torstai 6. elokuuta 2020

Muistikuvia menneisyyden hierontakokemuksista

Nyt, kun ei ole mitään lomamatkaa tiedossa, niin aikaisemmat matkakokemukset alkavat pyöriä mielessä. Yleensä, kun matkustan, haluan myös käydä jossain hoidossa tai hieronnassa, jotta saan kokemuksia siitä, mitä ja miten muualla tehdään.


Asiakasta ei saa satuttaa

Kasvohoidoissa en uskalla käydä kuin Marilla, koska en luota siihen, mitä tuotteita ulkomailla käytetään ja onko tekijällä mitään koulutusta. Varsinkin, kun nykyisin on suosiossa erittäin voimakkaat happohoidot, niin en halua olla naama hilseessä monta päivää hoidon jälkeen.
Itselleni on aina ollut tärkeää, että oma asiakkaani pystyisi rentoutumaan ja hoidon stressiä poistava vaikutus onnistuisi. Siksi ihmettelen, miten väkivaltaisia hierojia olen kohdannut.
Vuosia sitten olin Levillä ja kävin lähtöpäivän aamuna kuivakuppauksessa, mitä nykyään nimitetään myös kuppihieronnaksi. Hoito tehdään imukupeilla ja oikein tehtynä se on myös rentouttavaa. En ollut aiemmin sitä kokeillut, joten en tiennyt mitä odottaa.
Ei hoito pahaltakaan tuntunut, mutta ei nyt mitenkään tehokkaaltakaan. Hieroja ei ollut suomalainen ja keskustelua välillemme ei syntynyt. Välillä tuntui hiukan kuin ihoa olisi venytetty, mutta ei sen kummempaa. Pois lähtiessäni en ollut mitenkään innoissani hoidosta, mutta kokeilu olikin tärkeintä. 
Lähdimme ajelemaan etelään päin ja tarkoitus oli jäädä Ouluun yöksi ja viettää päivä kylpylässä. 
Seuraavana aamuna herätessäni vedin heti uimavaatteita ja kylpytakkia päälleni, kun vilkaisin peiliin. Olin ihan järkyttynyt. Koko kroppa oli täynnä sinikirjavia mustelmia ja olin kuin pahoinpitelyn jäljiltä. Ihan kuin joku olisi potkinut minua, kun mustelmat oli pyöreitä ja noin kymmenensenttiä halkaisijaltaan. Sillä kertaa en mennyt kylpylään.

Bambukeppihierontaa

Toisen kerran hieroja pahoinpiteli minut Riikassa. Hotellin yhteydessä oli pieni kylpylä hierojineen ja halusin kokeilla bambukeppihierontaa ensimmäistä kertaa. Siihen miehenikin halusi tulla ja ajat järjestyivätkin molemmille. 
Se vasta kamala kokemus oli ja sanoin kymmeniä kertoja, ettei saa tehdä niin lujaa. Banbukeppi on kulmikas ja sitä hän pyöritti selässäni, mutta se oli ihan kidutusta. Oli ihan hilkulla sanoa, että lähden kesken pois. Hieroja oli tyypillinen balttityttö, joka teki työtään minihameessa sekä korkokengissä ja meikki oli viimeisen päälle kunnossa. Ilmeisesti hänellä ei ollut mitään käsitystä, kuinka hieronta tehdään, koska en löytänyt siitä mitään logiikkaa. 
Olin suorastaan vihainen, kun sieltä lähdin, koska kokemus oli niin kamala. Lensimme seuraavana päivänä kotiin ja sekin oli varsinainen koettelemus. Selkäni oli niin arka ja mustelmilla, etten pystynyt kunnolla nojaamaan istuimen selkänojaan. Selälläni en pystynyt nukkumaan ainakaan viikkoon.
Nämä kokemukset jäivät kyllä mieleen, mutta muuta hyötyä niistä ei ollut.

Minkälaisia kokemuksia teillä on ollut erilaisista hieronnoista?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti