maanantai 5. huhtikuuta 2021

Siitepölyt rasittavat silmänympäryksiäkin

Kevät on monelle hankalaa aikaa, kun kaikki alkaa kukkimaan yhtä aikaa ja allergiset oireet iskevät voimalla päälle. Nykyisin ei myöskään paljoa uskalla niiskutella tai yskiä, kun saa jo paheksuvia mulkaisuja. 

Dermalogican Stress Positive Eye Lift on tehokas viilentävä silmänympärysnaamio

Kyynelneste kuivattaa silmänympäryksiä

Siitepölyt ja katupölykin saa silmät valumaan ja kyynelneste on todella kuivattavaa suolavettä. Varsinkin, jos se jää silmänympärysryppyihin ja poimuihin pitkäksi aikaa. Yleensä allergikoilla on muutenkin herkkä sekä ohut iho ja atooppinen ihottuma iskee helposti.
Nyt, kun herkät silmänympärykset ovat talven vaivoista rauhoittuneet, kannattaa huolellisesti ennalta ehkäistä uudet ärsytykset. Epäilen myös, että tämän oudon elämäntilanteen vuoksi ihmiset kokevat stressiä, joka altistaa ihottumille. Kaikista suojaavin silmänympärysvoide on Dermalogican TOTAL EYE CARE SK15 (47€), joka sisältää aurinkosuojan ja muutenkin suojaavan mineraalipigmentin. Total Eye Care SK15 on lievästi vaaleanpunaista, mikä ei ole väriaine tai meikki, vaan se tulee vaikutusaineista. Tämä kevyt väripigmentti kuitenkin myös neutralisoi tummuutta ja vähentää turvotusta. 
Atooppiselle iholle tarkoitettu iS Clinicalin EYE COMPLEX (95€) on erittäin kosteuttava ja hoitava voide, joka korjaa rohtuneen kuivaa silmänympärysihoa. Hyvä yhdistelmä olisi käyttää Total Eye Care SK15 aamuisin ja Eye Complexia iltaisin. 

Geelinaamio rauhoittaa ärtyneitä silmäluomia

Dermalogican STRESS POSITIVE EYE LIFT (57€) on kosteuttava ja turvotusta vähentävä silmänympärysnaamio, jonka voi jättää yöksi. Se sopii kaikenikäisille ja myös alle parikymppiset atoopikot ovat saaneet siitä apua. Stress Positive Eye Lift on pakattu tuubiin, jossa on kätevä hierontapää ja sillä voi hieroa silmänympärystää pitempäänkin. Tämä Stress Positive Eye Lift kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska kylmänä sen vaikutus tuntuu vielä enemmän. Kutisevaan ihottumaan jääkylmä kosteusgeeli tuo vähän helpotusta. 
XTREMEN LUOMIVÄRIKYNÄT (35€) ovat osoittautuneet hyviksi myös herkkäsilmäisille, koska niistä ei varise mitään ja ne pysyvät paikallaan, eivätkä paakkuunnu juonteisiin. Suosittelen kaikkia kokeilemaan edes kerran tätä luomivärikynää ja kannattaa aloittaa sävyistä BRONZE tai MAUVE, jotka ovat tyylikkään neutraaleja värejä. Moni allergikko ei ole uskaltanut käyttää luomivärejä vuosikausiin, mutta Xtremen kynät kannattaa kokeilla ja sarjassahan on hyvä ripsiväri (42€) ja silmänrajauskynätkin (35€). Nämä luomivärikynät lähtevät hyvin myös pois, eikä niitä tarvitse hangata. 
Herkälle iholle kannattaa kokeilla silmämeikin poistoon BODY DRENCH MICELLAR (28€) misellivesipyyhkeitä, joilla hellävaraisesti pyyhitään meikki pois. Vedenkestäviä ripsivärejä kannattaa välttää ja myös niitä, jotka liukenevat vain lämpimään veteen, koska niitä pitää hangata pois niin kauan, että vahvinkin silmänympärys kärsii siitä. Mielestäni ne aiheuttavat myös välillisesti silmänympärysryppyjä, koska niiden poistaminen on niin suuri rasitus silmäluomille. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti