistustuotetta.


iS Clinicalin CLEANSING COMPLEX NYT 42€  (norm.52€) irrottaa kaiken meikin ja lian tehokkaasti, mutta ei kuivata.

Puhtaus on puoli ruokaa

Vanha sanonta on, että puhtaus on puoli ruokaa ja niin se on myös ihon hoidossa. Oikeat puhdistusaineet ja kuorintatuotteet ovat hyvin suuri osa hyvää ihonhoitoa. Mikään muu ihonhoitotuote ei tee niin paljon hallaa iholle, kuin väärä pesuaine. Sopimaton pesuaine voi vesittää koko muun hoidon merkityksen.
Suurin virhe, mitä itse näen, on aivan liian voimakas ja kuivattava pesuaine. Moni ihon rasvaisuudesta kärsivä ostaa niin voimakkaita puhdistustuotteita, että iho natisee kuivuuttaan. Tämä lisää ihon talineritystä ja tukkii huokoset eli mennään ojasta allikoon. 
Niin päin en ole koskaan huomannut, että puhdistustuote olisi liian hellävarainen, ellei sitten koko puhdistusta jätetä tekemättä. Mikään rasva ei liukene itsekseen veteen ja pesuun tarvitaan aina puhdistusaine. Eihän lautasenkaan tiskaaminen onnistu ilman pesuainetta, vaan rasva lilluu astian pinnassa. On siis ihan turhaa yrittää pestä päivän likaa ja hikeä pois pelkällä vedellä. 
Tällä hetkellä meidän suosituin puhdistusaine on iS Clinicalin CLEANSING COMPLEX NYT 42€  (52€), joka irrottaa kaiken meikin ja lian tehokkaasti, mutta ei kuivata ohutta ikääntyvääkään ihoa. Tämä Cleansing Complex on hiukan normaalia monipuolisempi puhdistustuote sisältämänsä hedelmähappoentsyymin ansiosta. Se sulattaa kevyesti kuollutta solukkoa ja estää hilseilyä sekä huokosten tukkiintumista. 
Vielä tehokkaampi kuoriva puhdistus on iS Clinicalin WARMING HONEY CLEANSER 52€, joka sisältää tehokkaamman kuorivan ominaisuuden, mutta sekään ei kuivata. Olen nyt tähän tykästynyt kesän aikana ja rutikuiva ihoni voi ihan hyvin. Ne, jotka eivät siedä hunajan tuoksua, eivät pidä tästä puhdistustuotteesta. Itse en tällaista olisi huomannut, mutta Mari, joka ei pidä hunajan tuoksusta, haistoi sen heti tästä tuotteesta. Nämä ovat niitä makuasioita, joista ei voi kiistellä. Minä en haista mitään häiritsevää, mutta Mari haistaa sen heti.


Tehouutuus Active Clay Cleanser

Olen jo useampaan kertaan kirjoittanut Dermalogican uutuudesta ACTIVE CLAY CLEANSER 41€, joka on ollut myynnissä pari kuukautta. Siitä on ehtinyt tulla tosi paljon hyvää palautetta ja se onkin kyllä paras epäpuhtaan ihon puhdistustuote, mitä meillä on ollut. 
Mari on ottanut sen itselleen vakiokäyttöön, vaikka hänellä on pintakuiva normaali iho. Itsekin käytin sitä viikon verran, enkä kokenut ihoani yhtään kuivaksi. Varsinkin pintakuivalle rasvoittuvalle iholle Active Clay Cleanser on loistotuote. Se ei kuivata, mutta sen sisältämä japanin hiili imee likaa ja talia pois huokosista. 
Tämä hiili tekee Active Clay Cleanserista tumman harmaata, mutta se on täysin vesiliukoista, eikä jätä jälkiä pesualtaaseen tai pyyheliinaan. 
Kesällä kuorinta on todella tärkeä, koska uv-säteily kuivattaa ihoa ja hilseilyä syntyy tavallista enemmän. Ilman säännöllistä kuorintaa iholle tulee harmaa kuolleen solukon kerros ja huokoset tukkiintuvat. Meikki ei levity hyvin ja mikään muu hoitotuote ei imeydy kunnolla. 
Kaikista helpoin ja monipuolisin kuorintatuote on Dermalogican DAILY RESURFACER NYT 63€ (75€) hoitotassut. Sipaisemalla iholle tuon hoitotassun sisällön iho saa hyvän kuorinnan, kiinteytyksen ja kosteuden. Daily Resurfacer sopii kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. 
OUTLETISSA on Rodialin GLAMOXY FRUIT ACID EXFOLIATING PADS 45€ (89€) kuorintakiekot, jotka ovat hiukan näiden hoitotassujen tyyppisiä, mutta voimakkaammin kuorivia. Ne sopivat oikein hyvin pigmenttiläiskiä tasoittamaan, supistamaan huokosia ja kirkastamaan ihonväriä.

Olisi kiva kuulla lukijoidenkin kokemuksia näistä tuotteista ja mielelläni vastaan kysymyksiin.Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen kotimaisen yrityksen selviämiseen tästä poikkeustilanteesta. Tekemällä ostoksesi meillä säästät itse selvää rahaa! Siirry tästä verkkokauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti