lauantai 17. huhtikuuta 2021

Asiaa lahjakorteista

Kevät on perinteisesti lahjakorttien aikaa, kun on äitienpäivä ja erilaisia valmistujaisia. Yleensä keväällä ja kesällä järjestetään enemmän synttärijuhlia ja muita, mihin voi viedä lahjaksi lahjakortin. Tämä vuosi on täysi arvoitus ja voi vaan toivoa, että lahjakortteja ostetaan tänäkin vuonna.

Voit ostaa lahjakortin myös verkkokaupasta ja tulostaa itse siihen kauniin pohjan.

Lahjakortti verkkokaupasta

Lahjakortin voi ostaa verkkokaupasta ja silloin sen voi tulostaa itse. Lahjakortti on A4-kokoinen kivan näköinen arkki, jonka voi antaa lahjan saajalle. Aika harva lukee nuo lahjakortin ohjeet kunnolla ja moni odottaa, että varsinainen lahjakortti lähetetään kotiin. Minun pitää vielä selkeyttää niitä ohjeita, jottei ostos olisi liian monimutkainen. 
Lahjakortin voi hakea myös hoitolasta ja kortin voi kirjoittaa joko määrätylle hoidolle tai rahasummalle. Kumpikin vaihtoehto on ihan yhtä suosittu ja minun kannaltani se on aivan sama, miten kortti kirjoitetaan. Silloinkin, kun lahjakortti on kirjoitettu vaikka Nanolift-kasvohoitoon, voi lahjansaaja ostaa sillä kotihoitotuotteitakin, jos niin haluaa. 
Pyrin olemaan mahdollisimman joustava lahjakorttien kanssa ja otan vastaan myös vanhentuneet kortit. Heti muistutan sen olevan vain minun tapani toimia ja jossain muussa kauneushoitolassa kortti menee vanhaksi, jos sen voimassaoloaika ylittyy. Itse kyllä pidän oikeudenmukaisena joustaa tässä, koska eihän se lahjakortista maksettu raha mihinkään katoa. Tietysti on toivottavaa, että lahjakortti käytetään sen voimassa ollessa, joka on puoli vuotta. 


Joustavaa palvelua

Joskus asiakas voi hukata lahjakortin tai hoitoon tullessaan se jää kotiin, mutta se ei ole mikään katastrofi. Kaikki ostetut lahjakortit on meillä listattuna, joten näen helposti kenellä lahjakortti on olemassa. Yleensä käytetty lahjakortti jätetään hoitolaan ja minä revin sen ja laitan roskiin. 
Tietysti, jos asiakas haluaa säilyttää lahjakortin muistona, sekin käy ja kirjoitan kortiin sen olevan käytetty ja päivämäärän. Tämänkin kirjaamisen opin kantapään kautta aikoja sitten. Eräs keski-ikäinen rouva oli löytänyt kuolleen anoppinsa kodista kolme meidän lahjakorttia kasvohoitoon. Niissä ei ollut mitään merkintää, että ne oli käytetty ja tunsin hyvin tuon anopin, joka halusi pitää kortit muistona, vaikka ne oli jo käytetty.  
Yritin tämän kertoa miniälle, että lahjakortit on jo käytetty ja päiväyksetkin niissä oli vuosien takaa. Miniäpä ei tätä uskonut, vaan oli vakuuttunut, ettei hänen uskovainen anoppinsa ole missään kasvohoidossa käynyt ja kauhisteli kuka niitä oli edes ostanut. Hän myös vaati, että nuo kasvohoidot piti tehdä hänelle ja uhkaili minua kuluttaja-asiamiehellä. Pyysinkin häntä kysymään apua kuluttaja-asiamieheltä ja jos siellä ollaan sitä mieltä, että lahjakortit ovat edelleen voimassa, niin ilman muuta teen hoidot. Tämän jälkeen en kyseisestä rouvasta kuullut mitään, mutta tapaus jäi mieleeni ikuisesti. Varsinkin, kun hänen anoppinsa oli aivan ihana ihminen ja vakioasiakkaani. Nuo lahjakortit hän sai ystäviltään, jotka usein ostivat yhdessä kasvohoidon vuosia täyttävälle. 
Lahjakorttiin kirjoitettua hoitoa voi mielensä mukaan muuttaa ja maksaa itse lisää, jos haluaa kalliimman hoidon. Haluan näissä lahjakorttiasioissa toimia aina asiakkaan parhaaksi ja usein niitä käy ostamassa aina samat ihmiset. Joten niistäkin on tullut pitkiä ja mukavia asiakassuhteita. 

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti